Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aurora23

Kto mi poleci jakieś filmy o takich wątkach?

Polecane posty

Gość aurora23

1. Adopcja (np. coś podobnego do "Chłopca z Marsa" http://www.filmweb.pl/film/Ch%C5%82opiec+z+Marsa-2007-136190 ) bądź film mający miejsce w domu dziecka lub sierocińcu 2. Porwanie przez kosmitów (coś podobnego do filmu "Uprowadzenie" http://www.filmweb.pl/film/Uprowadzenie-1993-32928 ) 3. Film ukazujący kulturę danego kraju i życie codzienne zwykłego człowieka. Kraj obojętnie jaki oby nie amerykański 4. Świat alternatywny 5. Filmy w których akcja rozgrywa się w XVII-XIX wieku (albo i wcześniej) np. w ponurych domostwach ze służbą. Mile widziane aby służba była w roli głównej (np. "Mary Reilly" http://www.filmweb.pl/film/Mary+Reilly-1996-7576 ) Poleci ktoś coś?

Gość aurora23
up

Gość moze ci pomoge a moze nie
obejrzyj K-pax- moze nie do konca jest o porwaniu przez kosmitow ale jest wart polecenia. Jeden z moich ulubionych :) moge go ogladac i ogladac...

o takich tematach to nie bardzo. Ale polecam filmy: 1. Prawo zemsty - do końca trzyma w napięciu. 2. uprowadzona - ten sam reżyser 3. Przebudzenie -massakra 4. dotyk praznaczenia - to taki metafizyczny

Gość babci wyslij kartke
*Case 39

Gość kurtacobain
byl taki polski fil co facet uciekl od odziny do zakonu na 17 lat a potem zona go znalazla i zabrala do domu. Jego dzieci byly juz dorosle i on pierw by z nich dumny ale jak sie temu blizej przyjzal to sie zalamal, znacie tytul. To jest ladny film, przeslanie daje do myslenia i to jest film ukazujacy zycie, bardzo ladnie sie konczy, lezka sie w oku kreci ale nie znam tytulu

Gość aurora23
Dzięki za propozycje, Taki sam temat założyłam na filmwebie ale nie uzyskałam tam odpowiedzi. Poleci ktoś coś jeszcze?

Gość vvvvvvvvf
Ludzka Stonoga 2

4. tak może nie dokładnie inny świat ale coś w tym stylu czyli: Avatar, Wodny Świat, V jak Vendetta, Władca Pierścieni, Matrix, Ruchomy zamek Hauru

Gość aurora23
Cejrowskiego lubię oglądać, jednak on się specjalizuje raczej tylko w "dzikich" kulturach(np Ameryka Południowa) a mnie również interesują ucywilizowane kraje np Japonia, Australia, Szwecja itd. W każdym bądź razie dzięki za propozycje mimo, że większość filmów widziałam. Obejrzę na pewno vendettę oraz przypadek 39. Podpowie ktoś coś jeszcze?

byl taki polski fil co facet uciekl od odziny do zakonu na 17 lat a potem zona go znalazla i zabrala do domu. Jego dzieci byly juz dorosle i on pierw by z nich dumny ale jak sie temu blizej przyjzal to sie zalamal, znacie tytul. To jest ladny film, przeslanie daje do myslenia i to jest film ukazujacy zycie, bardzo ladnie sie konczy, lezka sie w oku kreci ale nie znam tytulu to "Pogoda na jutro" z j. stuhrem.dobry tez

Gość aurora23
up

Gość ghrrrhhrr
1.sierota 2.porwani przez obcych

Gość z drygnientym
2. Czwarty stopień.

Gość 2312321312
1. Powtórze za innymi: sierota i Case 39 to rewelacyjne filmy, tylko horrory.. 2. Kontakt- ale to nie do końca porwanie 3. Misja 4. Kodeks 46, 5. Dziewczyna z perła

Moja lista: - Iluzjonista - Prestiż - Malowany Welon - Księżna - Incepcja - Labirynt Fauna

Gość ghrrrhhrr
5. jane eyre