Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość allen.

częsty powód nastolatki - ciąża?

Polecane posty

Gość allen.

Witam :) Szukałam pomocy na innych portalach, ale ludzie sobie z tego nic nie zrobili i uwierzcie, udzielali takie kretyńskie zbędne komentarze, że po prostu żal mi się ich zrobiło. No, ale cóż... przejdę do sedna... Mam 17lat, i oczywiście, jak widać, mam obawę, że jestem w ciąży. Mam co prawda czas na dostanie miesiączki do jutra, ale już się "filmuję". Ostatnią miesiączkę miałam 4kwietnia, potem 5maja, teraz przypada na dniach.. Dodam, iż wcześniej nie miałam regularnych. Uprawiałam seks wczoraj 3.06 z chłopakiem, ale z zabezpieczeniem.. zawsze się zabezpieczamy, nie ma innej opcji. Ale z uwagi na to, że nie mam jeszcze miesiączki.. martwię się. Co mam zrobić?

Gość allen.
Wiem, że panikuję na zapas, ale to dlatego, że naprawdę na razie nie chcę mieć dziecka.

Gość jak wyżej - poczekać
za parę dni mozesz kupić test, żeby się uspokoić. Ale skoro masz nieregularne okresy, więc chyba, nie ma co paniki siać w szeregach. Póki co.

Gość allen.
Parę miesięcy temu nie miałam regularnych. Ale dodam iż stało się tak, że miałam 4 kwietnia, a potem 5maja, więc gdyby było regularnie to miałabym teraz jakoś dziś, czyli 4-tego, albo jutro 5-tego, ale na to liczyć nie mogę...

I nie nakręcaj się tak. Miesiączka czasem ma 2/3 dni poślizgu w każdą stronę i to jest normalne. Skoro się zabezpieczacie jak mówisz to spokojnie.

I nie nakręcaj się tak. Miesiączka czasem ma 2/3 dni poślizgu w każdą stronę i to jest normalne. Skoro się zabezpieczacie jak mówisz to spokojnie.

Gość allen.
Dzięki wielkie, uspokoiliście mnie troszkę, ale gorzej będzie uspokoić mojego chłopaka, gorzej to przeżywa niż ja :)

Gość Deesceeentrada
Jest sens uprawiac seks w tym wieku skoro przysparza Wam obojgu az tyle stresu?

Gość allen.
Powiem Ci tak, jesteśmy bardzo ostrożni, ale raczej obydwoje nie zrezygnujemy z uprawianiem seksu. Zbliża nas to bardzo do siebie, jesteśmy szczęśliwi, tylko ten młody wiek to taka przeszkoda... :(

Gość Deesceeentrada
Nie myslalas, zeby zabezpieczyc sie w inny sposob? Np tabletki antykoncepcyjne? Sama pamietam jaki przezywalam stres zabezpieczajac sie tylko prezerwatywami, ale jesli ona nie pekla, nie zsunela sie to musialabys miec maksymalnego pecha zeby zajsc w ciaze. Poza tym wbrew pozorom nie jest tak latwo zajsc w ciaze, a wiekszosc historii typu "zabezpieczylam sie a wpadlam" jest mocno podkoloryzowana bo dziewczyny wstydza sie przyznac ze zwyczajnie sie nie zabezpieczyly

Gość hjhhhh
] fsfsdsfsd [sp

Gość allen.
Bardzo staram się dostać tabletki, ale z uwagi na mój młody wiek, lekarz nie chcę mi ich przypisać.

a skad obawa ze jestes w ciazy?? seks wczoraj na dodatek z zabezpieczeniem...skad niby ciaza ??

Gość allen.
Rozmawiałam z chłopakiem twierdzi, że nie ma opcji, żeby się zsunęła, a pęknąć na pewno nie pękła, bo była cała. Może panikuję za bardzo, przez brak miesiączki. Może to stres?

panikujesz bo jestes mloda i ciaza byla by nie planowana...albo zacznij dodatkowo sie zabezpieczac albo przestan uprawiac seks to najlepsza metoda antykoncepcyjna jesli sie dzidzi nie planuje :)

Gość allen.
zgadzam się, a dostanę tabletki yasminelle (antykoncepcyjne) mimo młodego wieku?

Gość allen.
czy dostanę tabletki yasminelle mimo tak młodego wieku?