Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość To już jest koniecc

Prezent dla Niemca/Niemki

Polecane posty

Gość no to ja stawiam teraz
wlasnie dobry miod -super pomysl

Gość o i jałowcowa
:) po tym topiku będę z tydzień smutna po sklepach chodziła a miód lipowy uwielbiam 😭 na żurek na jałowcowej i boczku wędzonym mnie naszło 😭 😭 idę stąd bo choć po obiedzie to no nie mogę.. :(

Gość dsrff
W lato jade, wiec moze juz jakies dobry miod dostane... Jade do Saarlandu. duzo fajnych pomyslow mi rzuciliscie:)

hmmm ja mam u siebie polskich sklepow 2 :D facet tez jezdzi co tydz do pl i zbiera zamowienia co kto chce to przywozi takze jak mam na cos ochote to nie mam problemu :P

o to prawie przy granicy francuskiej ,bedziesz jakies 3 godz drogi odemnie ;)

Gość To już jest koniecc
No widzisz:D To Francji to ja rowerem jezdzilam;) 25 minut i bylam;)

Fajnie,w tamtych okolicach jeszcze nie bylam,we francji to tylko przejazdem do anglii...

Gość no jeszcze raz wejdę
nie mogę się powstrzymiać a przypomniało mi się :( z alkoholi to jeszcze miód pitny, dwójniak np kurpiński 😭 tego tu nie znają a niesamowicie dobry :) aż się płakać chce bo nie ma 😭

Gość To już jest koniecc
Podobno Strasburg jest jednym z najpiekniejszych miast- chcialabym tam pojechac. I oczywiscie Paryz zobaczyc, moze uda mi sie w wakacje;)

Gość To już jest koniecc
miod pitny, dwojniak? Sama nie znam. Mowisz,ze pyszny, warto kupic...

Gość To już jest koniecc
sluchajcie, a oprocz jedzenia i picia- co kupic- ta ksiazke i jakas muzyke?- tylko jaki zespol?

dwójniak najuniwersalniejszy półtoraki są lepsze choć już jak na mój gust trochę za słodkie trójniaków i czwórniaków na prezent nie polecam ale do picia niezłe

Gość To już jest koniecc
dzieki bardzo. Jak smakuje taki dwojniak?

Gość lalalalap
do TO JUZ JEST KONIEC a skad pochodzisz z mazur? ja tez mazury (no mozna tak powiedziec) i mieszkam w niemczech niedaleko francji ( wspominalas cos ze bedziesz miala niedaleko do francji) co do strasbourga warto zobaczyc ,bardzo ladne miasto :)

z muzyki to ciężko za bardzo rzecz gustu i trzeba znać obdarowywanego by nie wylądowała na półce a tylko przez uprzejmość uśmiechał się przy przyjmowaniu z książkami bardziej tu język gra rolę i w grę wchodzą albumy np trochę lat temu widziałam taki polski bardzo ładnie wydany zamki krzyżackie na ziemiach polskich z masą grafik zdjęć i rekontrukcji w grafice ale nie doradzam bo to trochę śliskie i nie znam się na tym

Gość To już jest koniecc
lalalalap- tak bardziej z Warmii niż Mazur, bo z Olsztyna;) Okolice Homburga:) Ewentualnie St. Ingbert. Dużo słyszałam o Strasbourgu, muszę zobaczyć! :) A TY? Długo w DE? Z Olsztyna? ;)

Gość To już jest koniecc
no wlasnie ksiazka- duzo zdjec koniecznie musi być i nieco ciekawych opisow. Poszukam cos w tygodniu w ksiegarniach:)

Gość lalalalap
ja augustow w niemczech mieszam 13 lat a do homburga mam jakies 90 km.mieszkam w okolicach karlsruhe i do strasbourga mam 80 km.

Gość To już jest koniecc
Augustowskie noce... ;) 13 lat? Bardzo dlugo, czyli wlasciwie tam jest Twoje zycie, Twoj dom (?)

Gość lalalalap
tak i 7 dziewczat z albatrosa :) no musze przyznac ze teraz tutaj bardziej jest moj dom ( chociaz przez wiele lat tesknilam bardzo za rodzina kolezankami ,imprezami ;) ) ale odkad na swiecie pojawila sie moja corecza wszystko sie zmienilo

Gość To już jest koniecc
no wlasnie, tak dom gdzie nasi ukochani ludzie...:)

Gość lalalalap
masz racje :) ok ja uciekam zycze Ci udanego pobytu i obys zwiedzila jak najwiecej ( oczywiscie paryz rowniez :)) pa

Gość tak to widze
sznaps amd polnische szwajne a na rozerwanie się --------------handgranate naturlich

miód pitny to takie wino smakuje .. to ciężko opisać.. jak wino ale nie z winogron smak miodu bez słodyczy a ze słodem to dziwnie brzmi nie jest słodkie a i gęste a uczucie słodu w gardle i na wargach to jest zupełnie inny alkohol uwaga mocny jak na wina dwójniak 17-20% i bardzo zdradliwy upija jak wóda 40% a można pić szklanami to chyba przez to że z miodu procent mniej ale trawione łatwo i idzie w krew jak cholera grzeje jak spiryt po dużym łyku dosłownie czuć ciepło jak od spirytusu a smak niepowtarzalny to w mojej ocenie najlepszy alkohol na świecie a wiele i to z górnej półki piłam trzeba spróbować polecam ale uwaga łatwo się nim opić kaca po tym nie ma no chyba po wypiciu półtora litra ale to by był masakryczny zgon

Gość To już jest koniecc
dziekuje, powodzenia dla Ciebie rowniez:)

Gość To już jest koniecc
hehe, dzieki bardzo:) Nigdy nie pilam,wiec moze kupie 2 porcje- dla siebie i dla nich:D

A może zafundować im coś w Polsce? W Jastrzębiej Górze jest bardzo fajny ośrodek spa o nazwie Primavera. Można by wykupić dla Niemki choćby parę dni pobytu i relaksu nad polskim morzem - powinna poznać uroki naszego kraju, a przy okazji odpocznie od szarej codzienności podczas gdy będzie pielęgnowana zabiegami.

Książka wydaje mi się fajnym pomysłem, ale moze bardziej interesujący bylby album np. z Twojego regionu. A jesli chodzi o wódkę to bardziej "polski" wydaje mi sie pan tadeusz.

Gość karmelek14
Myślę, że nie znajdziecie nic lepszego niż produkt ze sklepu www.nadwyraz.com - promują język polski więc idealny prezent dla obcokrajowca.