Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amanda z mouxtion

pytanie do ksiegowych

Polecane posty

Gość amanda z mouxtion

witam.. pytanie jak w temacie..do ksiegowych - jak doszliscie do takieho stanowiska, jak udalo wam sie znalezc te pierwsza prace kiedy jeszcze nie mieliscie doswiadczenia? probuje i nic.. :-(

Gość księęęęęęęęgowa
musisz robić loda szefowi

Gość amanda z mouxtion
uhm,... a tak serio? a w sumie najpierw bys musiala znalezc tego szefa, nie ??

Gość amanda z mouxtion
up up

Gość .:Karolina 20:.
na rozmowie kwalifikacyjnej musisz obciągnąć,poważnie

Gość GHAH Milord666 und Prezydent99
Głupia und nudna praca to jest!

Gość słodkamigotka
pierwsza praca w księgowości - to była dla mnie zapchajdziura na wychowawczym na część etatu - nie miałam zielonego pojęcia co robie haha i dopiero w trakcie pracy okazało się, że to jest to co chcę robić w życiu :) czyli jednym słowem - zbieg szczęśliwych okoloczności :) a co skończyłaś ?

Gość amanda z mouxtion
migotko chcialabym miec tyle szczescia..skonczylam studia zaoczne, finanse, do tego zrobilam kurs ksiegowosci (symfonia, optima); wysylalam zapytania o wspoplrace, na zasadzie pomocy w ksiegowosci, asystenta itd, ale nie mam doswiadczenia i nie chca mnie nigdzie, nawet bezplatnie pisza ze nie maja miejsc itd porazka po calosci.

Gość słodkamigotka
a staż z urzędu pracy ??

Gość amanda z mouxtion
tu tez probowalam, ale juz kilka lat temu skoczylam ten kurs i moze dlatego..nie wiem ;-/ ktos mi doradzil zeby jakis znajomy mnie wzial na przyuczenie, no ale jak sie ma znajomych w tej branzy to ok ale ja nie mam ;-))

Gość słodkamigotka
moja rada jest jedna - próbuj i nie poddawaj się - prędzej czy później znajdziesz to czego szukasz i powtarzaj oferty - najlepiej chodzić osobiście

Gość słodkamigotka
a czym się zajmujesz teraz ? rozumiem, że od czasu skończenia kursu ?? i studiów mineło już trochę czasu ?

Gość assunea
ja zostałam księgową przez przypadek. Chciałam znaleźć pracę w tym zawodzie po studiach, kursach itp, ale nie było dla mnie miejsca. Nigdzie. Poszłam do urzędu :P A potem szukałam ciągle aż znalazłam. Jedna osoba postawiła na mnie. Wkrótce ją zastąpiłam a potem już się potoczyło - zmieniałam firmy, zbierając doświadczenie i coraz większą kasę :D ;)

Gość amanda z mouxtion
pracowalam w zupelnie innej branzy, a teraz siedze w domu z dzieckiem. bede zaczynac od nowa..

Gość amanda z mouxtion
assunea - no widzisz, kolejna ksiegowa z przypadku tak czesto slysze wlasnie :-) pogratulowac w takim razie.

Gość słodkamigotka
przypadki niestety żądzą naszym życiem hhaha jeśli myślisz na poważnie o tym zawodzie i masz taką możliwość to odnów sobie papierki - najlepeij w Stowarzyszeniu Księgowych - tam możesz uzyskać tytuł certyfikowanego księgowego, są jakieś kolejne stopnie i to się liczy na rynku :)

Gość słodkamigotka
no i żczę ci dużo szczęśliwych zbiegów okoliczności - bo bez tego ani rusz czasami :)

Gość amanda z mouxtion
dzieki bardzo..a skad, jestes z duzego miasta migotko??