Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość werciakierncia

usuwanie bliznowca - jak na NFZ ?

Polecane posty

Gość werciakierncia

Chodzi mi o ostrzykiwanie bliznowca sterydami . Czy to jest refundowane, czy trzeba samemu prywatnie robic ? Wiem, ze laser nie jest refundowany. Smaruje juz mojego bliznowca 6 miesiecy zelem ze sterydami i zadnej poprawy ;/ Jesli jest refundowane to jak to zalatwic ? Co mam isc do dermatologa i on daje skierowanie na ostrzykiwanie na oddzial dermatologiczny, czy sam to robi w gabinecie ?

Gość gagutka
Też się zastanawiam, ja mojego smaruję od 4 miesięcy ale to za wcześnie bo blizna goi się minimu rok.

Gość werciakierncia
no moj mial 5 miesiecy gdy zaczelam go leczyc , w sumie juz minelo 11 miesiecy odkad go mam, wiec efekt powinien jakis byc. a efektu brak.

Gość gagutka
Ja moje blizny smarowałam 3 tygodnie po operacji żelem Veraderm. 2 są płaskie a jedna niestety gruba. Poprzednio zaczęłam po pół roku od powstania blizny, przez rok Cepan i Contractubex, które sa nic niewarte. Potem kilka miesięcy stosowania Veradermu i blizna się spłaszczyła ale jest bardzo szeroka.

Gość ale blizna ma sie nijak
do bliznowca ;/ bliznowiec wyglada jakby dzdzownice mialas na ciele.

Gość podbijam mam podobna sytuacje
tez jestem ciekawa jak wyglada ta cala procedura ostrzykiwania bliznowca. Czy NFZ to refunduje czy nie ?

Gość taktojapaula
Chciałabym uaktualnić pytanie. Czy ktoś orientuje się czy NFZ refunduje zabiegi wstrzykiwania sterydów w leczeniu bliznowców.. Mam bliznowca już bardzo długo i żadne leczenie dermatologiczne nie pomagało.. Więc interesują mnie metody wstrzykiwania sterydów oraz laserowe. Jeśli ktoś ma wiedzę na ten temat to proszę o odpowiedź..

Gość gość
NFZ ma nas w zd***e. Około 3000 trzeba samemu wyłożyć żeby coś widać było że się zmienia na lepsze