Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ster

Kiedyś było inaczej

Polecane posty

gdzie jest wczorajszy wątek? kto go usunął i jak śmiał ?

Zdecydowanie inaczej:( Kiedyś cukierek krówka to było coś! Zjadało się go razem z papierkiem który nie chciał się odkleić od masy.Dziś papierki bez problemu odchodzą. Kiedyś było dużo lepiej.

dark :D:D:D przypomniałaś mi PRL :D:D:D

chyba nie. Irysy to chyba takie kwadratowe, a te z makiem podłużne, takie prążkowane. Dzieckiem byłam i nie wszystko pamiętam;)

a pamietacie te galaretki posypywane cukrem? albo takie groszki z plastikowych opakowań w kształcie samochodu, albo jakiegos gołebia;)

potem ogarki to był rarytas, z resztą sa dobre do dzisiaj:)

takie w niebieskim foliowym woreczku o ile dobrze pamiętam? czy ogólnie mleko w takich szklanych butelkach zaklejonych sreberkiem:)

tak robiło się takie krówki w jakimś baniaku, czasami cięzko je było wydrapac bo twarde wyszły;) faktycznie zapomniałem już o tym:)

albo taka oranżada w butelkach z takim drucianym zamknięciem, że w każdej chwili można było ją zamknąć takim porcelanowym korkiem:) gdzies niedaleko mnie jeszcze taką produkują, to popyt jest nieziemski na nia:)

O! racja to też było dobre, albo się tak jadło, albo się rozpuszczało w szklance:) a z takich woreczków po takiej oranżadzie to się fajnie strzelało potem:) fajnie taki stragan z tą oranżada wyglądał...a jej smak niepowtarzalny:)

donald to najpierw był turbo i inne pochodne jakiś motor, albo he-man i inne naklejkowe alf to potem było juz:)

🖐️ a szampon pokrzywowy w takich małych podusiach , pamiętacie? na kolonie sie go brało :D:D

oj no jakże bysmy mogli zapomniec:) do tej pory gdzies miałem taką butelkę jako miarkę do wlewania oleju, ale gdzies mi się zapodziała:( to i mydło chyba Kajtus było czy jakoś tak:)