Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hehe moja

Kiedy najlepiej robic dźemy z truskawek?Już czy poczekać?

Polecane posty

Gość hehe moja

Będą jeszcze tańsze??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jóóóóóóóóóózkaaaa
moja mama robiła co prawda nie dżem a konfitury , z ostatnich truskawek- wtedy jak były małe (w konfiturach owoce pływają w całości w płynie- więc może dlatego miały być małe, ale dżemu chyba się nie przeciera i owoce są całe?)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hehe moja
A kiedy będą ostatnie? Nie bardzo sie w tym oientuje i już 2 razy przegapiłam, za późno się ocknęłam, że juz po sezonie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dziewczyny ja uważam że najlepsze przetwory są z ostatnich zbiorów najlepiej przy słonecznej pogodzie. Jak pogoda jest deszczowa i bez słońca to te owoce są soczyste ale bez smaku. Muszą wyrosnąć na słonku wtedy są najsłodsze i mają piękny truskawkowy kolorek. No i wiadomo że przy końcu sezonu są tańsze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Sawa83
mojej mamie "baba" na bazarku powiedziała, żeby kupić po kilku dniach słonecznych. W przyszłym tygodniu mają być chyba już upały więc my będziemy robiły właśnie pod koniec przyszłego tygodnia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hehe moja
Aha, dzięki. Ciekawe czy spadną do 5zł/kg

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×