Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ddddddddddddgggg

trudne,, choroba i brak ubezpieczenia

Polecane posty

Gość ddddddddddddgggg

nie wiem co mam robic, zarejestrowalam sie w urzedzie pracy bo jestem bezrobotna siedze z malym dzieckiem w domu , chodzilam do urzedu pracy podbijali mi ksiazeczke lub dawakli zaswiadczenie by moc isc na nfz do lekarza... pewnego dnia przegapilam termin i nie poszlam do up i nie mam ubezpieczenia???? doslownie mam pecha bo mniesiac od tego zdarzenia zachorowalam powaznie musze isc do lekarza mam zapalenie oskrzeli astme itp... i nie mam podbitej ksiązeczki a w przychodni wymagają ksiazeczki podbitej w rejestracji ! ! na prywatne wizyty mnie nie stac ... a jesli npo. z powodu astmyu zaczne sie dusic co zrobie ? pomoga mi? skoro nie mam podbitej ksiazeczki? nie wiem co robic... bo przyszlo mi pismo z UP ze ponownie zapisac sie do posredniaka mogę za 3 miesiace, a ja 3 miesiace czekac nie moge na lekarza bo musze do lekarzy pilnie isc!!!!!!!!!!!!! co robic ? mam isc do dyrekcji uP prosic by mi podbili ksiazeczke czy co??? nie wiem co robic....mam 23lata jestem mloda nie wiem co robic.a maz mnie nie ubezpoieczy na siebie bo pracuje na czarno

Gość sdfghjkl
Nic nie zrobisz raczej.Musisz iść do lekarza prywatnie.A swoja droga siedzisz w domu i nie potrafisz dopilnowac takiej ważnej sprawy.Taki termin podbicia książeczki powinien byc tak samo wazny i powinnas go potraktowac jak wyjscie do pracy.

Gość kokoroko234
a nie obejmuje cie ubezpieczenie męża. niania mojego dziecka mi kiedyś coś mówiłą, ze ona nie ma statusu osoby bezrobotnej, i jest ubezpiczenona na męża. Twój mąż niech w kadrach wypełni takie podanie, że ubezpiecza Ciebie (ja tak mam zgłoszone dziecko) i kadry wysyłaja to do zusu. ja mam tak wpisane dziecko na siebie i zawsze u specjalisty pokazuje to pisemko.

Gość noooooooooool
no wlasnie moja kolezanka tez jest ubezpieczona na meza a jak termin przegapilas trzeba bylo pedzic do lekarza moze dal by ci zwolnienie bys cos nasciemniala