Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość umowa o prace UK

godziny pracy

Polecane posty

Gość umowa o prace UK

czy ktos moze wypowie sie w takiej sprawie.mam kontrakt na 38h/tyg, jestem kierowca autobusu w prywatnej firmie obslugujacej kilka znaczacych linii w duzym miesie. Pracuje tam prawie 3 lata. Na poczatku pracowalem 6dni w tygodniu ale poniewaz zona chciala isc do pracy dogadalem sie ze bede pracowal 4 dni/10h dziennie zeby wyrobic godziny z kontraktu a 3 dni zajac sie dziecmi. Teraz firma zatrudnila nowych kierowcow i zaczeli mi dawac duty po 5-6 godzin dziennie,czasem wogole mnie nie wystawia bo nie ma pracy. Zasatanawiam sie jak z nimi wlaczyc bo nagle zrobilo mi sie 30h/tyg i zarabiam 200/tydzien..masakra Nie mam zadnej nowej umowy, te nowe warunki usatlilismy ustnie. dodam ze firma kombinuje na wszystkie strony,np. jak ktos choruje to zabieraja mu 15funtow za nieobecnosc (wytlumaczyli to tak ze te pieniazki to taki bonus za obecnosc ale jest on wliczony w stawke godzinowa, czyli krotko mowiac jak jestesmy to nic extra nie dostajemy a jak nas nie ma to zabieraja), inny przyklad to, np. jestem zawsze off w piatki wiec nie zaplacili ma za bank holiday (wielki piatek) bo mam wtedy w graiku wolne. Nie chce dac jezdzic po sobie ale nie wiem jak to ugryzc, nie chce z nimi ostro wlaczyc bo mnie wywala, powod zawsze sie znajdzie jak beda chcieli, np. ze moj angielski nie jest dosc komunikatywny (chociaz jak do tej pory nikt sie nie skarzyl) albo wymysla ze sa na mnie jakies skargi...

Gość numerowaaa
Jesli masz w kontrakcie 38 godzin tygodniowo to powinni Ci tyle zapewnic, niezaleznie od tego jak te godziny sa rozlozone dziennie.