Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość annkh

słabe paznokcie

Polecane posty

Gość annkh

Miałam bardzo słabe, rozdwajające się paznokcie, nic mi nie pomagało (łykanie tabletek, picie herbatek ze skrzypem itp.) Kumpela poleciła mi odżywkę Eveline 8 w 1. Nie wierzyłam za bardzo w poprawę, ale miło się zaskoczyłam, maluje niecały miesiąc i widzę wielką różnicę. Co prawda jeszcze co jakiś czas się jakiś złamie albo rozdwoi ale to niebo lepiej niż było na początku. Odżywka kosztuje 11zł więc warto naprawdę. Chce wam tutaj polecić bo mi to autentycznie pomogło :)

Radzę uważać, odżywka nie jest przeznaczona dla każdego. Jest osobny post na temat tej odżywki,pisałam tam o skutkach jej stosowania. Po miesiącu od zastosowania do opisanych tam skutków dołączył bardzo nieprzyjemny, wymagający miesięcy leczenia - onycholiza. Także radzę najpierw zrobić test na jednym paznokciu i obserwować reakcję organizmu, bo można sobie niechcący napytać biedy.

Ja znam fajny preparat na łamiące się paznokcie, słabe włosy oraz poprawiający wygląd skóry. Sama zawsze miałam problem z łamiącymi się paznokciami. Zazdrościłam koleżankom które miały piękne i długie paznokcie, kiedy ja musiałam swoje mieć cały czas obcięte, bo gdy były ciut dłuższe od razu się rozdwajały i łamały... Utrapienie. Próbowałam różnych środków, ale szczerze mówiąc zbyt wiele nie dawały, a nawet jeśli były jakieś efekty, to krótkotrwałe. W końcu trafiłam w internecie na sklep Vitero, który sprzedaje produkty firmy CaliVita, mają oni właśnie świetny lek bez recepty "Beauty Formula". Jest to kompleksową kompozycją zawierającą witaminy, składniki mineralne, aminokwasy, kolagen i składniki roślinne, wspomagające utrzymanie zdrowej kondycji włosów, skóry i paznokci. Jak dla mnie jest to świetne rozwiązanie. Nie wiem jak Wam, ale mi "Beauty Formula" pomaga. Także z czystym sumieniem polecam. Tutaj macie link do sklepu, w którym ja dokonałam zakupu: http://vitero.pl/pl/p/Beauty-Formula-90-tabl./161

Gość romaania
Znam dobry środek na łamiące się paznokcie, chodzi o odżywkę New Nails - zapewne kojarzycie. Odżywka za 10 zeta, która utrzymuje paznokcie twarde, na ładnym błysku, a ich malowanie jest po prostu przyjemnością. Tak przynajmniej widzę to, co robię sama ;-)

Gość oooooli
A ja ostatnio przyjmowałam przez 4mc Collagen Noble Health. I oprócz tego ze moja cera nabrała naprawde ładnego, zdrowegp wyglądu, włosy blasku i co wazne paznokcie wyraznie sie wzmocniły.

Gość heeeehhhhe
oooooli, to nie od tego, to ze wstydu za takie spamowanie się czerwienisz i bierzesz to za "blask".

A ja zawsze polecam balsam do paznokci tisane, jest bardzo wydajny i taniutki, a dziala genialnie

Słyszałam, że fajnie regeneruje i wzmacnia paznokcie olej arganowy wymieszany z sokiem z cytryny. Olej mam z Mydlarni u Franciszka używam go do włosów bo mam łamliwe. Jak tylko będę miała chwilę czasu to na pewno wypróbuje ten sposób:)

Poko_loko też gdzieś to słyszałam ciekawe czy olej arganowy jest aż tak dobry? Muszę Go wypróbować, podobno ten z Mydlarni jest oryginalny.

Gość tradara
Zacznij dbać o te paznokcie. Same się nie utrzymają w należytej kondycji. Odsyłam cię do sklepu new nails. Tam jest taka odzywka do paznokci za 10 zł. Mnie ona pomogła, tylko, że wszystko wymaga czasu. Na kiepską kondycję paznokci pracowałaś latami ;-)

Gość ooopinka
Na pewno warto równiez wypróbowac 3mc kurację suplementem Noble Health Collagen. Ja po tym czasie juz sama widziałam znacząca poprawe i moje paznokcie naprawde widocznie sie wzmocniły.

Gość Mana80
Uważaj na tą odżywkę bo powoduje rozwarstwianie płytki paznokcia. Ja stosuję serum Opti Cure Biovax i na paznokcie nie narzekam.

Gość gość
Ja byłam bardzo zadowolona z 3mc kuracji nutrikosmetykiem Collagen Noble Health. To jest własnie to co bardzo pomogło mi wzmocnić skóre, wlosy i własnie paznokcie. Sa mocne, i nie łamią sie po zwykłym uderzeniu np. o stół.

Gość hellena99
Na pewno warto równiez wypróbowac 3mc kurację suplementem Noble Health Collagen. Ja po tym czasie juz sama widziałam znacząca poprawe i moje paznokcie naprawde widocznie sie wzmocniły.

Gość evvvelinka9
A ja bardzo chwalę sobie taka kuracje wzmacniajacą nie tylko paznokcie, ale włosy i skóre http://sklep.porcjapiekna.pl/produkt/collagen Naprawde rewelacyjnie działanie, ale trzeba pamiętać aby kuracja trwała minimum 3mc.

Gość gość
Oj tak, to zawsze jest problem. Ale na szczescie połaczona kuracje jeszcze z Collagenem Noble Health da tutaj znacznie lepsze i konkretne dla nas efekty.

ja juz nie mam takiego problemu, bo przestałam je malowac, ani odzywek zadnych nie uzywam, jem duzo pestek dyni, orzechów, szpinaku, jarmuzu i są twarde, szybko rosną i swietnie sie prezentuja :)

Gość gość
Na słabe paznokcie trzeba używać dobrych odżywek, wtedy efekt jest gwarantowany. Ja na paznokcie nakładam odżywki Trindu i efekt jest powalający, po 14 dniach już widać pierwsze efekty :D

Gość gość
Też z natury mam słabe, ale zauważyłam że jak mam hybrydę przez jakiś czas to się wzmacniają :) Ja używam hybryd firmy Makear i trzymają po 6 tygodni bez odprysków , potem jak ściągam to paznokieć jest wyraźnie mocniejszy :)