Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alicja19Ruda Śląska

woda w kolanie

Polecane posty

Gość Alicja19Ruda Śląska

Witam chciałabym sie was poradzić mam 19 lat i od 5 lat zbiera mi się woda w kolanie i z roku na rok lekarze robią mi punkcje coraz częściej ostatni raz byłam 2 tygodnie temu i odciągnął mi 70 ml płynu i znowu mam kolano jak balon . Byłam prywatnie u ortopedy i powiedział mi że najlepiej bedzie jak zrobi mi aktroskopie tego kolana . Strasznie sie boję bo nigdy nie robili mi nic z kolanem . Dodam do tego że nie wiadomo z jakiego powodu płyn mi się zaczął zbierać ponieważ zęby mam wszystkie zdrowe i zatoki też nigdy nie miałam problemów z tym kolanem ani nic nie miałam złamane zwichniete czy skręcone . Możecie mi poradzić jaka może być przyczyna zbierania się tej wody ponieważ to mi utrudnia codzienne życie z góry dziekuje za szybką odpowiedź

Gość cenderola
PO to będą robić artroskopię, żeby dowiedzieć się co jest nie tak, skoro wszelkie inne przyczyny jak urazy czy nadwyrężenia są wykluczone (może być np. jakaś deformacja stawu, która ujawniła się w okresie dojrzewania)

Gość ....finka
Wyleczą bez operacji .....okłady z lisci kapusty ......

Gość Alicja19Ruda Śląska
obkładałam ale nic to nie dało ;( stosowałam wszystkie domowe sposoby nic to nie dalo i dlatego bede mieć tą artroskopie

Gość józek1234
Trudno radzić cokolwiek z tą artroskopią, na odległość i bez badania. Powiem jednak, że lekarze sami sobie artroskopię stosują niechętnie. Mówią: "artroskopia nie leczy". I coś w tym jest. Pomyśl o badaniach bezinwazyjnych, takich, które nie powodują konieczności otwierania (nawet minimalnego, jak artroskopia) kolana. Jakieś USG, tomografia. Poszukaj takich badań. Twój lekarz proponuje Ci to, co on robi, ale są tez inni lekarze i inne badania.

Gość Alicja19Ruda Śląska
to jest najlepszy lekarz ortopeda w mieście a po drugie miałam już te wszystkie badania wykonane i dalej nie wiadomo z czego się to zbiera zobaczymy za tydzień w poniedziałek mam iść do szpitala na tą artroskopie ciekawe czy coś znajdą

Gość Alicja19Ruda Śląska
już jestem po zabiegu artroskopii i od kolana aż po stopę mnie boli jutro mam iść na kontrole tej rany pokazać mu jak to wygląda okazało się że w kolanie zrobił mi się taki pęcherzyk który nie jest wykrywalny pod USG , Rentgenem czy pod Tomografią pobrali go do badań no i zobaczymy w koncu z czego sie to zbiera