Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kocica co palila papierosa

Czy jest tu ktos z Londynu na tym forum?

Polecane posty

Wlasnie jutro wynosze sie ze znienawidzonego Berlina i juz na stale zawitam do Londynu. Mam tam mieszkanko, wszystko dopiete na ostatni guzik. Mam 24 latka, w Berlinie skonczylam Germanistyke. Juz nie moge sie doczekac przylotu! Torby spakowane, teraz tylko stres przed zmianami. Moze znajde tu jakichs znajomych na tym forum?

Gość kojkaaa
hej, a co z pracą ? masz gotową ? ja chcę wrócić do Anglii, ale kurcze nie chcę jechać w ciemno, więc jeszcze się wstrzymuję

Nie mam pracy na razie jeszcze ale mam oszczednosci z pobytu w Berlinie, dostawalam duze stypendium i dofinansowanie.

Gość kojkaaa
a ile bierzesz na start ? ja myślę, że 800 funtów to chyba minimum, ja pojechałam kiedyś z 200 i fuksem mi się udało ;) powodzenia i zazdroszczę Ci ;-)

Dzieki! Przyda sie! Zabieram ze soba 1200 Euro. A Ty gdzie mieszkasz? Haloooooo! Sa tu jakies ludzie z Londyna? :)

Gość kojkaaa
PL, ja planuję Holandię pozwiedzać, ale wyszło, że tam około 300 euro można miesięcznie "zarobić" W UK za to około 300 funtów zostaje po opłaceniu wszystkiego, no ale z czasem chyba lepszej pracy można poszukać (jak ja byłam to pokoój jedynka max 180 ze wszystkim, na jedzenie szło ok 180 na miesiąc, a teraz pokój 250, jedzenie pewnie z 200 - czyli drożej), tak czy siak lepiej niż w PL za 1500

Hej Loooooondyyyyynn!!!!!!!!!!! Gdzie sie podziali wszyscy? Nie ma nikogo ze stolicy GB??

oczywiscie w londynie juz na mnie czeka moj ukochany sniady pakol ktory zalatwil mi mieszkanie w stajni swojego mustanga z kozia brodka. jestem taka szczesliwa. z checia poznam wiecej dziewczyn z londynu bo moj ciapak planuje zalozyc harem.

Fajny podszyw. :o Koniec z podszywami bo sie zaczernilam. To ja, Kocica co palila papierosa. Teraz City Girl.

Gość Kocica Kocica
Kocica ale co ci w tym Berlinie nie pasi???? Ludzie , kasa?

Duzo Arabow tu jest. He he. :D A tak na serio to nie pasuja mi tu ludzie wlasnie i atmosfera jaka tu panuje. Zreszta kocham podroze i nie chcialam zyc w Niemczech. Tylko czekalam az studia skoncze.

Gość Kocica Kocica
No ale nie lubisz ich? A Londyn to niby fajny jest?

Gość Kocica Kocica
No ale nie lubisz ich? A Londyn to niby fajny jest?

Nienawidze! Londyn kocham za jego historie, architekture, kulture brytyjska, panow w czarnych kapeluszach i garniturach, za stare filmy angielskie. Zawsze marzylam zeby tam pojechac i zamieszkac.

Gość Kocica Kocica
wyjasnij dlaczego? a w Londynie to myslisz, ze lepiej bedzie?

Gość London Girl 2012
Well, Anglikow jest tu na lekarstwo, wiecej cudzoziemcow niz gdziekolwiek indziej, pogoda beznadziejna, brud i smrod na kazdym kroku i jest tu bardzo bardzo drogo czyli jest tak samo jak wszedzie: Paryz, Warszawa czy Berlin, wszedzie ten sam syf. Mieszkam tu bo tak sie zlozylo i wiem, ze nigdzie indziej nie jest lepiej a tu juz znam kazdy zaulek i rozpoznaje ludzi, ktorych trzeba omijac szerokim lukiem. To o czym Ty piszesz to nie opis Londynu, to raczej wyobrazenie o Anglii pasujace do roku 1905 a nie 2012. Z drugiej strony parki sa super i mimo drozyzny da sie przezyc za kazda pensje (nie tak jak w Polsce) i dosc latwo poznaje sie nowych ludzi dzieki temu, ze jest tu duzo przyjaznych Australijczykow, tyle plusow:-)

Gość lonynkovka
Ja mieszkam w Londynie.

Gość lonynkovka
W Londynie nadal mozna spotkac Brytyjczykow, wszystko zalezy od dzielnicy. W cylindrach i melonikach nikt nie chodzi, chyba ze obsluga hotelowa. Czy wiesz w jakiej dzielnicy masz mieszkanie? Londyn moze byc bardzo ronym miejscem, wszystko zalezy od tego, gdzie mieszkasz.

Dzień dobry :) "Londyn kocham za jego historie, architekture, kulture brytyjska, panow w czarnych kapeluszach i garniturach, za stare filmy angielskie. Zawsze marzylam zeby tam pojechac i zamieszkac." Ja dokładnie tak wyobrazalam sobie londyn zanim tu przyjechałam :) no i jako dziecko naogladalam się 101 dalmatynczykow , więc myślałam że wszyscy chodzą w garniturach, faceci w długich plaszczach...no i rzeczywiście w tych bogatszych dzielnicach tak jest. W jakiej części Londynu się zatrzymujesz?

Jeeeeej! :D Ciesze sie, ze napisalyscie. :D Bede w Earls Court czy jakos tak. Sprawdzalam na mapce i to chyba dosc blisko centrum. Wiem, ze sa dojazdy metrem. Ja nie zasne dzisiaj! :D Normalnie nie zasne! A Wy w jakich dzielnicach mieszkacie? Ja tak samo w Berlinie znam kazdy zaulek, slepa uliczke, miejsca, ktorych unikac i te, do ktorych trzeba sie udac. Ale to nie dla mnie. Pobylam, zdobylam doswiadczenie, kwalifikacje a teraz czas na mnie. Mowicie, ze sie rozczaruje Londynem? Mam stare ksiazki o Londynie ze zdjeciami faktycznie z roku 1900-1970 i faktami historycznymi. Chce zwiedzic duzo miejsc wlasnie z tych ksiazek. A co Wy robicie w Londynie jesli moge spytac? Chcialabym kazdego poznac i sie troszke dowiedziec o Was. I w jakich dzielnicach mieszkacie?

Gość numerowaa
Czesc, ja sie przeprowadzilam do Londynu ponad miesiac temu i jak na razie bardzo mi sie tu podoba. Londyn moze byc szkaradny lub piekny, wszystko zalezy od dzielnicy. Niestety nie wiem nic o tym miejscu, gdzie Ty bedziesz mieszkac. Zawsze mozesz sie przeprowadzic jesli nie bedzie Ci sie podobac.

No w Earls Court i okolicach to jeszcze może spotkasz panów w długich plaszczach i w sumie w niektórych dzielnicach jest jeszcze ten stary klimat. :) moje ostatnie zajęcie to podróżowanie metrem do każdej możliwej stacji ( wcześniej robię rozpoznanie co znajduje się w okolicy i zwiedzam). Poznałam już przez to wiele fajnych mało znanych zakątków. Jak chcesz to możesz się przyłączyć. Jesteśmy mniej więcej w tym samym wieku :) A co robię w Londynie? Żyje, studiuję, pracuję. Jest naprawdę fajnie, nie idzie się nudzić. Są dzielnice które można omijać ale wg. Mnie nawet takie miejsca mają coś ciekawego. Omijam tylko Hackney i Edmonton, Brixton. Reszta jest ok.

Earls court to jest naprawdę dobra dzielnica. Jeszcze tam nie zawitalam ale jest zaraz obok kensington i chelsea, najdroższych dzielnic.

Dziewczyny, powinnam juz sie klasc bo mam wczesno-poranny lot ale wiem, ze nie zasne. Zostawiam tu cale moje 6 lat zycia. Wyjechalam od razu po maturze. Zostawiam moich znajomych, przyjaciol ze studiow i cale doswiadczenie nabyte za granica. Charmsy no z checia sie przylacze! Metro w Londynie to dla mnie czarna magia, widzialam tylko mapke w internecie tak zeby mniej wiecej zobaczyc gdzie znajduje sie dzielnica, w ktorej bede mieszkac. Troche sie boje ale kolega odbierze mnie z lotniska.

dodam tylko ze jest to stary pakol i ma on kozy na strychu ktore choduje w wiadomym celu. czy w earls court chodowla koz to cos normalnego?

:D no pewnie ze to norma ..:D a w piwnicach chodujamy szczury ;)

Ah jo.. też po przylocie byłam taka zajarana Londynem ;) Od nastolatki czytałam romanse histroczyne których 99% opiera się na życia Londynskiego- bale, przejażdzki dorożkami po Hyde Parku.. ;) Czy mnie rozczarował? Nie, chyba nie aż tak bardzo. Nie chciałabym tu mieszkać na stałe, bo jest poprostu drogo. Napewno jest to rewelacyjne miejsce dla studentów, młodych ( stara sie odezwała ;) ) np. singli którzy wpadną w wir imprez i wypadów ze znajomymi. Nie wiem wkroczyłam chyba w taki etap , że wolałabym byc gdzies gdzie za takie same zarobki lepiej troche się żyje- spokojniej.. Pierwsza dzielnica gdzie trafiłam to Camden Town- KOCHAM. Klimat tego miejsca..eh eh :) Powodzenia w kazdym bądz razie :)