Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sylwia86777

rowerek biegowy dla 3 latka

Polecane posty

Gość sylwia86777

Gość jcpenny
ten pierwszy jest bez hamulca. ja wybrałam dziecku z hamulcem i nie żałuje.

Gość ja bym wybrala z hamulcem
ale koła z pianki. Mialam pompowane i ciagle się dziurawiły dętki. Do tego na pewno nie drewniany. Po 2 sezonach się rozpadł. One są keljone i klej od wilgoci niewytrzymał rowerek się rozleciał. Najlepsze są takie z kolami z pianki a rama metalowa i hamulec.

Gość sylwia86777
zapomniałam dodać ,że w tamtym roku kupiliśmy drewniany i niestety też nam się rozleciał :) kurcze to muszę jeszcze poszperać na allegro

Gość sylwia86777
hm chociaż ten 3 ma koła piankowe

Gość ja bym wybrala z hamulcem
My też kupiliśmy tego hudora z kolami piankowymi jak się drewniany rozlecial i jestem bardzo zadowolona i też go polecam.

Gość hihua
po co taki? moje dziecko w wieku 3 lat jeżdziło już na normalnym, bez podpórek...

Gość mireczkowataa
polecam kettlera. Lekki, fajny.

Gość czytam bo lubię
Dla 3 latka to juz raczej normalny trzeba bo teraz jak go nie nauczysz jezdzic to potem nie bedzie chcial, biegowe raczej sa dla mlodszych dzieci.

Gość cała prawda o zdradzie
ROWEREK BIEGOWY DLA 3 LATKA? Dla takiego to już raczej normalny rower. Syn mojej siostry ma 3 latka i jeździ na rowerze. Córka koleżanki 2,5 roku też sobie radzi z rowerkiem. moim zdaniem strata kasy.

Gość rrtgfvb
a ja uważam ,że dla 3 latka to biegowy najlepsza sprawa sama zobaczysz gdy za rok czy 2 kupisz mu zwykły rower to raz dwa będzie jezdził bez bocznych kółek a co do hihua nie wierze ,że syn w wieku 3 lat jezdził bez podpórek jakoś nigdy w życiu nie widziałam dziecko 3 letnie na 2 kółkach

rrtgfvb - jak widzialas 3-latka na rowerze, to ci wkleje filmik z moja corka :P To ze ty nie widzialas, to nie znaczy, ze to nie mozliwe :O A co do rowerkow biegowych, to moja niby miala hamulec, ale nigdy go nie uzywala, bo hamowala-logicznie-nogami. Niepotrzebnie zaplacilismy za ten hamulec.

Gość dohienA
widziałam 3 letnei dziecko na rowerze ale z bocznymi kółkami bez jakoś nie widziałam czekam na filmik

Gość dzieci są przecież różne
moje ma 5 lat i jezdzi tylko na biegowym bo na zwyklym nawet z bocznymi kółkami się boi i nie chce wiec co? zmuszac mam? moze krzyczec? Niech jeździ jak lubi i tyle. Sąsiadzi mają 4 latka anwet na biegowym nie chce jeździć. Omija rowery z daleka. A znajomej 5 latka bez bocznych kółek jeździ. Dzieci sa rożne i nie ma co uogólniać. Jak autorka chce kupić biegowy to znaczy ze dziecku taki wlaśnie potrzebny wiec się nie wymądrzajcie że wasze dzieci to już od dawna BMW prowadza a glupie dziecko autorki będzie na biegowym popylac.

Nie uważam by syn był za duży na biegowy ma zwykły rowerek ale nie chce nim jeździć on woli takie zabawki to trzeba się odpychać ma 3 latka a jego ulubioną zabawka jest jezdzik dlatego wiem ,że biegowy będzie jego ulubioną zabawką przyjdzie czas to będzie jeździł na normalnym nie będę go an siłę zmuszała

Filmik pogladowy dla kolezanki, ktora nigdy w zyciu nie widziala 3-latka na rowerze. Dzieki kafeterii w koncu zobaczysz :P http://wiosenka2.wrzuta.pl/film/6cgVjA6rvGw/mvi_3756 Filmik wrzucony przeze mnie 2 lata temu (widoczne pod filmikiem)- corka miala dokladnie 3 lata (rower byl jej prezentem urodzinowym). Dzisiaj ma 5 lat. Pisze na forum dosc czesto, kilka razy podalam wiek corki, wiec nie trudno jest potwierdzic, ze za miesiac bedzie miec 5 lat. Tylko nie pisz, kolezanko, ze sie przechwalam, bo sama zazadalas tego "dowodu"... :o Do pozostalych mam: Polecam jak najbardziej rowerek biegowy przed kupnem normalnego rowerka. Moja corka wsiadla na biegowy jako 2-latka, nauczyla sie trzymac rownowage. Pocwiczyla krecenie pedalami na rowerku 3-kolowym. W 3 urodziny miala juz opanowane wszystko, co trzeba do jazdy na rowerze, wiec wsiadla i po prostu pojechala. Mysle, ze potwierdza to tez inne mamy, ktorych dzieci jezdzily najpierw na rowerku biegowym. Mysle, ze to najprostsza metoda nauki jazdy na 2 kolkach. Przy wyborze rowerka warto zwrocic uwage, czy kierownica i siodelko daja sie regulowac. Hamulca nie trzeba, bo dziecko i tak hamuje nogami (uwaga na buty!). Opony pompowane. Przy wzroscie 92-98 rowerek 12-calowy.

Gość balancebike1
Niemożliwe jest możliwe ;) Trzylatek na rowerze bez dodatkowych kółek? Proszę bardzo: http://www.youtube.com/watch?v=0kN_89nO4zw Da się, tylko trzeba dać dziecku szansę na naukę równowagi, a to można osiągnąć dając dwulatkowi do zabawy rowerek biegowy :) Pozdrawiam wszystkich niedowiarków ;)

Gość aldikaaaaa
Odświeżam temat :) Zamierzam dopiero kupić ten rowerek,dla mojej trzylatki,ale w końcu nie wiem czy kupować zwykły z pedałami czy biegówkę. Mamy taki problem córcia ma koślawość stópek i zdania się również podzielone,rozmawiałam z kilkoma ortopedami i jedni mówią,że niestety ale biegowy pogłębi wadę,a drudzy,że rowerek pomoże,ale trzeba podnieść wyżej siedzonko,aby odpychało się palcami i przedstopiem.I komu ja mam uwierzyć,może ktoś miał też taki problem i doda opinie?

Gość baska/baska/baska
Ja się przymierzam do kupna mojego 2-letniego synka :)

Gość Zaneta mama Olafa
Ja polecam rowerek boomerang. Jest ładny, lekki z hamulcem, a jego największą zaletą jest przekładana rama co oznacza, ze rośnie razem z dzieckiem (10 i 12 "). Rower solidny za rozsądne pieniądze. Kupiłam go za 135 PLN z przesyłką w paczkomacie. http://www.kuferekzabawek.pl/rowerek-biegowy- ze-zmienna-rama-typu-boomerang-10-12-p-249.html

Gość Bonifacy78
Polecam jak najbardziej rowerek biegowy na prezent dla 3 latka. Ja kupiłam synkowi rower drewniany który już mu służy drugi rok i nadal z tego co widzę są oferowane przez sklep w którym dokonałam zakupu http://sportowybazar.pl/drewniany-rowerek-biegowy-jb006-12-flimboo-zielony-p989.html Mogę go śmiało polecić, przechodził męki i katuszę i spisuję się bardzo dobrze do tej pory.