Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kajka123

ciasto drożdżowe

Polecane posty

Robiędrożdżówkę sypaną z przepisu ,,Ewa gotuje". Moje dzieci mówią,że za bardzo smierdzi drożdżami. Macie na to jakis sposób?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość to zależy co lubisz
Daj mniej drożdży albo drożdże były nieświeże.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Sawa83
za dużo drożdży pewnie było; mnie też kiedyś tak wyszło ciasto że czuć było drożdże i potem sprawdziłam że za dużo dałam (zmniejszałam ilość składników i się pomyliłam)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Piekę te ciasto przynajmniej raz w tygodniu i nie było smrodu drożdży. Moim zdaniem tak jak dziewczyny już wspomniały drodże nie świeże lub za duża dawka.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dałam 100 g drożdży na 4szkl mąki i 1 szl. cukru. Drożdże były świeże. Myślicie,że mogę dawać ich mniej? Nie wiem czy wtedy ciasto mi wyrośnie jak trzeba. Robię jak w przepisie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość to zależy co lubisz
No pewnie, że za dużo! To jest na kilo mąki co najmniej (nawet na półtora kilo) a 4 szklanki mąki to ok 58 dag mąki (zależy od wielkości szklanek). Daj połowę tej porcji drożdży.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×