Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aniita28

Ciąża?

Polecane posty

Gość Aniita28

Witam wszystkich :) Mam do was małe pytanie. Współżyłam z moim facetem jeden dzień po okresie. Doszedł we mnie. Czy jest możliwość, że zaszłam w ciążę? Ile dni po okresie są dni niepłodne? Słyszałam, że 5 dni przed okresem i 5 dni po okresie, ale każdy mówi co innego. Gdybym zaszła w ciążę nic strasznego by się nie stało i nawet byśmy się cieszyli, ale jednak wolimy już po ślubie postarać się o dzidziusia. Proszę o odpowiedzi. Wiem, że niektórzy tutaj kpią sobie z takich pytań ale dla mnie jest to dość ważne. Jeśli ktoś ma zamiar pisać jakieś głupoty, to niech się lepiej nie wypowiada. Z góry dziękuję wszystkim którzy postarają się pomóc. Pozdrawiam Serdecznie :)

Gość pięć dni po okresie
to moga być płodne, zależy, ile okres trwa i jakie długie masz cykle, bo plemniki też potrafią kilka dni w organiźmie kobiety przeżyć. Na teraz i na przyszłość polecam taki kalkulator, sporo ich w necie: http://kobieta.wp.pl/kalkulatordniplodne.html a ślub w ciąży to kiepska sprawa, bo nigdy nie wiadomo, jak się będziesz czuła i tak silne emocje nie są wskazane.

Gość Aniita28
Hmm. Okres zaczął mi się w piątek 25.05 a skończył w czwartek 31.05. Był dość długi. Cykle mam raczej normalne, zdarza się, że dostanę okres o 3/4 dni wcześniej niż powinnam dostać ale to chyba przytrafia się wszystkim kobietom. Wiem właśnie, dlatego się trochę denerwuje. Różnie to może być a nie chciałabym w taki dzień czuć się źle. Dziękuję za pomoc :)

Gość Aniita28
"Pięć dni po okresie" Obliczyłam sobie w tym kalendarzyku który mi podesłałaś i wychodzi na to, że dzień w którym współżyłam, był dniem niepłodnym. Ale był to ostatni nie płodny dzień. Skoro plemniki mogą żyć ileś tam dni w organizmie kobiety, to mogę jednak zajść w ciążę szczególnie, że dziś jest już dzień płodny a współżyłam w Czwartek. A w ile dni po współżyciu można już zrobić test by był wiarygodny? Zrobiłabym już dziś ale to chyba za wcześnie?