Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maya 09

Czyje to słowa?

Polecane posty

Gość Maya 09

Nie ufaj ludziom po 30 stce, w większości są martwi plus co autor miał na myśli?

Gość Kaska777777778888888
A czego Ty nie rozumiesz? Wszystko masz napisane

Gość Maya 09
Dlaczego autor uwaza ze sa martwi, ciekawi mnie wasza interpretacja oraz kogo to słowa, rozumiesz?

Gość ya wjem ya wjem
ale nie powjem :-)

Gość killer0912
Wg. autora, ludzie po 30 już są w średnim wieku. Najlepsze lata swojego życia mają za sobą. Nie mogą się już bawić, czeka ich tylko praca i dom, rodzina itd. Osobiście się nie zgadzam z tymi słowami. Ludzie nawet w wieku 60 lat mogą się dobrze bawić, wszystko zależy od charakteru danej osoby. Autora nie znam.

Gość Maya 09
tez sie nie zgadzam ja to rozumiem tak- mlodzi ale wypaleni, rozczarowani zyciem, jego obietnica, zamknieci w stereotypowym mysleniu, zrezygnowani, zniecheceni, wystraszeni, rezygnuja z marzen i zamykaja sie w podstawowym martwym modelu zycia, praca dom dom praca, martwi duchowo, na pewno nie cielesnie, bo to przeciez poczatek

Gość bocho_arek
pierdolisz

Gość Maya 09
:D

Gość Maya 09
trochę tak ale zaciekawiło mnie to, teraz boje sie ze faktycznie jest sie czego obawiac, chyba zostane Piotrusiem Szpanem :(

Gość killer0912
ciekawa interpretacja, ale pozwolisz, że zostanę przy swojej :)

jak ktos narzuca sobie taki styl zycia praca- dom to robi to chyba swiadomie, moze nektorym odpowiada takie wlasnie zycie bez zbednych emocji :)

Gość Maya 09
Oczywiscie, nawet o to chodzi :-)

Nie wiem czyje to słowa, ale na pewno powiedział to mężczyzna. A powód jest bardzo prosty - kobiety po trzydziestce dostają pierdolca, bo zegar tyka...

Gość Maya 09
Zono, a moze ty wiesz kogo to mysl a tez masz swoja interpretacje. Jesli robimy cos z wlasnej woli to jest bardzo w porzadku, ale wielu ludzi rezygnuje bo czuje taki przymus, imperatyw, niskiego poczucia wartosci, glupiego srodowiska ktore jest ograniczone etc Najlepiej jak owieczki sa wszystkie takie same i pod dyktando, zeby czasem sie nie wyroznialy, nonkomformizm to rzadkosc i luksus, czesto nie popelniany ze strachu i to jest zle

Gość Maya 09
Popełnię nonkomformizm :D Nie moge z siebie, no ale wiecie o co chodzi a jak nie wiecie to nic zlego sie nie dzieje

no i tez wlasnie dlatego dostaje mi sie tak na forum od publicznosci kora uwaza ze powinnam zajmowac sie "mezem i dzieckiem" i ze za stara jestem na cokolwiek innego. ale jak juz pisalam, jak ktos ma ochote zajmowac sie "dzieckiem i mezem" czy tam "praca i zona" to jego wolny wybor :)

Gość Maya 09
a z tym pierdolcem to prawda mam 33 lata i szukam mena aby mnie ostro wyjebal bez gumki, bo chce jak najszypciej zajsc w ciaze

i nie, nie rozumiem jak mozna pisac ze po 30-ste ludzie sa martwi wiec nie mzna im ufac. tzn. ze nie maja w sobie zycia? ale to sie akurat nie wiaze mi z zaufaniem i ten kto to powiedzial to byl prawdziwy "fiZolof" :)

Gość Maya 09
tak to jakis filozof ale nie mial niczego zlego na mysli a jedynie to ze zabijamy w sobie beztroske, wew dziecko, ze dusza przestaje sie radowac i tanczyc, cos w ten desen martwi- roboty zaprogramowane na- mezczyzni zarabianie pieniedzy, kobiety- rodzenie dzieci, troche zycia za mlodu a pozniej zryte wyustraszone berety, wszystko po to zeby wybrane jednotski mogly brylowac w zyciu czyt wladza np jak wielu ludzi rodzi sie i umiera w tym samym miejscu, nawet tu na kafe- mentalnie przeraza mnie to i nie podszywac sie, to urocze ale tylko wtedy jak fajne nie mam 33 lat ale teoretycznie ich dozyje :P

Gość Maya 09
nie mozna im ufac- ja to rozumiem tak, ze zarazaja swoim pesymizmem i tlumia radosc zycia, podcinaja skrzydla, daja zly przyklad swoim zyciem- czesto smutnym, zrezygnowanym, bez pasji bo nie ma na to czasu, bo zmeczenie po pracy, np tak

Gość Maya 09
to pewnie jakis Zaratustra przekombinowany ;-)