Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prawieturystka

gdzie najlepiej na nurkowanie?

Polecane posty

Gość prawieturystka

Gdzie wg.Was sa najpiekniejsze rafy koralowe, bo chce sie wybrac w tym roku.

Gość prawieturystka
prosze pomozcie bo nie wiem:(

Gość ja w tym roku bylam
w Tajlandii bylo zarabiascie, w sumie 8 dni nurkowania, 11 roznych wysp, natura wodna nie do opisania. woda w kwietniu miejscami miala 33 stopnie

Gość prawieturystka
Po prostu 1 raz jade ale nie wiem gdzie jest najfajniej,myslalm o Egipie ale nie wiem.

Gość ja w tym roku bylam
w egipcie nie bylam, stoi w planie :) robilas juz jakies kursy? OWD conajmniej? czy tylko chcesz tak turystycznie nurkowac na kilka metrow pare minut dziennie?

Gość bzikisx
Zakyntos czy jak to się nazywa polecam żółwia można za gucia złapać ale to oczywiście nielegalne :(

Gość prawieturystka
Najbardziej mi zalezy zeby bylo duzo ciekawych ryb, chcialabym zobaczyc rekiny,plaszczki,zolwie no i oczywiscie ciekawe rafy.

Gość prawieturystka
Nie mam kursu myslalam na miejscu zrobic i potem 2 razy dziennie nurkowac.

Gość Maniokko666 und MaxJax666
W muszli klozetowej und w szambie, albo w gnojówce!

Gość ja w tym roku bylam
na rekiny to w tajlandii :) Nawet bajkowe nemo do zobaczenia, ryby przepiekne, rafy tak samo. ale tez malediwy czy filipiny. wpisz w google diving w roznych panstwach gdzie chcialabys jechac i zobaczysz.

Gość .bogaty.pan.
Bora Bora i Malediwy

Gość kaktus upierdlikus
Malediwy. I w ogóle gdziekolwiek a oceanie indyjskim ( oprócz somalii oczywiście :/ ).

Gość prawieturystka
10 tys.do tajlandii mi wystarczy np.na 2 tyg?

Gość ja w tym roku bylam
wiesz, to proponuje zapoznac sie napoczatku z lektura jaka obowiazuje przy tych kursach. tez konieczne sa egzaminy pisemne nie tylko praktyczne. w takich kursach mozna je podzielic, ze teraz mozesz zrobic np teorie a pozniej tylko praktyczne, zaoszczedzisz duzo czasu tam na miejscu

Gość ja w tym roku bylam
jako kieszonkowe czy razem na hotel, zycie i bilet lotniczy? bo tak to ciezko. Tajlandia wbrew pozorom nie jest tania, nurkowanie tez nie jest tanim sportem. kiedys widzialam w necie polska szkole nurkowania w tajlandii, mozesz do nich napisac to ci udziela szczegolowych informacji. ja akurat nic nie placilam, bo moj wspanialy facet pokrywal wszystkie koszty

Gość prawieturystka
Mam na to przeznaczyc ogolnie wszystko oplata za nurkowania,noclegi,przelot i wyzywienie wiec pewnie to 10 tys.to nie wiem na co mi starczy,jest nawet u mnie niedaleko szkola nurkowania, chyba pojde sie tam popytac co i jak, to do 10 tys. jak myslicie gdzie mam szanse pojachac na jakies fajne rafy?

Gość ja w tym roku bylam
bo jezeli chcesz jechac tylko nurkowac to jest mozliwosc zycia na statku. i tak placisz za wyjazd nurkowy np 5 dni,3 dni, sa pewnie tez dluzsze wyjazdy. wtedy pylwa sie po roznych wyspach i zwiedzasz morska nature :) takze nie oplaca sie brac jakiego super hotelu. na statku masz nocleg i wyzywienie. takie wypady wykupisz w kazdej prawie szkole nurkowania. ale nie wiem ile to kosztuje, mozesz maile pisac i pytac

Gość prawieturystka
dzieki za info tak zrobie, a nurkowal ktos na bora bora?

Gość operin
cały osprzęt do nurkowania kupiłem ze sklepu DomenaSportowa.pl i wraz z rodziną wybieramy się... uwaga... do Tajlandii na 2 tygodnie! Najdrozsze moje wakacje w zyciu, ale chyba zarazem beda najlepsze mam nadzieje oby tak bylo. Ale jestem podekscytowany jutro wyjazd !!

Gość Kajtona
no w Tajlandii się mega nurkuje :) ja uprawian snorkeling czyli takie nurkowanie rekreacyjne, super sprawa. W sierpniu lecę do Grecji z mężem i tam chcemy pozwiedzać podwodne piękno. Polecam poczytać o snorkelingu bo to świetny sport, a sprzęt do tego nie jest drogi http://sklepsportowy.domenasportowa.pl/podrozowanie/snorekling-czyli-nurkowanie-dla-poczatkujacych/

Gość gość
Jeżeli dopiero zaczynacie swoją przygodę z nurkowaniem to polecam wam szkołę nurkowania www.osmiornica.eu z Gdańska. Organizują świetne i profesjonalne kursy nurkowania. Dzięki nim można postawić pierwsze kroki w tej formie rozrywki.

Gość gość
Dobra turystyka dla nurków na pewno w Blue Planet, jak chcesz mieć profesjonalne warunki nurkowania z instruktorem i zapleczem sprzętowym. Cenowo wychodzi podobnie, jakbyś sam planował wyjazd, a lepiej jednak dołączyć, bo przygoda jest ciekawsza i masz większą ochronę profesjonalistów. Zrobiłem u nich do tej pory 3 kursy i zbieram teraz na 2 kolejne, bo ciekawe i faktycznie dużo dają, jeżeli masz już jakieś podstawy za sobą.

Gość gość
Zdecydowanie egipt. Ja nurkowanie robilem w Blue Planet. Jestem bardzo zadowolony ze szkolenia.