Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nuda wiec głupie pytania

Czy po urodzeniu dziecka wróciłyście do palenia papierosów?

Polecane posty

Gość nuda wiec głupie pytania

Ja rzuciłam palenie z powodu ciąży i w sumie nie wiem czy po urodzeniu dziecka rzucić to już ostatecznie w cholere czy wrócić do moich ukochanych fajek :P

he ja chyba wrócę ale mam nadzieje, ze tylko do piwa :D:D albo towarzystwa:D:D

Gość kkkkooolllaaa
ale po co niby wracać?

Hm, paliłam bo lubiłam zawsze, nigdy nie paliłam (tzn. odkąd z mężem mieszkam) w mieszkaniu. Nie paliłam w ciąży i karmiąc piersią (pół roku), potem wróciłam do fajek. Teraz przerzuciłam się na elektronicznego papierosa. Powtórzę- palę, bo lubię i tyle. Wiem że mogę rzucić, ale brakuje mi tego "czegoś", brakowało mi nawet po tych 14 mcach przerwy...

Gość .........no własnie
ja tez lubię i lubiłam, w ciązy nie paliłam, karmiłam 7 miesiecy i tez zero papierosów a teraz mały ma rok a ja znowyu pale, ale to dla mnie wielka przyjemność, dziecko śpi - wyjde na taras zapale pomysle ehh taka chwila dla mnie :) tez wiem ze mogłabym nie palic bo długo nie paliłam (ciąza i karmienie) ale jakby to powiedziec -- lubie palic ;p

czysta głupota wrócić do palenia po takiej długiej przerwie mozna wyjść n taras kwiatki podlewac :P

Gość moze ci pomoge a moze nie
ja wrocilam :O wiem, glupiam i tlumacze sie sama przed soba, ze to przez stres :o jak corka miala niecale 3 tyg. to trafila do szpitala a ja z nerwow pierwsze co to po fajki zlapalam :O (piersia nie karmilam)

Gość moze ci pomoge a moze nie
ja teraz tez mam tak jak ..........no wlasnie. przed ciaza wypalam pake dziennie a teraz mniej pale- jak mala zasnie, ja sru na balkon i chwila przerwy- taka niby odskocznia ;)

Gość Ja was dobrze rozumiem :)
Sama przed ciążą paliłam choć nieregularnie (dwa lata przerwy potem rok palenia i znowu to samo) i kiedy juz paliłam to tak do 6 papierosów dziennie ale były, dawały mi poczucie że to moja chwila, wyciszenie, relaks, trudno to opisać, ogromna przyjemność którą nie dadzą słodycze czy dobre jedzenie ani nic innego . Kiedy zaszłam w ciążę rzuciłam w 7 tygodniu czyli tydzień po tym jak dowiedziałam się o swoim stanie i wtedy też wypalałam jakieś dwa papierosy dziennie po kilka dymków potem rzuciłam całkowicie aż do czasu kiedy przyszła z wizytą do mnie koleżanka (8 miesięcy po porodzie) i dała pociągnąć ;), najpierw nie smakowało ale jak wyszła to wieczorkiem zapaliłam i wypaliłam całego. Dziś moje dziecko ma 16 miesięcy a ja od 5 miesięcy nie palę i juz tak zostanie (zaczęło mnie serducho pobolewać) na 100%, jednak rozumiem jak to jest i ile przyjemności ma się z palenia, nie poważam jedynie palenia w ciaży oraz palenia w domu przy dziecku , jak ma się ochotę to wyjść na spacerek a jak nie ma możliwości to nie ma palenia gdyż osobiście wierzę że dymek przechodzi tak czy tak , nawet przez szpary w drzwiach i jak się wejdzie nawet do przewietrzonego mieszkania palacza to i tak można wyczuć że ten człowiek pali.

Gość .........no własnie
ja teraz pale tak 3-4dziennie, pierwsza drzemka małego w dzien--biegiem na taras, wraca,m zjem cos, posprzatam i znowu wyjde, pozniej synek sie budzi więc juz do wieczora nie ma palenia( nie pale jak jestem z nim na spacerach :p nie chce zeby widział he he ) no i pózniej jak zasnie na noc to znowu wyjde tak ok 2razy w odstepach czasowych, uwielbiam te chwile dla siebie i nie wyobrazam sobie zeby ktos mi to odebrał :p przed ciązą paliłam tak ok 15 papierosów więc teraz i tak delikatnie powróciłam do nałogu ;p

Gość Vichgc
Ja tez wróciłam lubiłam lubię i lubić będę palić:-)

Ja nie wróciłam i jestem z siebie bardzo dumna. :D Stwierdziłam, że jak już tyle wytrzymałam (9 msc ciąży+rok karmienia piersią) to mogę się obyć bez palenia. Owszem korciło ale lista przeciw jest zdecydowanie dłuższa niż za.

Ja nie paliłam na spacerach, ale teraz e-fajka wyciągam czasem, jak mamy gdzie przysiąść, tyle że para wygląda jak dym ze zwykłego i czasami się inni rodzice krzywo patrzą... W domu też palę takiego, bo jak napisałam- palić lubię, a co do e-fajka... fakt, nie ma przyjemności "idę na balkon, nie ma mnie dla nikogo" ale nie ma też śmierdzących rąk, oddechu, jest dużo taniej, zdrowiej no i jest komfort- książka, herbata i e-papieros ;)

ja wróciłam, bo tak jak moje przedmówczynie po prostu lubię palić. W ciąży i w okresie karmienia odrzucało mnie od dymu papierosowego.