Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mokkata

co na kolacje na diecie..

Polecane posty

Gość mokkata

co jadacie w trakcie diety chodzi mi o kolację.mi juz brak pomysłów. przeważnie jadam tuńczyka czy twarożek z pomidorami czy innym warzywami czy kefir.. kolacje jadam późno ok 20.00-20.20 ale chodze spać ok północy. a na dziś nie wiem co...mam z obiadu suchą surówkę na obiad była z jogurtem..może dodam do niej ogórek kiszony troszkę oleju i polędwicy drobiowej. podajcie swoje dietetyczne kolacje

Gość nokhsaewka
Ja nie jem nic na początku odczuwałam głód a teraz jest ok.

Gość mokkata
no wole juz zjeśc tą kolacje nawet skromną ale niech jest ten posiłek ...nie dała bym rady tak bez kolacji..późno chodzę spać więc jakbym ostatni posiłek jadła o 17...to by mnie skręcało z głodu.. idę właśnie po swoją kolację.surówka +2 plastry polędwicy drobiowej pokrojonej zakropiona olejem

Gość kamcia_6789
Nie jadam kolacji wcale:)

Gość dominika29
Ja również się odchudzam aktualnie i co zaobserwowałam, że wcale nie jedzenie kolacji tego nie ułatwia. Owszem jeśli jada się normalnie i zamiast kiklu kanapek rezygnuje się z niej to dla nas na plus. Jednak na diecie wskazane są regularne posiłki. A co ja zaobserowałam u siebie, że kolacja nie ma negatywnego wpływu na wage nawet zjadana późno jeśli składa ona się typowo z białek. Żadnych warzyw ani owocow. Po prostu bialko w czystej postaci. Ja zawsze zjadam ser bialy, lub serek wiejski, kefir lub jogurt naturalny. Zadnych pomidorkow na noc, bo wtedy waga stoi. Nie ma co kombinowac, bo dieta wtedy dobrze nie zadziala. Urozmaicaj sobie sniadania, obiady, ale na kolacje jedz bialka.

Gość kamcia_6789
Ja jem normalne sniadanie, II sniadanie, jakies przegryzki typu jablko czy orzechy i normalny obiad (ok 18.00). Kolacji nie jadam, bo nie jestem glodna:)

Gość rajraj
Jak mnie dopada wieczorny głód, to najczęściej kroję sobie jabłko na ćwiartki lub np. paprykę/marchewkę lub inne, chrupiące warzywo. Małe kawałki sprawiają, że dłużej je jesz, więc jak skończysz "szamać", to już nie będziesz taka głodna. Możesz też zrobić sobie jakąś szybką sałatkę, bez majonezu i jakichś megakalorycznych rzeczy, ja lubię sałatkę z fetą wg tego przepisu: http://www.codogara.pl/6378/salatka-z-feta/ jest sycąca, więc nie musisz jej zjadać dużo i ma naprawdę świetny smak :)