Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lucky.girl

Skąd 18latka może wziąć 500zł miesięcznie?

Polecane posty

Gość Lucky.girl

Potrzebne mi są pieniądze na leczenie. Przyjmuję trzy różne ale łączące się ze sobą leki. Jeden z nich ma w opakowaniu 50tabletek i kosztuje 160zł! Biorę dwie tabletki na dobę więc opakowanie starcza mi na 25dni. Kolejny lek w opakowaniu ma 28tabletek, a ja biorę na dobę 3 tabletki tego więc na miesiąc potrzebuję trzy opakowania. Jedno kosztuje 55zł. Kolejny lek jest w zastrzykach. Zawartość ampułki wstrzykuje się dokładnie co tydzień. Opakowanie zawiera 5 ampułek i kosztuje to 100zł. Podsumowując leczenie kosztuje mnie 425zł miesięcznie! Na rodziców liczyć nie mogę. Pieniądze które dostałam na urodziny przeznaczam na leczenie jednak starczy mi jeszcze kasy na jakieś trzy miesiące, a co dalej to nie wiem.. Martwię się. :

Gość mouche123
Znajdź sobie sponsora skoro to dla Ciebie ważne.

Gość możesz masz jakieś
łańcuszki czy coś innego co mogłabyś sprzedać? Ja w zeszłym roku sprzedałam dwa łańcuszki z Komunii za ok. 500zł.

Gość Lucky.girl
Są to leki hormonalne. No niestety nie mam tańszego rozwiązania.

Gość mouche123
Mówię ci weź sobie znajdź jakiegoś sponsora i jesteś ustawiona.

Gość maturks4
"Na rodziców liczyć nie mogę". Pytanie - dlaczego? Jeżeli się uczysz - mają obowiązek ci pomóc. Jeżeli mają trudną sytuację finansową - jako rodzina możecie zwrócić się o zasiłek celowy do MOPR.

Gość Lucky.girl
Nie próbowałam jeszcze. Leczenie rozpoczęłam na początku tego roku. Zawsze jakoś udawało mi się ogarnąć kasę, a to ze świąt, a to coś dostałam kasy od mamy i jakoś było. W kwietniu miałam 18stkę więc uzbierała się niezła sumka ale no w końcu kasa się skończy, a ja potrzebuję mieć pewność, że będzie mnie stać na kolejne opakowania. Uczę się w 2liceum. Nie wiem gdzie mnie przyjmą..

Gość Lucky.girl
maturks4 - Mój ojciec jest alkoholikiem, wiele razy bił mnie. Mama znęca się nade mną psychicznie często wpędzając w depresję. Oni mają w dupie mój problem i nie chcą mi pomóc i wiem, że nie pomogą i nie ma co na nich liczyć. Muszę działać sama.

Gość Lucky.girl
mouche123 - Nie koniecznie chciała bym zostać prostytutką. Nawet nigdy seksu nie uprawiałam.

Gość eeeeeeeeeeeeeee
Skoro jestes pełnoletnia i się uczysz to masz prawo żadać od rodziców alimentów jeśli sami nie chcą Ci pomóc, po za tym możesz starać się o zasiłek pielęgnacyjny ale to tylko 153 zł miesięcznie, rusz głową, poszukaj pomocy u lekarzy, w gminie czy urzędzie miasta to zależy gdzie mieszkasz..

Gość Elka driver
W siedzibie NFZ spytaj o refundację tych leków, wiem że przy odpowiednio niskich zarobkach można się o coś takiego ubiegać.

Gość moze wspomoge?
Lucky.girl a skąd jesteś?

Gość Lucky.girl
Poznań

Gość 45678vbkjnlm
przestan smecic, jezeli cie nie stac przedstaw argumenty lekarzowi , do tego sa potrebne papiery o twojej sytuacji , jezeli naprawde tak jest dostaniesz zamiennik taki sam lek tylko tanszy lub bezplatna recepte a swoja sroga skoro uzieralas na urodziny taka sumke ze na pare miesiecy cie stac leki wykupic to masz wcale nie biedna rodzine, niektorzy nawet tego nie maja i nie narzekaja