Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 To ju偶 jest koniecc

Prezent dla Niemca/Niemki

Polecane posty

Go艣膰 no to ja stawiam teraz
wlasnie dobry miod -super pomysl

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 o i ja艂owcowa
:) po tym topiku b臋d臋 z tydzie艅 smutna po sklepach chodzi艂a a mi贸d lipowy uwielbiam 馃槶 na 偶urek na ja艂owcowej i boczku w臋dzonym mnie nasz艂o 馃槶 馃槶 id臋 st膮d bo cho膰 po obiedzie to no nie mog臋.. :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dsrff
W lato jade, wiec moze juz jakies dobry miod dostane... Jade do Saarlandu. duzo fajnych pomyslow mi rzuciliscie:)

Udost臋pnij ten post

hmmm ja mam u siebie polskich sklepow 2 :D facet tez jezdzi co tydz do pl i zbiera zamowienia co kto chce to przywozi takze jak mam na cos ochote to nie mam problemu :P

Udost臋pnij ten post

o to prawie przy granicy francuskiej ,bedziesz jakies 3 godz drogi odemnie ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 To ju偶 jest koniecc
No widzisz:D To Francji to ja rowerem jezdzilam;) 25 minut i bylam;)

Udost臋pnij ten post

Fajnie,w tamtych okolicach jeszcze nie bylam,we francji to tylko przejazdem do anglii...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 no jeszcze raz wejd臋
nie mog臋 si臋 powstrzymia膰 a przypomnia艂o mi si臋 :( z alkoholi to jeszcze mi贸d pitny, dw贸jniak np kurpi艅ski 馃槶 tego tu nie znaj膮 a niesamowicie dobry :) a偶 si臋 p艂aka膰 chce bo nie ma 馃槶

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 To ju偶 jest koniecc
Podobno Strasburg jest jednym z najpiekniejszych miast- chcialabym tam pojechac. I oczywiscie Paryz zobaczyc, moze uda mi sie w wakacje;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 To ju偶 jest koniecc
miod pitny, dwojniak? Sama nie znam. Mowisz,ze pyszny, warto kupic...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 To ju偶 jest koniecc
sluchajcie, a oprocz jedzenia i picia- co kupic- ta ksiazke i jakas muzyke?- tylko jaki zespol?

Udost臋pnij ten post

dw贸jniak najuniwersalniejszy p贸艂toraki s膮 lepsze cho膰 ju偶 jak na m贸j gust troch臋 za s艂odkie tr贸jniak贸w i czw贸rniak贸w na prezent nie polecam ale do picia niez艂e

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 To ju偶 jest koniecc
dzieki bardzo. Jak smakuje taki dwojniak?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lalalalap
do TO JUZ JEST KONIEC a skad pochodzisz z mazur? ja tez mazury (no mozna tak powiedziec) i mieszkam w niemczech niedaleko francji ( wspominalas cos ze bedziesz miala niedaleko do francji) co do strasbourga warto zobaczyc ,bardzo ladne miasto :)

Udost臋pnij ten post

z muzyki to ci臋偶ko za bardzo rzecz gustu i trzeba zna膰 obdarowywanego by nie wyl膮dowa艂a na p贸艂ce a tylko przez uprzejmo艣膰 u艣miecha艂 si臋 przy przyjmowaniu z ksi膮偶kami bardziej tu j臋zyk gra rol臋 i w gr臋 wchodz膮 albumy np troch臋 lat temu widzia艂am taki polski bardzo 艂adnie wydany zamki krzy偶ackie na ziemiach polskich z mas膮 grafik zdj臋膰 i rekontrukcji w grafice ale nie doradzam bo to troch臋 艣liskie i nie znam si臋 na tym

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 To ju偶 jest koniecc
lalalalap- tak bardziej z Warmii ni偶 Mazur, bo z Olsztyna;) Okolice Homburga:) Ewentualnie St. Ingbert. Du偶o s艂ysza艂am o Strasbourgu, musz臋 zobaczy膰! :) A TY? D艂ugo w DE? Z Olsztyna? ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 To ju偶 jest koniecc
no wlasnie ksiazka- duzo zdjec koniecznie musi by膰 i nieco ciekawych opisow. Poszukam cos w tygodniu w ksiegarniach:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lalalalap
ja augustow w niemczech mieszam 13 lat a do homburga mam jakies 90 km.mieszkam w okolicach karlsruhe i do strasbourga mam 80 km.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 To ju偶 jest koniecc
Augustowskie noce... ;) 13 lat? Bardzo dlugo, czyli wlasciwie tam jest Twoje zycie, Twoj dom (?)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lalalalap
tak i 7 dziewczat z albatrosa :) no musze przyznac ze teraz tutaj bardziej jest moj dom ( chociaz przez wiele lat tesknilam bardzo za rodzina kolezankami ,imprezami ;) ) ale odkad na swiecie pojawila sie moja corecza wszystko sie zmienilo

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 To ju偶 jest koniecc
no wlasnie, tak dom gdzie nasi ukochani ludzie...:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lalalalap
masz racje :) ok ja uciekam zycze Ci udanego pobytu i obys zwiedzila jak najwiecej ( oczywiscie paryz rowniez :)) pa

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tak to widze
sznaps amd polnische szwajne a na rozerwanie si臋 --------------handgranate naturlich

Udost臋pnij ten post

mi贸d pitny to takie wino smakuje .. to ci臋偶ko opisa膰.. jak wino ale nie z winogron smak miodu bez s艂odyczy a ze s艂odem to dziwnie brzmi nie jest s艂odkie a i g臋ste a uczucie s艂odu w gardle i na wargach to jest zupe艂nie inny alkohol uwaga mocny jak na wina dw贸jniak 17-20% i bardzo zdradliwy upija jak w贸da 40% a mo偶na pi膰 szklanami to chyba przez to 偶e z miodu procent mniej ale trawione 艂atwo i idzie w krew jak cholera grzeje jak spiryt po du偶ym 艂yku dos艂ownie czu膰 ciep艂o jak od spirytusu a smak niepowtarzalny to w mojej ocenie najlepszy alkohol na 艣wiecie a wiele i to z g贸rnej p贸艂ki pi艂am trzeba spr贸bowa膰 polecam ale uwaga 艂atwo si臋 nim opi膰 kaca po tym nie ma no chyba po wypiciu p贸艂tora litra ale to by by艂 masakryczny zgon

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 To ju偶 jest koniecc
dziekuje, powodzenia dla Ciebie rowniez:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 To ju偶 jest koniecc
hehe, dzieki bardzo:) Nigdy nie pilam,wiec moze kupie 2 porcje- dla siebie i dla nich:D

Udost臋pnij ten post

A mo偶e zafundowa膰 im co艣 w Polsce? W Jastrz臋biej G贸rze jest bardzo fajny o艣rodek spa o nazwie Primavera. Mo偶na by wykupi膰 dla Niemki cho膰by par臋 dni pobytu i relaksu nad polskim morzem - powinna pozna膰 uroki naszego kraju, a przy okazji odpocznie od szarej codzienno艣ci podczas gdy b臋dzie piel臋gnowana zabiegami.

Udost臋pnij ten post

Ksi膮偶ka wydaje mi si臋 fajnym pomys艂em, ale moze bardziej interesuj膮cy bylby album np. z Twojego regionu. A jesli chodzi o w贸dk臋 to bardziej "polski" wydaje mi sie pan tadeusz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 karmelek14
My艣l臋, 偶e nie znajdziecie nic lepszego ni偶 produkt ze sklepu www.nadwyraz.com - promuj膮 j臋zyk polski wi臋c idealny prezent dla obcokrajowca.

Udost臋pnij ten post