Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość happy mam dwojeczki

Zlobek - jestem fanka

Polecane posty

Gość happy mam dwojeczki

Zastanawia mnie, dlaczego zlobki ciesza sie tak zla opinia. MOja corka byla w zlobku, teraz zamierzam tam poslac syna. OPieka dobra: 1 pani na 3-4 dizeci, dzieci najedzone, wypsane wybaxwione. Uczas ie wielu nowych rzeczy itp. NO i cenowo tez jest ok. NIe zauwazylam, zeby corka miala jakis problemy emocjonalne, do zlobka szla jak na skrzydlach, nawet w niedziele domagal sie zlobka. Tymczasem wszedzie slysze i czytam, ze zlobek ro sodoma i gomora, dizeci sa zaniedbane i na pewno wyrosna na psychopatow. zastanawiams ie z czego sie to bierze?

Gość A czy Twoim
Może w Twoje dzieci chidzą do prywatnego? Żłobek to przechowalnia. No i podobno wpływa negatywnie na rozwój emocjonalny i więź z rodzicami.

Gość w panstwowym
jest 8 dzieci na 1 opiekunke

Gość polllllllll
ciekawe na ktorej wsi jest 1 na 8. W moim panstwowym jest 1 na 5.

Gość mój syn chodzi do złobka
od ubiegłego roku, od wrzesnia. doskonale isę rozwija, ma 2 lata i mówi pełnymi zdaniami, śpiewa piosenki, wprawdzie po swojemu, ale mozna zrozumiec o co chodzi. ze mną i mezem jak i z dziadkami ma doskonały kontakt emocjonalny. nie hcodzi głodny, tylko wiecznie picia mu mało picia i jak tylko po niego przychodzę domaga isę picia, ale on ogólnie duuuzo pije. i na jedną opiekunkę przypada 5ro dzici. od razu dodam ze jest to złobek miejsci, nie przywatny

narobiłam byków, przepraszam, to przez pośpiech;)

Gość w panstwowym
we wsi warszawa :o

ja pisałam o wsi wrocław:D

Gość happy mam dwojeczki
no wlasnie jaka przechowalnia?? dzieci codziennie sie czegosc ucza, a to piopsenki, a to wyklejanki, plastelina itp. Maja wiecej zabaw i zajec niz jestem w stanie im zapewnic zajmujac ise nimi w domu. w zlobku panie mja tylko dzieci do opieki, zadnego prana gotowania sprzatania itp. MOja corka akurat nie plakal w zlobku, ale jak jakies dizecko placze to jest na rekach u pan. Jesli koytre dziecko potrzebuja glaskania przed snem to tez panie glaszcza, przytulaja itp. u nas teoretuycznie jest 1 pani na 6-7 dzieci , ale prakycznie ciagle sa stazyci z pedagogiki lub pielegniarstwa, ucnziowie szkol muzycznych, plastycznych itp. wiec naprawde jest sporo doroslych.

Gość macie szczescie ze
wasze dzieci nie chorują. Moje i moich znajomych bardzo chorują i nie nadawały się do żłobka nawet w przedszkolu zaczęły systematycznie chodzić dopiero w ostatniej grupie wcześniej tylko choroby. Dużo zależy od wychowawców i dyrektorów placówki. My przeszliśmy kilka rożnych żłobków i przedszkoli i jedne byly świetne a inne koszmarne.

Gość luuuuzzzzzik
Moja mała, też chodzi do żłobka i też jestem zadowolona. Fakt, chorowała i to bardzo od września do marca, ale teraz już jest ok. Mała już też mówi pieknie, śpiewa, woła na nocnik, jest bardzo śmiała i nie ma problemów z kontaktami z innymi osobami :) Wolę żłobek niż opiekunkę, dodam że też chodzi do państwowego.

Gość happy mam dwojeczki
widze, ze pozytywnych opinii jest wiecej! dodam, ze corka na poczatku troche chorowala, tzn non stop choidzila z katarem, ze dwa razy miala wysoka goraczke i raz grype zoladkowa. w naszym zlobku przyjmuja dizeci z temp do 38 C. zreszta jak sie wychoruje w zlobku to jest szansa, ze w przedszkolu bedize mniej chorowac.