Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dzghjbjbfdzghbhjkdbjls

ogladam czasem na TLC reportaze z porodowek

Polecane posty

i jestem przerazona. Moje dziecko na razie ma polozenie miednicowe i mam nadzieje, ze sie nie oobroci i bede miala cc. Jestem w 30 tc. Mam waska miednice wiec mam nadzieje, ze nie bede musiala rodzic sn....

Gość nius
a co cię tak przeraża?

to ze te kobiety tam tak wrzeszcza strasznie

Gość zachodzic w ciąże się zachciał
a jak przychodzi co do czego to każda przerażona i pod nóż chce iśc, nie wiem co się z tym światem porobiło. Ja rodziłam sn i jakoś żyję, bardzo bym nie chciała miec cesarki. I nie wiem czego tu się bac, przecież dziecko musi wyjśc.

Gość to nie jest zadna regula
ze trzeba wrzeszczec, ja np. nie wrzeszczalam tylko parlam, wrzaski w niczym by mi nie pomogly, ale wiesz to Amerykanki, one chyba z natury sa histeryczkami;)

Gość nius
to że jedna wrzeszczy to nie znaczy że tak wszystkie robią. jednym to pomaga a innym nie potrzeba wrzasku. Ja nie krzyczałam przy żadnym porodzie. Nie miałam takiej potrzeby. Sam poród już po kilku dniach wspominałam bardzo pozytywnie. :) Jeżeli boisz się bólu to może warto pomyslec o znieczuleniu przy sn?

Gość Francoise
jak cię to przeraża nie odglądaj i tyle a poród można przezyć mimo bólu

Gość mnie bardzo brakuje
ja sie kiedyś zastanawiałam gdzie ten program jest kręcony--w jakim kraju? wie któras z was?

Gość moze ci pomoge a moze nie
nie ogladaj tych programow, bo to wszystko przerysowane jest :D pojdziesz, urodzisz, zapomnisz- zobaczysz, ze tak bedzie :D i mowie ci to ja- megapanikara, ktora mdlala przy pobieraniu krwi :D

Gość niedługo będę mamąa...
mi sie wydawało że to w Anglii jest ale nie wiem

Gość ja matka :)
nie przejmuj sie w tv zawsze wyolbrzymiają :) nie zrozum że nie boli, ale oglądam to i tam jest przesadzone drą sie bez powodu bedzie ok , kazda z nas (matek) to przeszła :) nic nie odda męki za uśmiech dziecka :))))))))))))))))))))))))))))

a jednak nie. Porodówka to niecodzienna okazja, aby zajrzeć do amerykańskiego szpitala położniczego Riverside Methodist Hospital w Columbus w stanie Ohio.

mnie bardziej przeraża program Ciąża z zaskoczenia aniżeli Porodówka. Oglądałam kilka razy i nie widziałam nic takiego tam co by mnie przerazilo

no nie wiem, ja jakos bardziej odwaznie mysle o cc

ni to akurat gdzies w Stanach krecone.

Gość nius
a który konkretnie bo jest tam kilka programów. Ale albo USA albo UK. Od siebie polecam obejrzeć dokument "7 kobiet ciąża" http://tvnplayer.pl/programy-online/7-kobiet-odcinki,230/odcinek-0,ciaza,S00E00,2939.html za kilka dni będzie znów dostępne online. :) Poród w wodzie w domu był po prostu piękny.

Gość bxc
ja jeszcze w ciazy nie jestem ale planuje byc :) i tylko jedno mnie przeraza. ja panikuje na widok krwi i nie jest to zalezne ode mnie. jak sie skalecze i zobacze kropelke krwi to nogi mi sie uginaja. boje sie ze cos tam zobacze w czasie porodu i zemdleje. ale przyjaciolka mowila mi ze to taki bol ze jest niemozliwym zeby zemdlec. boje sie ze tym moim omdleniem narobie problemow w czasie porodu i cos bedzie nie tak z dzieckiem

Gość nius
niedługo będę mamąa... -a co cię przeraża w Ciąży z zaskoczenia?

bxc- ja tez tak myslalam :D jak odeszly mi wody i pojechalam do szpitala, to slabo mi sie zrobilo jak wbijali mi wenflon (czy jak to sie tam nazywa) :D babki sie smialy ze mnie, ze jak ja juz teraz prawie mdleje, to co bedzie pozniej , ale uwierz- nie zemdlejesz :D najwazniejsze to oddech

Gość bxc
mnie tez ta z zaskoczenia przeraza :D jakbym tak teraz rodzic zaczela.. :D

aaaaa, mnie jeszcze przerazala... pierwsza kupa po porodzie :D przepraszam, ze o tym pisze ale balam sie tego okropnie :D:D:D jak sie okazalo, nie bylo tak zle

a jak myslicie? duze sa szanse, ze sie dzieciatko odwroci?

7 kobiet ciaza to juz zupelnie inny cykl, i nie jest konkretnie o ciazy, tylko ten odcinek akurat byl. ale fakt, ze ciekawy. autorka pisze o Porodowce. Sa tez inne programy dla mam i ciezarnycn, np, Ciaza z zaskoczenia moze byc przerazajaca, gdy kobieta mysli, ze ma zaparcie i rodzi dziecko do kibla, to moze przerazic.

Gość bxc
moja przyjaciolka z tydzien oklamywala pielegniarke ze robila kupe :P

Gość ja jestem w 25 tyg i
"i tylko jedno mnie przeraza. ja panikuje na widok krwi i nie jest to zalezne ode mnie. jak sie skalecze i zobacze kropelke krwi to nogi mi sie uginaja." - to jak ty sobie radzilas podczas okresu ??? :D

Gość bardzo możliwe
haha mnie tam najbardziej przeraża głupota tych amerykanek. Ja rozumiem, że mogą na początku ciąży nie zauważyć zmian, ale nie czuć kopania dziecka??? To raczej normalne nie jest :D

"i tylko jedno mnie przeraza. ja panikuje na widok krwi i nie jest to zalezne ode mnie. jak sie skalecze i zobacze kropelke krwi to nogi mi sie uginaja." - to jak ty sobie radzilas podczas okresu ??? Dobre! :D:D:D

a jak myslicie? duze sa szanse, ze sie dzieciatko odwroci?

Gość bxc
szczerze? nie uwierzycie jak w czasie okresu jak korzystam z kibelka albo zmieniam podpaske to robi mi sie ciemno przed oczami nie wiem czemu tak mam i nie umiem nad tym zapanowac. po prostu panicznie boje sie widoku krwi. nawet jak o tym pisze to czuje jak mi "brzuch tnie" - w sensie takie mrowienie w środku aż mnie zgina

Gość bardzo możliwe
poza tym autorko przestań z tą wąską miednicą. Ja noszę rozmiar spódnic 32 (82 cm w biodrach) i urodziłam siłami natury 4kg córkę. Gdyby mnie było stać finansowwo, to mogłabym jeszcze 3 urodzić :) Poza tym nigdy nie zdecydowałabym na wielką bliznę po cc i niemożliwość dźwignięcia czegokolwiek, w tym mojego dziecka przez pierwsze 2-3 tygodnie po porodzie. Nie wiem dlaczego myślicie, że ból gojącej się blizny i cięcia cc jest taki super i lepszy od naturalnego porodu..