Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość igor.r

wielki problem z dziadkiem

Polecane posty

Gość igor.r

kilka lat temu dziadek dostał udaru i coś mu się w głowie poprzestawiało. poza zachowaniami typy wszystko mi się należy i natychmiast zrób to czy tamto odjechał w innym kierunku. sensem jego życia stało się branie kredytów czy kupowanie różnych rzeczy na raty. mimo stosunkowo wysokiej emerytury (ponad 2 tysiące) jest całkowitym bankrutem z emeryturom zajętą przez banki a my co chwilę dostajemy nową wrzutkę do spłacania. sytuacja jest taka, że on jest już bankrutem, nas już zniszczył finansowo a lada moment dopadną nas komornicy. może ktoś z was miał podobną sytuację, jak można z tego wybrnąć. przy czym ze strony dziadka nie ma najmniejszej chęci współpracy. wprost przeciwnie, wszystko robi złośliwie nam na złość i jest agresywny. czy ktoś może spotkał się z podobnym przypadkiem. co my wogólę możemy zrobić ?

Gość trop
złożyć do sądu wniosek o ubezwłasnowolnienie. Wtedy każdy kredyt, który weźmie bez waszej wiedzy jest nie wiążący

Gość truffle
a w jakim wieku jest Twój dziadek?

Gość igor.r
trufle, ... 73 trop, jak wygląda to ubezwłasnowolnienie, co musimy zrobić ?

Gość truffle
starość nie radość i co poradzić nie wiesz jak wpisać zapytanie do googla?

Gość dziwia mnie ludzie
Twojego pokroju ktorzy czekaja az sytuacja siegnie dna i dopiero szukaja wyjscia. Skoro nie wiedziales jak z tym sobie radzic trzeba bylo isc do radcy prawnego czy chocby psychiatry. Na pewno by podpowiedzial jak dokoncac ubezwlasnowolnienia.

Gość przyszła-rozwodka
mój maz nie miał udaru i postępuje tak samo, nie znam na to sposobu, coraz poważniej myślę o rozwodzie