Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lkoogrfeag

Fototapeta do pokoju dzieci córka i syn

Polecane posty

Gość to i tak nie ma znaczenia
wydaje mi się, że ta tapeta ze śnieżką na teraz bardzo pasuje. Córeczkę uszczęśliwisz a synkowi przez najbliższe 3-4 lata to nie będzie robić raczej różnicy. A za jakiś czas podejrzewam, że i tak będziesz musiała zmienić, bo córeczka podrośnie, może ani myszki ani królewny nie chcieć. Np tak jak moja, chcieć być "dorosła" i mieć dorosły wystrój jak u koleżanek (koleżanka mojej córki miała zwyczajny pokój z białymi ścianami, w oknach takie firanko-falbanki, ale wystrój jak normalny pokój) i męczyła i też tak ma. Więc w wieku 8 lat nie przeszła by myszka, bo by mi mała ze wstydu nikogo nie zaprosiła ;)

Gość w ogóle z tą fototapetą
to zły pomysł. Wydaje mi się że bardziej unieszczęśliwisz tym dzieci niż uszczęśliwisz. Bo skoro zakładasz że to na 10 lat czy dłużej... Żadne dziecko raczej nie ma tak, że lubi księżniczkę w wieku 2, 4, 8 i 12 lat. Najlepszy pomysł to wymyślić coś innego co można szybko i łatwo zmienić. Po co fototapeta? A nie możecie zawiesić zwykłych obrazków? Nawet wydrukować na płótnie (żeby się nie tłukło i nie stanowiło zagrożenia dla dziecka). Jej zawiesić królewnę, u małego nad łóżkiem myszkę, jak się znudzi minuta i jest inny obrazek, no i łatwo pomalować. Koszt takiego wydruku też nie jest duży, więc możecie nawet dowolnie coś sami wybrać :)

Gość w ogóle z tą fototapetą
ale wracając do tematu to królewna wydaje mi się lepsza :) Patrzę po swoim dziecku. Ma 8 lat i fazę, że jest "dorosła", dorosły pokój, stroje, ale lalkami się bawi z koleżankami i w księżniczki przebiera :) A myszka to już taka troszkę "obciachowa" dla niej by była ;) No ale z drugiej strony dla synka... To może chociaż, jak już musicie koniecznie tą fototapetę, to może np. król lew?

Nawet tapeta "uniseks" nie będzie dobra dla dziesięciolatka. Mój syn ma lat 9, od dawna nie interesuje się żadnym Kubusiem Puchatkiem ani Królem Lwem i taka tapetę na ścianie uznałby za "obciach na maksa."

Gość moim zdaniem pasujecór
ka ma sniezke i ksiecia a syn krasnoludki. Fajna tapeta i nie szalalabym ze zmianami. Moj syn ma pokoik z siostrą i są w nim zarówno dziewczęce jak i chlopięce akcenty nie robi im to rożnicy. Córka bawi sie autkami, syn jednorożcem jak trzeba. To dzieci przecież a śnieżka to bajka dla dzieci obojętnie jakiej plci nie tylko dla dziewczynek!

Gość Anna7703
Proponuje na prawej scianie cos dla dziewczynki a na lewej dla chlopca. Bo to foto to zdecydowanie dla Prinzessin....

Gość Hanka z klanu
moim zdaniem fototapeta na teraz, czyli 3 lata ale to MAX albo darujcie sobie i wymyślcie coś innego. Bo myślisz myślisz, dopieszczasz szczegóły, debatujesz, a potem dziecko będzie myśleć, debatować, kombinować czym tą mychę przysłonić, bo jest obciachowa. Dzieciaki mają taki okres, że chcą nagle być dorosłe i wszystko co dziecinne, kolorowe to dla niemowlaków a nie dla nich. Jeszcze same będą Ci tą tapetę brudzić i niszczyć, żebyś zmieniła albo meble przesuwać, żeby przysłonić. Próbujesz uszczęśliwić dzieci na siłę, synka jeszcze na świecie nie ma a już jest skazany na myszkę lub księżniczkę do wieku nastoletniego. Skąd pomysł, że on ją w ogóle polubi? Zrób coś na teraz, a jak będzie miał okazję się wypowiedzieć to sam Ci powie, co chciałby mieć w pokoju :D A córka też może jeszcze 3 razy zmienić zdanie, dziś lubi, jutro myszki nie lubi a lubi Stacyjkowo czy cokolwiek innego.

Gość Filipek synek
mój synek z dnia na dzień wyrósł z myszki miki. Przyszła moda w szkole na coś innego i wszystkie zabawki i gadżety trafiły do piwnicy. Trzymam bo może mu się jeszcze odmieni ;)

Gość ja bym nie zmieniała
śnieżka jest ok :) Fajniejsza i pasuje i chłopcu i dziewczynce. Ale zgadzam się, że nie na dłuższy czas tylko na teraz

Gość bardzo ładna tapeta!
aaa topik jeszcze jest? :) dzięki autorko za podrzucenie pomysłu!:) ja już męża namówiłam na tą tapetę z królewną i sarenkami :) Synkowi się podoba niesamowicie. Ale ja nie planuję jakoś super przyszłościowo. Remont planujemy i tak za 2 lata więc tymczasowo taką tapetę zrobię, a później się zobaczy :) Pozdrawiam! :)

Gość urwisek00008
Polecam fototapety dla dzieci marki Demur demur.pl/fototapety/do-pokoju-dziecka - duży wybór wysoka jakość :)

Gość Romekzłomek
Jak dla mnie sprawa jest prosta. Tak jak maluje sie pokoje raz na jakis czas, przyjmijmy, że trzeba malować ściane co 5 lat, żeby wyglądała świeżo, tak można i raz na jakiś czas zainwestowac w fototapetę. Ja z żoną postawiliśmy na [url=http://demur.pl/fototapety/do-pokoju-dziecka] fototapety do pokoju dziecka z bajkowymi motywami, bo wiemy że posłużą prze jakis czas. Mała ma 2 lata wiec spokojnie do co najmniej 7-9 roku życia ta fotot bedzie aktualna. A potem? i tak trzeba by malować albo robić cokolwiek innego:)

Gość gość
ja zrezygnowałabym i postawiła na canvasy - za pomocą obrazów możesz fajnie oddzielić strefę dla dziewczynki i synka z czego na pewno bardzo się ucieszą. Wybierz im coś od DCN Gallery z kolekcji http://www.dcngallery.pl/2/obrazy-na-plotnie/przeznaczenia . Osobiście ręczę za doskonałą jakość i prefekcję

Gość gość
Ja znalazłam ładny widok na łąkę w firmie dimlab, przy okazji wydrukowali mi takową fototapetę w wybranym przeze mnie rozmiarze i jest am bardzo zadowolona :)

Gość gość
Na razie ten wzór może być! Z palcem w nosie :D Zanim urodzisz, zanim chłopiec urośnie do 3 lat to już Ci sie zmian zachce ;) My mamy 2 córki z dużą różnicą wieku (7 lat). Na szczeście przeprowadziliśmy się do większego mieszkania. Obu zrobiliśmy pokoje z fototapetą: Obie tapety są na ścianach z łóżkiem. Są zrobione takie małe wnęki (tam jest też wezgłowie łózka) i młodsza we wnęce ma tapetę z Arielką, podświetloną a reszta ściany jest turkusowa z brokatem. Reszta ścian lekki fiolet, białe meble. Starsza ma w sumie podobny pokój bo się uparła i koniec :D Tyle, że ma tapetę z jednorożcem (nie bajkowym) i ma ciemny fiolet z brokatem i reszta ścian jasny fiolet. Pokoje są bajeczne :)

Gość gość
hmm ja też długo się zastanawiałam jaki motyw wybrać do córci pokoju ma 5 lat i bzika na punkcie dzwoneczka :) szukałam szukałam i znalazłam tutaj http://art-newmedia.com/dekoracje_dla_dzieci.html szeroki wybór i szybka realizacja a uśmiech mojej córki po założeniu fototapety bezcenny :)

Gość gość
Fajne i w tkaim dobrym guście tapety maja w xwall. Nowoczesne, nie przesłodzone, nie kiczowate – dużo fajnych romboidalnych wzorów.

Gość Fotomaniaczka
Fototapety mają to do siebie że szybko i łatwo jest je zmienić, dlatego wg mnie to dobry pomysł aby w ten sposób ozdabiać dziecięcy pokój. Spory wybór masz tutaj http://alarte.pl/fototapety_dla_dzieci.html z podziałem na dla dziewczynek czy chłopców

Gość gość
Sprawdż w xwallu. Maja bardoz duzy wybor i na pewno znajdziesz cos dla siebie. Co ważne to są rzeczy robione z nietoksycznych materialow wiec spokojnie mozna dac te tapety do pokoju dzieciaków.

Gość wiktoria741
Mi ostatnio wpadły w oko fototapety z http://www.fotoboard.com.pl/fototapety Dzieciaki mają sobie dzisiaj wybrać motyw a jutro będę zamawiać;) Czeka nas remont po świętach i chciałabym położyć fototapetę w pokoju dzieciaków i w salonie. Z tego co wiem te fototapety bardzo łatwo się kładzie, nie potrzeba żadnego doświadczenia więc myślę, ze sobie ze spokojem poradzę ;)

Gość gość
ja z innej mańki - machnij ten remont i pozwól pokojowi "odetchnąć". Z nowych materiałów budowlanych wydziela się kupa trujących związków.

Gość gość
Jeśli fototapeta, to tylko wykonana w wydruku lateksowym, szczególnie w pokoju dziecka. Tylko takie fototapety są całkowicie bezwonne i nie wydzielają trujących oparów. Można je zakupić między innymi na stronie: http://bluecanvas.pl/12-fototapety Wydruki wykonane w technologii lateksowej poza tym, że są bezpieczne dla domowników, posiadają trwałe i wyraziste kolory.

Gość gość
mój syn ma fototapetę z samochodem. Taka sobie sam wybrał i na razie będzie taka miał. Nie chcieliśmy całego pokoju tym obklejać tylko jedną sicinaę. Naprawdę jakośc wykonania jest bardzo dobra i łatwo można wytrzeć zabrudzenia. Jeśli chodzi o warszawę to duży wybór tapet jest w tym sklepie http://secretart.com.pl/.

Gość gość
ja polecam te fototapety www.krainabarw.pl ;) naprawde maja fajne kompozycje :)

Gość gość
Ale materiał beznadziejny - zamawiałem tam.

Gość haszkiet
Hmmm... jeśli chodzi o pokoje dzieci, to chyba jednak te oczekiwania są całkiem inne. Ma być kolorowo, estetycznie i powinny się tam pojawić motywy związane z Waszymi dziećmi. Może bardziej plakaty/obraz w takich klimatach - http://www.dekoori.pl/kategoria/obrazy-plakaty ? Coś bardziej uniwersalnego?

Gość gość
U moich dzieciaków jest w pokoju fototapeta. Ogólnie to fajne rozwiązanie bo można wybierać i przebierać we wzorach. Najfajniej jak wybiera się ją razem z dzieckiem i ma poczucie że uczestniczy w urządzaniu. Spory wybór jest tam gdzie kupowałam w Sangrafie www.fototapety-sangraf.pl.