Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dziewietnasta

Czemu tyle utylam?

Polecane posty

Gość Dziewietnasta

Jestem w 32 tc. Przytylam juz 12 kg. I nie wiem od czego. Waga wyjsciowa - 50 kg. Jem mniej wiecej tak - to z dzisiaj - pomozcie, co robie zle? Powinnam jeszcze z czegos rezygnowac? - 1 kanapka z pasta z jajka, cebuli i gotowanej piersi z kurczaka - z jogurtem nie majonezem - 2 chlebki vasa z twarogiem, lyzka surowki z salaty z dodatkiem jogurtu 0% - kiwi - kawalek ryby z folii, brokuly i kalafior na parze - 1/4 jablka - platki z mala iloscia mleka - blonnikowe, owsiane - serek wiejski z chlebkiem vasa, pomidor - pol grejfruta Co robie nie tak? chyba juz nic sie stad nie wyrzuci?

Gość Dziewietnasta
Co i jak wy jecie w ciazy? Niektore tyja 10, 12 kg na cala ciaze a gdzie u mnie jeszcze do konca...

Gość evelin7046
kochana ... niektóre przytyły 30 .. martwisz się wagą a nie tym by dziecko było zdrowe? zobaczysz, że to samo się szybko unormuje!. nie odchudzaj się w ciąży ;/ po prostu jedz jak jesteś głodna.

Gość evelin7046
lada moment zaczne 6 miesiąc i przytyłam 2 kilo . a jem co wlezie. frytki, kanapki, spagetti , batoniki ... bo mam ochotę i jestem głodna o 12 w nocy na sen jem 2 kanapki i mam to w tyłku ile utyję chcę tylko by moje dziecko było zdrowe chociaż wiem, że powinnam jeść trochę zdrowiej ...

Gość kopakabana
Myślę, że tyle utyłaś bo jesteś w ciąży :P Często bywa tak, że jak ktoś startuje z niskiej wagi to tyje więcej. Ja startowałam z 65 i utyłam tylko 9 kg. To tak jakbyś Ty przytyłą 22 kg.

Gość takata..
ja jestem w 33tyg i przed ciaza wazyłam 52kg na poczatku ciazy schudlam do 48 a teraz mam 61,5 wiec prawie tak jak ty i wiem ze to nie tragedia bo niektóre tyja o wiele wiecej a ty masz jesc duzo i zdrowo jak to mój lekarz powiedział duzo kaszanki watróbki i schabowych bo dziecko potrzebuje zelaza ;) jak sie domyslam twoja waga cie tak martwi bo boisz sie ze nie schudniesz po ciązy ale moge cie pocieszyc ze w wiekszosci przypadków wraca sie do normalnego wygladu a czesto nawet jest sie ''szkieletem'' bo dziecko tak z nas wyciaga wszystko ale to normalne, bardziej powinno cie obchodzic to aby dziecko sie zdrowe urodziło

Gość tez się wpiszę
ale z czego ty robisz problem?to jest duzo??hah ja przytyłąm 19 kilo i wcale mnie to nie dziwiło

Gość Dziewietnasta
nie, po prostu staram sie to zrozumiec, czemu az tyle. jeszcze pewnie z 6 mi przybedzie. czy cos robie nie tak?

Gość kopakabana
Wg mnie za mało jesz. Uwierz, że zrzucisz więcej niż przytyłaś.

Gość lkijuhygtfrdefghj
To sprawa indywidualna. Ja dbałam o siebie w ciąży, sporo się ruszałam a mimo to przytyłam 15 kg. Ale zrzuciłam wszystko w 4 miesiące po porodzie więc uszy do góry :)

Gość Dziewietnasta
jak wygladaly wasze przykladowe dni w ciazy?

Gość lkdd
To, że się jest "szkieletem" po ciąży, jak to napisała koleżanka wyżej wcale nie jest normą... Ja jestem rok po porodzie i wprawdzie ważę tyle co przed ciążą, ale ciało jest inne. Mimo, że od jakiegoś czasu ostro ćwiczę, to poprawa jest niewielka. W moim przypadku ciąża zniszczyła mi ciało (chociaż nie mam rozstępów), ale przed, byłam bardzo szczupła i umięśniona. Mam nadzieję, że kiedyś uda mi się do tego wrócić.

Gość Dziewietnasta
A ile przytylas i co jadlas jesli mozna spytac?

Gość lkdd
Aha, w ciąży przytyłam 17 kg.

Gość Dziewietnasta
i ja sadze ze do 18 dobije, zwlaszcza ze teraz szybciej ruszylo do przodu. sadzilam ze jak bede sie zdrowo odzywiac - a chyba tak jest, to przytyje max 12 kg. serio uwazacie ze za malo jem???

Gość lkdd
Kogo pytasz? :) Ja jadłam wszystko w ciąży... Ale dużo spacerowałam, podnosiłam ciężarki w pozycji siedzącej, robiłam lekkie ćwiczenia na nogi... Ale teraz wydaje mi sie że i tak wyglądałam jak świnia.

Gość kopakabana
Ja jadłam jak powalona. WSZYSTKO na co miałam ochotę. I musiałam leżeć całą ciążę a jak mówię przytyłam tylko 9 kg więc nie ma reguł.

Gość Dziewietnasta
dziwne to wszystko. nie mam tendencji do tycia, dlatego sie zastanawiam

Gość lkdd
No moim zdaniem bardzo mało jesz. Boże, żebym ja teraz mogła się zmusić żeby tak jeść... Normalnie na diecie jesteś. Jak już pisałam wyżej, ja jadłam wszystko... Tak od 16 tygodnia - jak przestało mi wszystko śmierdzieć i skończyły się mdłości. Aha, to nieprawda, że w ostatnim miesiacu ciąćy tyje sie najwięcej. Ja przytyłam 0,5kg.

Gość lkdd
ciąży*

Gość Dziewietnasta
:( ale nie zaszkodze dziecku? czy powinnam jesc wiecej?

Gość Francoise
powinnaś jeść tyle na ile masz ochotę tzn ani się nie głodzić ani nie jesc na siłę,12 kg to nie tak duzo,uwierz mi na pewno nie zaszkodzisz dziecku,nie martw się ,ono i tak najlepsze wyciaga z mamusi;)taki malutki pasożyt więc nawet jak nie jesz zbyt wiele to maluch ma dostarczone niezbędne dla niego skłądniki,ważne by dieta była odpowiednia i bogata w witaminy ja tez w ost miesiącach utyłam niewiele,najwięcej do 6 miesiaca ale to sprawa indywidualna pozdrawiam

Gość Dziewietnasta
Dzieki wielkie. :) Glodzic sie nie bede, jak przytyje i do 20 to mowi sie trudno, po prostu mnie to zaskakuje, stad pytanie.

Gość nius
ile masz wzrostu? u mnie jedna ciąża 20kg (obrzeki) a druga niespełna 15kg.

Gość Dziewietnasta
169 i nie obserwuje na razie zadnych obrzekow - oby tak zostalo, bo dopiero wtedy bylby bal ;)

Gość nius
wg kalkulatorów masz wagę w normie -rośnie tak jak trzeba. :)

Gość dzghjbjbfdzghbhjkdbjls
dziewietnasta - to pewnie dlatego ze przed ciaza mialas niedowage.

Gość Dziewietnasta
A jakos urozmaicic to moje jedzenie czy jest ok? pieczywa normalnego nie moge :)

Gość nius
no właśnie czemu nie? tylko ta tekturka ci smakuje? A gdzie dobry tłuszcz?

Gość uuuuuuuuuuuuuuuu
dieta kiepska:( brakuje tłustych ryb ( bardzo zdrowe!! ) oliwy i nabiał 0% ? powinnaś lepiej się odżywiać.