Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość arleta80101

Czy mogę być w ciąży?

Polecane posty

Gość arleta80101

Witam wszystkie mamy i przyszłe mamy, Mam 21lat i od kilku miesięcy staramy się z mężem o dziecko, lecz w moim przypadku trudno jest określić dzień owulacji ponieważ mam dość nieregularne miesiączki. Od stycznia kolejno pojawialy się 6,5,4,9 i teraz 11 dnia miesiąca. Zdaję sobie sprawę że stes związany ze staraniem też ma na to wpływ. Zatem teraz ostatnią miesiączkę dostałam 11 maja, a współżyliśmy z mężem wieczorem 25, 27 i 29 maja, czyli w dni okołoowulacyjne w których miałam najbardziej gęsty i rozciągliwy śluz. Dodam, że nie mamy jeszcze dzieci. Jakie są szanse że jestem w ciąży? Dziekuję za odpowiedź i Pozdrawiam.

Gość arleta80101
jezeli zrobie test 8czerwca to mi wyjdzie? juz sie nie moge doczekac..

Jak miałaś teraz dłuższe cykle to nie rób testu z moczu tego ósmego tylko od razu z krwi w labo. te sikane czasem nie wykrywają wczesnej ciąży. Ale i tak najlepiej te 30 dni od ostatniego okresu odczekać.

Gość madziulah
test najlepiej jest zrobić w dniu spodziewanej miesiączki chociaż nie ma tu reguły. Mi w dniu miesiączki wyszedł negatywny, dwa dni po też dopiero tydzień po pojawiła się druga kreska

Gość arleta80101
sęk w tym że nawet niewiem kiedy tą miesiączke powinnam dostać;/ myślę, że zrobię 10 a jak mi wyjdzie negatywny a okresu nie dostane to zrobie test krwi w lab.

Z testami nie ma co się śpieszyć. Mnie też wyszedł pozytywny dopiero 2/3 dni po terminie kiedy spodziewałam się okresu.

Gość mała mała mi
Jak masz nieregularne miesiączki a chcesz zajść w ciążę to rób testy owulacyjne. Taki test może kosztować 20 - 30 zł. Ja robiłam przez jeden cykl i od razu się udało :) U mnie miesiączka trwała od 18 grudnia do 1 stycznia a owulacja była dopiero 23 stycznia. Więc to był naprawdę zwichrowany cykl a i tak się udało. Teraz jestem w 22 tygodniu ciąży. Naprawdę polecam. Teraz oczywiście poczekaj na wynik testu ciążowego bo może już Wam się udało :)

Gość arleta80101
miesiączka 2 tygodnie :O:O:O ja raczej w tym czasie co pisałam 25-29 miałam płodne, bo zawsze 2 tyg od 1dc mam taki gęsty przeźroczysty rozciągliwy śluz. A w tym czsie własnie się kochaliśmy:) Kiedyś brałam tabletki na uregulowanie okresu i teraz mam jeszcze jako takie bo te 2-3 dniowe wahania to ze stresu, bo ciągle czekam na dzidzie:(

Gość arleta80101
miesiączka 2 tygodnie :O:O:O ja raczej w tym czasie co pisałam 25-29 miałam płodne, bo zawsze 2 tyg od 1dc mam taki gęsty przeźroczysty rozciągliwy śluz. A w tym czsie własnie się kochaliśmy:) Kiedyś brałam tabletki na uregulowanie okresu i teraz mam jeszcze jako takie bo te 2-3 dniowe wahania to ze stresu, bo ciągle czekam na dzidzie:(

Gość mała mała mi
Też byłam załamana tak długą miesiączką i w dodatku byliśmy wtedy na wyjeździe. W moim wypadku to stres tak mi cykl poprzestawiał - miałam nieprzyjemne sytuacje w pracy. Mam nadzieję, że Wam się uda. Staraj się nie stresować tylko cieszyć seksem :) A jeżeli w tym cyklu okaże się, że się nie udało to naprawdę polecam te testy owulacyjne i dużo seksu w te dni :)

Gość arleta80101
ok poczekam na test:) jeszcze mam jedno pytanie. Wczoraj pod wieczór zaczęło mnie kłuć w podrzuszu a dokładnie po prawej stronie tak jak by na prawym jajniku. I od wczoraj ciągle mnie kłuje.. na pewien czas przestaje a potem znów. Nie jest to jakiś silny ból ale takie kłucie troche słabsze niż przy kolce. Czy to może być z czymś związane?

Gość arleta80101
mala mala mi i jeszcze jedno pytanie. mimo to ze mialas 23 owulacje to sluz byl taki jaki powinien prawda? rozciagliwy przeźroczysty gesty?