Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pilne wejdzie proszee

chodzi o badania!!!!

Polecane posty

witam tylko prosze bez zgryzliwosci i hamstwa kogo nie interesuje pytanie niech najlepiej nie czytaj uz na wstepie ! zeby zrobic sobie samemu np badania na prolaktyne po obciążeniu ,Tsh t3,t4 progesteron. estradiol LH fsh musze miec skierowanie od ginekologa? bo wiadomo i tak place mógł by mi ktoś podpowiedziec w którym dniu sie te badania robi? bede bardzo wdzieczna poniewaz mój gin sie nie pali do tego by mi dac i sama działam

Gość lips90
on musi da skierowanie juz na poczatku ciazy!!

ale ja nie jestem w ciazy...staram sie juz 1,5 roku

Jeżeli robisz badania prywatnie to nie potrzebujesz żadnego skierowania, płacisz i masz prawo sobie zrobic kazde badanie, chyba że nie chcesz płacic to ze skierowaniem choc wątpię żeby ci ginekolog dał skierowanie na te wszystkie hormony ... A ty w ciąży jesteś ? Bo nie wiem ? Jak w ciąży to dostaniesz skierowanie chyba ale jak nie jesteś to nie licz na to .

Gość georgia00
tsh, ft3,ft4 robisz w dowolnym dniu cyklu.Jesli chodzi o lh,fsh estriadiol od2 -4 dnia cyklu a progesteron 7 dni po owulacji ok 21-23 dnia cyklu :)

dziekuje za odpowiedzi nie nie jestem w ciazy tak raczczej zaplace za badania i licze sie z tym georgia00a prolaktyne w któym dniu? dzieki jeszcze raz ze ktos sie odezwal

Gość georgia00
prolaktynę najlepiej po okresie ,ale jeszcze przed owulacją

ja robiłam w klinice w 3 dniu cyklu. Zaleca się robić badania 2-4 dzień cyklu. Ft3, Ft4 robiłam i robię w dowolnym dniu.