Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myszka3009

Dieta Słoiczkowa...Baby Food zaczynam od jutra? Czy ktos sie dolacza?

Polecane posty

Gość dzfdjdsjsdfnjjdsfdsf
Na kazdym sloiczku jest napisane ile zawiera bialka w 100 g , a sloiczki sa przewznie po 200 -250 g . Wiec tak sobieoblicz ilosc sloiczkow bys nie mialla niedoborow bialka. Bialka powinno sie spozywac 1g na 1kg prawidlowej masy ciala ,czyli jesli masz wzrostu np 170 cm to powinnas spozywac 70 g bialka na dobe .

Gość dzfdjdsjsdfnjjdsfdsf
Jeszcze dodam ze nie nalezy kupowac sloiczkow z ryzem ani z makaronem , bo wlasnie zawieraja duzo weglowodanow ( po to by byly bardziej kaloryczne i dzieci przybywaly na wadze ) . Najlepiej wybierac takie ,ktore sa oparte na miesie ,kurczaku i warzywach . Ogolnie jednak nie polecam ,bo sa bez smaku , bez tluszczu i raczej bez witamin ( minimalne ilosci moze wystarczajace dla bobasa ) .

Pomijając fakt, że to dieta tak samo durna jak diety dna, diety grupy krwi, kapuściane, dukany i cały ten badziew, słoiczki są ohydne (wiem, bo musiałam kiedyś zasysac takie przez rurkę jak miałam szczękościsk). Fajna dieta, opracowana przez lekarzy dla osób, które mają kłopoty z nadwagą, krążeniem i niektórymi typami cukrzycy to south beach. Mniej dieta, bardziej nauka jak się odżywiać NA CAŁE ŻYCIE. Jeśli miesiąc będziesz wpierdalać słoiczki, może i schudniesz, bo kalorii dla dorosłej osoby to nie ma. Ale po miesiącu uczcisz to torbą chipsów, czekoladą i piwem to i tak nic z tego nie będzie. Zamiast czekac na cud stosując diety cud może warto byłoby się po prostu nauczyć zdrowo odżywiać? Przy zdrowym odżywianiu i niewielkim wysiłku fizycznym główną nagrodą jest dobre samopoczucie, a spadek wagi skutkiem ubocznym. Tak czy siak, powodzenia.