Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jola jolanta mala

czy budownictwo jest dobrym kierunkiem studiow?

Polecane posty

Gość jola jolanta mala

dla dziewczyny ? zastanawiam sie i chcialabym poznac wasze opinie na ten temat.

Gość qwertyuiopqwertyuiopop
a interesuje Cię to budownictwo tak naprawdę czy chcesz iść, bo mówią, że to dobry kierunek? Ogólnie to jest dobry kierunek, ale dzisiaj dobry kierunek to każdy oprócz tych humanistycznych, turystyki i rekreacji itp.

Gość jola jolanta mala
mysle nad zrobieniem mgr z architektury bo interesuje mnie projektowanie mysle ze mam troche zdolnosci duze zaciecie i mozliwosci umyslowe wiec czemu nie , tylko zastanawiam sie jak z praca po czyms takim ?

Gość jola jolanta mala
dziekuje za wsparcie:) myslalam wczesniej o samej architekturze ale jesli chodzi o rysunek nie mam kasy na kursy a bedac samoukiem chyba ciezko jest zdac egz z uzdolnien plastycznych no i budownictwo daje chyba wiecej mozliwosci nawet wraz z ewentualnym mgr z architektury ...

Nie ma za co, budownictwo na pewno daje większe możliwości niż architektura. Sama wybierałam się właśnie na budownictwo, ale ostatecznie jestem na inżynierii i nie narzekam. A sprawdzałaś już sobie uczelnie? Bo różne wymagania mają, warto sprawdzić :)

Gość jola jolanta mala
wiem ze maja spore wymagania miasto w ktorym bede studiowac nie jest dla mnie wazne ogolnie przyznam sie szczerze zawalilam mature 60%matma podstawowa 70% anglik podstawowy , nigdy tak zle mi nie szlo jak w ostatniej maturalnej klasie , nawarstwilo sie duzo problemow w zyciu osobistym i odbilo sie to na nauce ;/ ale teraz mam zaciecie wiem juz co chce robic w zyciu nawet jesli nie dostane sie od razu na dzienne to myslicie ze sa szanse by z zaocznych sie przeniesc na dzienne? myslalam o PŁ , dolowalam sie slaba matura ale doszlam do wniosku ze nieraz mniej zdolni ale z uporem idacy do przodu sobie radza to czemu sie nie wziac do roboty, brac zycie w lapy i isc do przodu i sie nie poddawac ;) dobrze mysle ? :):)

Gość jola jolanta mala
ktos sie orientuje czy z tymi procentami sa szanse ? qwerty a Ty o jakiej uczelni myslalas i jak tam matura w Twoim przypadku ?

Gość herhon
Studiuje budownictwo i niby weekend, a ja znowu zakuwam w nocy. Mocno sie zastanow nad tym kierunkiem

Gość jola jolanta mala
hehron , domyslam sie ze jest ciezko , a czego teraz sie uczysz ?:) orientujesz sie moze jak potem z perspektywami ? mysle ze warto sie meczyc i zakuwac nawet noca jesli potem mozna miec fajna ciekawa prace ktora zapewni niezaleznosc finansowa ,godne zycie ? jak myslicie ?

dobrze myślisz! Trzeba w siebie uwierzyć i próbować.

Gość herhon
Fundamentowanie, konstrukcje betonowe, stalowe. Od poniedzialku sesja.

Gość to dobry kierunek,zalezy co
dla kogo jest ciezkie.Jeden bedzie kul dniami i nocami,a drugi wystarczy ze ma troche zdolnosci

Gość jola jolanta mala
boje sie tylko ze z tymi % nie przyjma mnie na dzienne :( a wiecie moze czy da sie z zaocznych przeniesc na dzienne np po 1 semestrze ? herhon gdzie studiujesz ?:) dasz rade :) wierze w Ciebie :)

Gość herhon
Nie da rady przeniesc sie ze studiow zaocznych na dzienne - jest inny program i studia sa dluzsze. Studiuje we Wroclawiu i powoli mam dosc. Zero czasu dla siebie, zajecia 3 dni od 8 do 22. Niby z przerwami, ale co daje 1,5 godziny?

Gość abcd1457
Studiować budownictwo a potem magisterka z architektury? W takiej sytuacji sam inżynier z budownictwa niewiele Ci da. Jeśli chcesz zarabiać naprawdę dobre pieniądze i faktycznie pracować w branzy, to musisz zrobić magisterkę z budownictwa a potem robisz jeszcze kilka lat uprawnienia budowlane.

Gość abcd1457
Aha, a na politechnice wrocławskiej da się przenieść z zaocznych na dziennie, ale trzeba mieć bardzo dobrą średnią.

Gość jola jolanta mala
ciezko z pewnoscia ;) ale pomysl jaka bedziesz mial satysfakcje jak sesje zaliczysz a powiedzmi na zaocznych jestes czy dziennych ? i jak tam z maturka bylo u Ciebie o ile mozesz i chcesz odpowiedziec mi na pytania oczywiscie ;)

Gość herhon
Jestem na dziennych. Nie wyobrazam sobie studiowac na zaocznych - z mojej grupy z 30 osob zostalo 12 osob. Najgorsze sa przedmioty zwiazane z mechanika - wydyma i mechanika budowli. Jesli chodzi o mature to mialem 87% z matmy (rozszerzona) i 76 z fizyki (rozszerzona).

Gość jola jolanta mala
chocbym miala sobie zyly wypruwac to bede kula i wytrwam zeby tylko skonczyc jesli faktycznie sa dobre perspektywy potem , a znacie kogos juz po studiach wiecie moze co takie osoby mowia o tej branzy ?

Gość herhon
W branzy teraz jest nieciekawie, ale w 2012 roku widac ruch w pozwoleniach na budowe - jak w 2005 i 2006 roku

Gość abcd1457
Jeśli zrobisz uprawnienia i naprawdę znaszsię na tym, co robisz i masz otwarty umysł - to będzie Ci się godnie żyło :) Przygotuj się na mega dużą ilość nauki. Narzeczony kończy budownictwo, zaoczne na polibudzie wrocławskiej. Kończy 3 rok. Od miesiąca niemal dzień w dzień kładzie się spać 2-5 w nocy, a o 6 wstaje do pracy. Wraca o 16, drzemka do 18 i dalej robienie projektów.

Gość thief of death 666
budowlanka i mechanika jest dla przygłupów!

Gość grossossss
jak nie jesteś mega mądra to nie idź bo potrzeba specjalistów, czyt. złotych rączek z praktyką a nie kierowników

Gość jola jolanta mala
herhonie zalamales mnie z tymi procentami :(:( znasz moze kogos kto dostal sie z nizszymi% ? slyszalam opinie ogolna ze na uniwerek ciezko jest sie dostac a łatwo utrzymac a na polibude odwrotnie jest latwo sie dostac a ciezko utrzymac... nie wiem moze zyje mrzonkami ? jesli tak wyprowadzcie mnie z bledu :(

Gość herhon
Z odwloania kilka osob tez sie dostalo, a mialo matury znacznie slabsze. Tylko trzeba pilnowac sytuacje do konca

Gość grossossss
a skąd znasz wynik z matury to chyba nie z tego roku nie?

Gość jola jolanta mala
skoro budownictwo jest dla przyglopow to chyba autor tej uwagi jest lekarzam (ale sadze ze nie bo prawdopodobnie lekarzy tez za przyglopow uwaza) mega madra ;/ hmm to sie okaze , powiem wam ze jak patrze na moich znajomych ktorzy byli mniej zdolni ode mnie (wolniejsze kojarzenie , slabsza pamiec mniejszy "dryg" do przedmiotow scislych) a koncza studia mechaniczne ,techniczne daja sobie rade , lub skonczyli i maja swietna prace to rwe sobie wlosy z glowy ze w tej maturalnej klasie jakos nie pokonalam problemow i nie wzielam sie w garsc , teraz nie trzeslabym sie ze sie nie dostane na studia :(dobija mnie to

Gość abcd1457
Na zaoczne na pewno się dostaniesz. A one wcale nie są łatwiejsze niż dzienne.