Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tola . !

Co mogę zrobić z denerwującą starszą siostrą ?

Polecane posty

Gość Tola . !

Cześć . Od kilku dni mam problem z starszą siostrą która ma roczną córeczkę Alicję . Od kilku dni ciągle przy kimś mnie obraza i wyzywa , a gdy ja jej odpowiadam to zazwyczaj mam problemy u rodziców . Zazwyczaj obwinia mnie za rzeczy , których nie zrobiłam Np niecałe 5 minut temu obwiniła mnie za papierek który leżał na podłodze i został rzucony przez jej dziecko i ta zaczęła mnie obrażać od brudasów itp . Czy ktoś może wie co mogłabym w tej sprawie zrobić ? Proszę o pomoc w tej sytuacji

Gość traktuj ją jak powietrze
:) ja tak robiłam z bratem. uwierz , że to ją będzie bardzo irytować :) po prostu miej ją w doopie. a jak będzie trzeba to przygadaj tak , żeby zamknęła jadaczkę. a rodzicami się nie przejmuj. oni już tak mają. ja kiedy miałam wojny z bratem też się wtrącali i ja bylam tą złą. ale nie dałam po sobie jechac. Twoja siostra ma problem ze sobą i nie bierz tego do siebie. to jej problem :)

Gość traktuj ją jak powietrze
podam przykład. jak brat np kazał mi posprzątać coś co nie było moje to albo nic nie mówiłam, albo odpowiadałam, że nie jestem jego sługusem i rozkazy będzie wydawał jak będzie mieć służbe 🖐️

Gość gość
jak cie ona wkurza to kopnij ja w doope i udus poduszka

Gość Smutna12222
Wiesz ja mam inaczej . Bije mnie i przezywa :\ Ja mam 10 lat ona 12 i nie wiem co jej zrobić. Coś żeby żyła ale wiecie coś by płakała tak jak ja. A dziś dostałam w plecy krzesłem, kiedyś wbiła mi palca do oka, a kiedyś włożyła rękę do ust mi i mi tak pchała ją że się dusiłam. ;( Nie wiem co robić. Najgorsze jest to że gdy powiem to mamie, tacie, babci lub dziadkowi... ona się wymawia. A gdy chciałam powiedzieć mamie że ona płacze *płakała* i ppowiedziałam sie wymówiła. To że Cię obraża to nic, Mnie bije i to najgorsze :-(

To u góry kiepski podzsyw przecież autorka pisze ze ma jej siostra dziecko to lat 12 mieć nie może :P Rob jej na złość,jak będzie coś chciała np zebys popilnowala dziecko mów Nie na wszystko Ile masz lat ?