Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość .KATARZYNKA.

Jaka antykoncepcja żeby już nigdy nie zajść w ciąże ??

Polecane posty

Gość .KATARZYNKA.

Czy istnieje jakaś antykoncepcja na stałe? Nie chcę już w ogóle mieć więcej dzieci, a tabletki jednak niszczą zdrowie. Zastanawiam się czy jest jakiś inny sposób dostępny w Polsce, taki działający już na stałe i dożywotnio? Może jakiś zabieg itp?

Gość .KATARZYNKA.
A czy to jest dostępne w Polsce? Ile kosztuje ? I przede wszystkim czy obniża sprawność seksualną partnera?

Gość liwilla
odp.na pytanie w temacie : żeby nigdy nie zajśc w ciązę należy już nigdy więcej nie uprawiać seksu. PROSTE.

Gość .KATARZYNKA.
liwilla, Wiadomo że każdy kto uprawia seks bierze na siebie świadomość, a przynajmniej powinien że zawsze istnieje jakiś tam ułamkowy ułamek procenta ryzyka. Ale mi chodzi żeby być zabezpieczonym w takim stopniu jak np zabezpieczają tabletki, dożywotnio bez ciągłego trucia się hormonami. Słyszałam że istnieją różne zabiegi itp więc pytam...

Wazektomia, podwiązanie jajowodów. To pierwsze jest legalne w Polsce, to drugie tylko w cywilizowanych krajach, w których kościół nie ma wpływu na prawo. Nic nie słyszałam o tym, żeby wazektomia miała jakiś wpływ na sprawność seksualną. Obiło mi się o uszy, że kosztuje ok. 1000zł, ale możliwe, że zmyślam. Podwiązanie jajowodów pewnie drożej, chociażby przez samo to, że wiążę się z wyjazdem z kraju. Poza tym jest jeszcze zastrzyk, no ale są to hormony. Dużym minusem jest to, że jak już zastosujesz i pojawią się jakieś skutki uboczne to nie pozbędziesz się ich co najmniej przez 3 miesiące. Jest polecany raczej osobom, które już nie chcą mieć więcej dzieci, ze względu na to, że często pojawiają się po nim dość poważne problemy z płodnością.

Wazektomia w Polsce kosztuje z tego co się orientuję ok. 2 000 zł. Są 2 miejsca, gdzie można ją przeprowadzić - w Toruniu i w Warszawie u dra Siwika. Tu na forum jest topik o wazektomii, poszukaj jeśli jesteś zainteresowana, ja nie potrafię udzielić wyczerpujących informacji.

Gość Inka00
Może wyciać macice?....

Gość niestety...
Ten chory kraj nie zapewnia takiej antykoncepcji ! Nie zapewnia też polityki prorodzinnej w przypadku wpadki! Więc najlepiej żyć w celibacie !!! :o

Gość agiew
Antykoncepcja na stałe? Wazektomia, podwiązanie jajowodów, tak jak mówiły dziewczyny. Możesz też połączyć parę metod np kupić sobie mikroskop owulacyjny i określać dni płodne. W razie gdy prezerwatywa pęknie będziesz wiedziała czy istnieje możliwość zapłodnienia. Ja jak się starałam o dziecko używałam afrodyty do określania poszczególnych faz. Mogę polecić bo u mnie się sprawdziła.

Gość sweetorange.
Najlepiej wazektomia + podwiązanie jajowodów :)

Gość fajnoł dziołszka
zastrzelić się :)

Gość gość
Wyrzuć z siebie macicę i zrób z siebie wór na odpady