Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość achtung achtung!!!!!

Ząb do wyrwania - kto mi powie co i jak?

Polecane posty

Gość rewrwtrtewwwtr
wiem i tego się boję dlatego chce,zeby mi to wyczyścili ale boje się,że on powie żeby wyrwać bo nie ma sensu itd :O Nie no z dwa miechy jeszcze wytrzymam,wolę się przemęczyć niż być bez zęba bo to już w ogóle chyba nie dałoby mi żyć,dyskomfort itp a ja jestem taka panikara,że chyba bym tego nie zniosła psychicznie.

Gość kochana zapytaj
a prezenty na okazje dostajesz ? urodziny ? boże narodzenie ? może w ten spróbuj sposób przekonać mamuśkę, powiedz, że to w ramach najbliższego prezentu a jak to nie zadziała, to że w ramach prezentów za cały rok

Gość rewrwtrtewwwtr
na urodziny - drobiazg. Nie ma szans moja matka jest strasznie skąpa jeżeli o mnie chodzi , jeszcze tylko by ciągnęła wiecznie kasę ode mnie. Tyle ile pieniędzy mi wisi to chyba nikomu :O No ale każda próba upominania się kończy się awanturą i tym ,że niby mnie utrzymuje,choć to nie prawda bo mieszkamy u babci. Nie no uzbieram te pieniądze,to na spokojnie w końcu po to idę do pracy :) tylko ta zgorzel mnie martwi.

Gość gfvrwehbwehw
ja tam na uroodziny dostane czekolade za 2 zlote i tye

Gość I dla mnie tez
Nie wytrzymam nerwowo,kurva mac,jak to mozna dziecku odmowic pomocy w takim przypadku. Ja rozumiem gdyby to byla prosba o kolejna zbedna buzke albo inny ciuch,ale zeby to wazna sprawa,sama powinna sie tym interesowac. Moze idz chociaz i niech Ci dentysta okresli ile czasu mozesz z nim jeszcze chodzic,z prwnoscia odpowie Ci ze trzeba go robic juz,ale powiedz szczerze ze w tej chwili Cie nie stac i dopiero za dwa miesiace bedziesz mogla zaplacic,wiesz dentysci tez ludzie moze akurat zgodzi sie na pozniejsza zaplate. Ja pierdole( za przeproszeniem) ale szlag mnie trafia ze takie glupkowate matki istnieja i w dodatku nie zdaja sobie sprawy czym moze grozic nie leczony zgorzel. Sory za brzydkie slowa ale nerwy mnie poniosly.

Gość kochana zapytaj
nie wiadomo czy masz zgorzel, sama sobie stawiasz diagnozę, na szybko doczytała w internecie, że zgorzel można leczyć kanałowo oraz, że tylko ciężkie przypadki podlegają extrakcji, http://www.armadent.com.pl/cennik_uslug.html tu masz przykład, że zgorzel lecza 60 zł za wizytę

Gość rewrwtrtewwwtr
bo czułam po prostu ,że coś mi tam gnije - czyli zgorzel,krew mi leciała z tego zęba nawet i to nie z dziąsła tylko z tej dziury w zębie..

Gość gfvrwehbwehw
a czemu cie to dziwi?? jak sie zyje w biednym domu(jak u mnie) gdzie glownym wydatkiem sa papieroski mamusi i zarcie to takie ekskluzywy jak zeby to strata pieniedzy:o najtansza pasta i gowniana szczoteczka za 2 zlote tez cudow nie robi i to wszystko latami sie dzieje -dziecinstwo, mlodosc(ale jeszcze bez wlasnej kasy bo i 10 zl na kieszonoiwe to za duzo i nie dostawalismy)ubrania z lumpow lub od dobrych ciotek tak wyglada zycuie

Gość gfvrwehbwehw
pewnie tam jest ropa

Gość ale masz problemmmmmm
a ja nie rozumiem jak mozna chodzić tyle czasu z gnijacym, zaropiałym, śmierdzącym rozpadającym sie zębem, który do tego jest górna piątką wiec nie bedzie widać jak zostanie usuniety:o Raz, ze to zagrożenie dla innych zębów a dwa, ze mozną zakazić cały organizm, w skrajnychm przypadku nawet sepsy dostac... niby zalisz sie na matkę, a sama jesteś głupsza od niej, bo chodzisz z taką bomba zegarową w gębie i strugasz Paniusię Hrabianke, ze bez żeba to chodzić nie bedziesz:O:O:O:O:O:O

Gość I dla mnie tez
A moge zapytac gdzie mieszkasz autorko?

Gość gfvrwehbwehw
w sumie racje mam osoba piszaca o sepsie:o niestety acha powinnas pamietac o antybiotyku przed wyrwaniem i po wyrwaniu dentysta przepisze albo lepiej chirurg szczekowy

Gość kochana zapytaj
no to opis nieciekawy :( trzeba szybko działać u mnie też biedni rodzice, chociaż myślę, że gdyby była potrzeba to by pieniądze zorganizowali, na szczęście na zęby nie trzeba było bo ja w każdej szkole, którą kończyłam miałam stomatologa szkolnego, który leczył wszystkim zęby na bieżąco i za darmo, zakładała wprawdzie brzydkie, czarne plomby i miałam ich pełną paszczę ale jak poszłam do pracy to pomału wymieniłam wszystkie plomby na nowe, jasne i od tej pory i tak co roku mam coś nowego do latania lub wymiany ale przynajmniej mam wszystkie zęby swoje, jestem ponad 10 lat starsza

Gość gfvrwehbwehw
najlepiej idz go odrazu wyrwij:o i tak nie masz wyjscia

Gość rtrttttt
Ja powiem ci tak też mnie ząb bolał strasznie,już jego prawie nie było bo sie rozkruszył. To też była piątka. Brzydko pachniał itd poszłam do dentysty gdy już nie wytrzymałam. Prywatnie!!! Chciałam go wyrwać. Ale dentystka powiedziała tak że da sie go odratować najpierw założyła trucizne bolał mnie przez dwa nast tyg. koszt 40 zł. później zrobiła mi kanałowe koszt 150 zł 50 zł od kanału. założyła opatrunek po tygodniu kazała sie zglosić i odbudowała tego ząbka. wkęciła jakieś sruby w korzenie które zostały i na tym odpudowała. koszt 300zł. Ząb jak nowy. I ona mówiła że większość zębów da sie uratować,tylko trzeba czasu i leczenia. POchodz podzwon popytaj ile biorą od kanału itd.Teraz na NFZ za kanałowe płacisz tak samo prawie jak u prywatnego. Więc lepiej iś i wiedziec że dentysta zrobi wszystko co w jego mocy a nie tak jak na NFZ wyrwać i następny

Gość ale masz problemmmmmm
moj syn miał dwa lata ratowanego zeba, którego 3 dentystów zakwalifikowoało jako do usunięcia Fakt, ze musiam podpisać oswiadczenie że nie bede rościć pretensji do lekarza jesli po leczeniu trzeba bedzie ząb jednak usunąc (syn miał 15 lat). Przez 22 miesiące chodził tylko na wymianę lekarstw i fleczerów (wczesniej oczywiscie kanałowka) i dwa miesiące temu założyli mu plombę... nie kazdy ząb któy żle rokuje trzeba wyrywać.... może warto zapytać innego dentystę...

Gość I dla mnie tez
Oczywiscie ze trzeba chodzic od dentysty do dentysty,ktorys napewno cos zaproponuje,nie wierze ze wszyscy leca tylko na kase. Dam Ci jeszcze jedna rade,szukaj mlodych stomatologow.

Gość rewrwtrtewwwtr
masz racje pisząc o sepsie itd ale nie strugam paniusi :O wypraszam sobie nie znasz mnie i nie oceniaj :O po prostu widać mi zęby do 5 i co mam tak chodzić szczerbata? Czy to oznacza,że jestem paniusią??:O miasto na pomorzu

Gość rtrttttt
Ja sie nie ma piatki to to strasznie widać szczególnie przy uśmiechu :) Więc lepiej zaleczyć.

Gość grklmgj
wiesz sluchaj uwaznie stanowczo lepiej nie miec tego cholernego zeba niz dostac zakazenia calego organizmu!! PAMIETAJ O ANTYBIOTYKU to mega wazne kiedy jest ropa

Gość grklmgj
podziekuj tez mamusi za szereg problemow wynikajacych z niezleczonego zeba ale pewnie kupila sobie gowna jakies za zaoszczedzone pieniazki

Gość I dla mnie tez
No to masz tam chyba wybor stomatologow? Chodz od gabinetu do gabinetu,nie trzeba sie wstydzic bo nie ma czego,wstydzic sie powinna matka. Bardzo Ci wspolczuje takiej sytuacji,gdybys mieszkala w okolicach Sosnowca to z pewnoscia bym Ci pomogla,a tak moge tylko poradzic,nie masz nic do stracenia a noz znajdzie sie ktos kto poczeka na kase,albo wrecz zrobi za free. Zycze powodzenia.

Gość grklmgj
tacy ludzie jak jej matka nie maja czegos takiego jak wstyd

Gość rewrwtrtewwwtr
Gdynia .

Gość mechaniczna_pomarancza
też współczuję domyślam się, że nie jest to przyjemne, a co do kosztów to ciężko konkretnie mi powiedzieć ile to będzie kosztować, domyślam się, że nie mało ale w niektórych gabinetach można płatność rozłożyć na raty. Widziałam taką możliwość w Galerii Uśmiechu, ale nie wiem czy jest to powszechne, bo raczej nie zaglądam do innych gabinetów.