Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość antoninasz

jabłuszko w diecie

Polecane posty

Gość antoninasz

chce podac jabłuszko dziecku, jaie podac na pierwszy raz? jest jakas odmiana? tylko wystarczy zetrzec? bez skórki?

podaj najpierw sok, tak pół łyżeczki, za tydzień dwa jak sie nic nie będzie działo możesz zetrzeć i dać samo jabłko, troszeczkę na poczatek, też z pół łyżeczki

Gość ticketpro
ja dalam chyba 5 lyzeczek ze sloiczka i tak przez 3 dni nic sie nie dzieje wiec luz

Gość miszkowata
Ja podałam łyżeczkę surowego gruszkowego, skrobanego, nic się nie działo.

Gość antoninasz
soku? takie dziecko zje tylko łyzeczke? hehhe myslałm,ze z pół jabłka na pocżatek hehe

zje to może i kilogram, ale chodzi o to czy nic sie nie bedzie działo wiec odrobina na początek

Ja na poczatku dawałam tylko do polizania (odkrawałam kawałek jabłka i dawałam jabłko do polizania) - aby poczuł smak, sok (jabłko było soczyste bardzo). Potem skrobałam łyżeczką. A potem juz ucierałam - polecam szklaną tarkę, jest bardziej higieniczna, chociaż niekotrym odmianom jabłek nie daje rady. Mam przetestowane, ze dobre do ucierana (miękkie, słodkie i soczyste) są Cortlandy i Lobo - ale obecnie jabłka są kiepskie, bo zostały te z ubiegłego roku, przezimowane, więc często są brzydkie w środku.