Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama.znów.w.ciąży

Co sądzicie o takim imieniu dla dziewczynki?

Polecane posty

Gość germanistka86
A nazwij sobie dziecko jak chcesz. Ono do Ciebie kiedyś będzie miało pretensje, a nie do nas.

Gość jawiem jawiem
ja tam tez jestem za Wagina!! Waginka Kogut jak to pięknie brzmi;]

Gość Mama.znów.w.ciąży
Ale jakie pretensje? Póki co wszyscy są zachwyceni gdy słyszą, że syn ma na imię Jarogniew. Córka mojej znajomej ma na imię Dobrosława i wszystkim się podoba - Dobrusia - czy to nie brzmi ładnie? W przedszkolu tez wszyscy reagują w porządku. Co, mam dać córce na imię Magda, Asia albo Kasia, jak milion innych?

Gość jawiem jawiem
i jak Jarogniew dorośnie to będzie posuwał swoją siostrzyczkę Waginę bo przez dziwne imię spaczyła mu się psychika:D a jak podrośnie jeszcze troche to będzie posuwał i ojca że pozwolił szalonej matce tak dać mu na imię!! a na konieć posunie i Ciebie bo jesteś taką samą wariatką jak on się stanie :D hehe

Gość Kurczysława Kogut
wyjdzie za mąż za Kaczyńskiego i będzie komplet, kurczę pieczone w pysk

Gość germanistka86
Pretensje o to, że z własnej głupoty utrudniasz dziecku życie. Wszystkim znajomym się podoba?:D A co innego mają powiedzieć? Chcesz być oryginalna to bądź. Widać na forum po reakcji innych, jak się normalnym ludziom to imię "Gwendelina" podoba.

Gość podoba się imię Śnieżka?
to była królewna Pizdolona też była królewną

Gość ja1706
tłumaczysz każdemu co te imiona znaczą, ale nie przyjmujesz do informacji, że może nie dziś czy jutro, ale w końcu Twoje dziecko będzie poniżane i upokarzane z racji tak orginalnego imienia. Wiesz jak zachowują się nastolatki? Dręczą rówieśników z bardziej banalnych powodów. Każdego kto się wyróżnia.

Gość Mama.znów.w.ciąży
Dlaczego Jarek czy Gwendzia miałyby byc poniżane? Te imiona nie brzmią jakoś strasznie obco jak np. Brajan czy Dżesika.

Gość ja1706
tu nie chodzi jak brzmią tylko odchodzą bardzo od normy, lepiej pomyśl nad imieniem mało znanym ale nie tak dziwacznym. Przykro mi, ale taki jest świat a takim podejściem utrudniasz przyszłe życie dzieci. Nikt nie będzie ich pytał co oznacz w tłumaczeniu ich imię tylko, że są dziwakami.

Gość lsjd;ajssa
Gwendzia Kogut :D:D:D leżę i kwiczę :)))))))))))))) gwarantuję ci ze kazdy tak bedzie reagował - nie krzywdz dziecka chyba ze chcesz zeby cie nie kochało

Gość o ja pierdzielę
Gwendalina Kogut :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D Podrzucę ci 2 propozycje - obie autentyczne - Dobroniega i Desisława :D Ale bedziesz musiała zmienic nazwisko bo Kogut jest okrutne :D Anna, Maria, Lena Kogut to jeszcze jakoś brzmi ale Gwendolina Kogut - o ja pierdolę :D Prowo na 100000000000000% :D

jeżeli to nie provo to może poszukaj jakiegoś mniej "odlotowego" w staropolskich? Moze np. Bogna? Mirosława? zdrobnisz sobie Mirka. A tak w ogóle to nie chciałabym byc w skórze Twego dziecka. Mnie rodzice dali imię, które dziś jest b.popularne. Ale gdy byłam dzieckiem tylko ja jedna miałam tak na imię w szkole, okolicy. Mieszkałam na wsi, gdzie się ludzie znali w większosci. I każdy wiedział ze chodzi o mnie. Powiem Ci, w szkole to mnie czasem dobijało. A w sumie nikt sie nie wysmiewał. Tylko ta świadomosc, ze nawet nazwiska nie trzeba dodawac a i tak wiedzą że to chodzi o Ciebie :/

Rozumiem ze chcesz dać na imię dziecku tak jak jeszcze nikt inny nie ma na świecie.Nudzą Cię popularne imiona typu Asia,Kasia, Srasia,Aga-rozumiem bo mnie też!! ale przeczytaj sobie sama na głos:Gwandelina Kogut i sie zastanów nad tym pare razy Jesli kochasz swoją córkę to zrezygnuj ze swoich upodobań i widzi mi się! i nie pozwól aby kiedyskolwiek inne dzieci sie z niej smialy i ja wyszydzały. moje propozycje imion:Anastazja, Karina, Klara

Gość krakowikowik
daj jej paloma i spokój jak sie nazywasz kogut to nie szalej z imieniem bo od razu bedzie wiadomo ze leczysz kompleksy, znam taka mamusie ktora dala na imie andzela a nazywała sie kielbasa. jak jestes kogut a nie jagiello czy inna kossobucka to nie swiruj

Gość asdasdf
Gwendzia Kogut :) :D

kochana fajnie ze chcecie dac imie wyjatkowe.. ale blagam nie dawaj tak dziecku na imie:( nie bedzie sie jej podobac- bedzie miala do cb pretensje i bedzie sie wstydzila.. sa rozne fajne imiona wyjatkowe ktore nie powtarzaja sie czesto- mi sie podoba imie Ida-:)

tak mi przyszło do głowy, może Helena? a tak w ogóle to autorka gdzieś zniknęła czy może już urodziła? :)