Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tralaninka

Czy może mi pomóc?

Polecane posty

Czy może mi pomóc?? Które kierunek studiów pedagogika jaki jest? -Edukacja w środowisku lokalnym -Pedagogika opiekuńczo- socjalna -Pedagogika pracy -Doradztwo zawodowe - Terapia pedagogiczna - Pedagogika resocjalizacyjna z profilaktyką społeczną -Pedagogika szkolna i pedagogika zdolności P.S. Chciałabym studiować w następnym roku w II stopni pedagogika (osobą niesłyszącą). Pomóż mi

Najbardziej konkretny (i dający szanse na zatrudnienie) to terapia terapeutyczna. Wielu czynnych pedagogów robi obecnie takie studia podyplomowe. Doradztwo zawodowe też wydaje mi się niezłe. Pozostałe to raczej studia hobbystyczne niż dające konkretne przygotowanie zawodowe. Wiem, o czym mówię, bo sama skończyłam bardzo, bardzo dawno temu pedagogikę opiekuńczo - wychowawczą i pracuję w zawodzie. A może by tak jakiś dział pedagogiki specjalnej: choćby surdopedagogika, na której czułabyś sie mocno z racji własnych doświadczeń i mogłabyś bardziej ludziom pomóc niz teoretycy? Albo oligofrenopedagogika? Ciągle jeszcze jest chyba zapotrzebowanie na takich specjalistów.