Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mydlana banka

co robicie z resztkami mydla, jak wam zostaja takie malutkie kawalki, ktorymi ju

Polecane posty

[441242 Nie rozumiem tego. Przecież całe nowe mydło to koszt ok. 1 zł. Zaoszczędzenie 10 groszy raz na miesiąc to nie jest oszczędzanie, tylko zbędne papranie się i strata czasu. Mydło jest najtańszym środkiem higienicznym.] Mieszkam w miejscu w którym segregacja odpadów to podstawa. Wszystko to, co biologiczne - idzie na kompost do ogrodu. Wszystko to co nadaje się do pieca - jest segregowane na opał. To co nie nadaje się na opał, ale można spalić, odrzuca się do spalarni. Szkło i metal są odbierane przez konkretne firmy. W takim przypadku nie wyrzucanie mydła, waty, starego radia pod nogi jest przydatne i dla środowiska, i dla zwykłej wygody i oszczędności. Więc niezależnie czy mydło kosztuje 1 zl, czy 0,20zł, to jest po prostu wygoda. A i - w przypadku odbioru szkła i metali - również jakiś zwrot kosztów za segregowanie śmieci.

Gość gloria na imię mam
02:02 [zgłoś do usunięcia] EwelinaEwa ja sie nie tlumacze cos ci sie pomylilo Tak, jestem biedota. Ulzylo? Glupi madrzejszemu zawsze ustapi hahahahaha! luna och jakie to wspaniałe :-D

Gość lorpewryiii
niestety nie wiem jak jest tam gdzie mieszkasz ale w Polsce znaleźć kontener na posegregowane odpadki to cud, w dodatku jak znajdziesz musisz to nieść przez dwa kilometry. Na śmietnikach śmieci są porozwalane przez bezdomnych i nigdy nie są pozgniatane.

Gość grt5tjy
EwelinaEEwa no już nie tłumacz się, że się nie tłumaczysz hahaha!

Gość słońce gorace 16
mycie ie mydłem w kostce z powodu braku kasy to pół biedy, ale dorabiać do tego jeszcze ideologię? żal

"gloria na imię mam" Uwierz że bardzo kłopotliwe. Na podwórzu stoją dwa kontenery, w kuchni dwa wiadra, dość spore - na szczęście przykrywane. Ale za to nie muszę płacić za wywóz śmieci, nie zaśmiecam środowiska - w tym przypadku byłoby to niestety moje najbliższe środowisko. Mogę liczyć na jakiś zwrot kosztów za metal i szkło, rozwiązuję problem nawożenia ogrodu, i nie mam problemów z opałem :) Chociaż wiem, że mieszkanie w bloku nie daje takiej możliwości :< Ale i wtedy gdy chce się coś namoczyć w mydełku, lepiej użyć do tego odłożonych połówek niż całego, prosto z paczki. Namoczy się tak samo a nie trzeba marnować nowego.

tekt, ze glupi madrzejszemu sie tlumaczy byl zamierzony. Takie proste zalozenie z uzyciem ironii:P widze, ze nie zrozumieli tego osoby uzywajace zelu jedynie do mycia:D Nie dziwi mnie to:P

Gość grt5tjy
02:22 [zgłoś do usunięcia] EwelinaEwa tekt, ze glupi madrzejszemu sie tlumaczy byl zamierzony. Takie proste zalozenie z uzyciem ironii widze, ze nie zrozumieli tego osoby uzywajace zelu jedynie do mycia Nie dziwi mnie to no tak, my używamy żelu jedynie do picia, a ty dodatkowo do picia stad ta różnica w intelekcie :-D i mówiłam już, nie tłumacz się !!!!! i jeszcze "nie zrozumieli tego osoby" mnie rozbawiło, zmieniam zdanie - dawaj więcej :-D

Gość grt5tjy
* my używamy jedynie do mycia :-P

Gość surogatka polka
Widać konstrukcja zdań nie jest najmocniejszą stroną eweliny, śmiem twierdzić że mydło w kostce nie tylko usuwa z jej skóry naturalną warstwę ochronną ale i szare komórki z mózgu, przykre...

duzo masz jeszcze nickow? Bawia mnie takie durne osoby, ale ok, ulzyj sobie. Nie mam szarych ani zadnych komorek:D

Gość ewelina nie ma komorek
bo przeciez jest biedota :D

Gość ewelina nie ma komorek
jak srasz to pamiętaj żeby dupę później umyć :D tylko nie żelem :classic_cool:🖐️

Gość gn vxvn gx n xfgnnf
n cb cv cb

Gość 3465436
"co za plebs dla którego żel jest "dla zapachu" "dla zapachu"to są perfumy ale wy jak widać tylko z żelem możecie zaszaleć" hahahhaa :D:D:D

Gość KeeperOfSecrets
"dobre mydla recznie robione tanie nie sa" Więc nie pisz, że oszczędna jesteś, skoro kupujesz DROGIE, RĘCZNIE ROBIONE MYDŁA :O :O

Gość aż mną ttttt
Za komuny zbieralismy i używaliśmy do samego konca. Teraz po prostu wyrzucam .

Gość KeeperOfSecrets
EwelinaEwa > jeśli chodzi o skład mydła i żelu, to chyba Ci sie biologia z chemią pokićkały

Gość 3465436
"Glupi madrzejszemu zawsze ustapi" buehehehe, dobre dobre :D:D napisała to, po czym ustapiła :D:D

Gość 3 strony pierdolennia
o niczym Jakze typowe dla kafe i poziomu jej forumowiczow i smutne Tyle sie dzieje ciekawego w kraju i na świecie .

Gość 3465436
"w Polsce znaleźć kontener na posegregowane odpadki" Że co?! Ja właśnie od dawien dawna nie widziałam kontenerów w których NIE MA segregacji. Nawet na wsiach jest. Osobno plastik, osobno szkło, osobno rzeczy organiczne. Gdzie Ty mieszkasz że tam tego nie ma ? :O

Gość xsxwqsdqsdwq
rozpuszczam w misce jak moczę nogi

Gość mydlana banka
jak mam zarwardzenie to dodaje do zupy , ktora gotuje

"KeeperOfSecrets "dobre mydla recznie robione tanie nie sa" Więc nie pisz, że oszczędna jesteś, skoro kupujesz DROGIE, RĘCZNIE ROBIONE MYDŁA" to ze kupuje mydla ktore tanie nie sa wcale nie znaczy ze nie jestem oszczedna, po prostu kupuje to co jest dobre dla mojej skory :O

Gość madz17489374
kuurde, ja patrze, 4 strony na temat mydła, o ja nie mogę.. a tu jak zwykle wałkowanie w kółko tego samego - sami poloniści :D