Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lubiąca kawe

Coś mi sie dzieje po wypiciu kawy...

Polecane posty

Gość Lubiąca kawe

Od takiej pogody od kilku dni boli mnie głowa...chyba od ciśnienia. Nie miałam przy sobie nurofenu- biorę na ból. Nie miałam -wypiłam kawe bo pomaga na ból. Kawa rozpuszczalna nescafe. Z półtorej łyżeczki plus łyżka cukru i mleko. Po jakiejść 1,5 h zaczeły mi sie trząść ręce i czułam sie jakaś nerwowa, pobudzona. Najgorzej z tymi rękoma...na ból głowy pomogło.Tylko takie objawy mam już ze 4 godziny. Przechodzą...i to nie pierwszy raz po kawie. Kawe pije może z raz w tygodniu i zawsze tak jest..od CZEGO??

Gość za wysokie cisnienie
:/ nie pij kawy.zmierz cisnienie.idz do lekarza.

Gość Lubiąca kawe
Normalnie ciśnienie mam dobre....zawsze książkowe...miałam kołatanie serca kilka razy w styczniu i lutym..ale potem ustało. To od ciśnienia?? Możliwe to jest zeby po jednej kawie tak sie działo??

Gość witaminkaa c
wszystko jest możliwe:D może lepiej dla zdrowia odpuść sobie te kawę

ja przynajmniej tak wlasnie mialam.a cisnienie zawsze niby dobre.wypilam kawe i od razu telepanie rąk.ogólnie taka oszołomiona byłam.poszłam do lekarza myslalam najpierw ze moze nerwica.a tu nadcisnienie.i leki dostalam pomaga.dzisiaj i tak wypije czasem kawe bardzo slaba i nie odczuwam juz tych objawow.

Gość rewreerwtrew
przedawkowałaś kofeinę, przejdzie :classic_cool:

Gość Lubiąca kawe
Pewnie że sobie odpuszcze....wypiłam bo mnie bolała głowa...a nie ot tak. Tylko byłam ciekawa od czego. Czy to ciśnienie czy to może coś wypłukuje. Za wysokie ciśnienie Dużo ci to ciśnienie skakało po kawie??Znaczy z ilu na ile

Gość Lubiąca kawe
Jak można przedawkować kofeine od jednej kawy z póltorej łyżeczki....i to jeszcze rozpuszczalnej która ma chyba mniej niż sypana kofeiny...ludzie piją po 4 dziennie i nic

mialam zwykle 135/73 pozniej juz bylo tylko gorzej bo az 145/90 albo i wyzej.a raz to mialam tak ze mi swirowal cisnieniomierz i lekarka chciala mnie do szpitala wladowac.na szczescie sie udalo.mialam mega wysokie ;)

Gość Lubiąca kawe
To naprawde nie wesoło...szkoda że nie mam ciśnieniomierza w domu...narazie nie bede piła kawy a jak bede u lekarza to mu o tym powiem i zobaczymy.

Gość dfefefg
noa le to maals skaczace? ja to mam przy nerwicy skaczace i jak moge brac tabletki na nadcisneinie podczas gdy jestem spokojna to mam ok 100 -110/60-80. jak tu sie leczyc

Gość Lubiąca kawe
Ja normalnie też mam 120/70 ale w styczniu jak miałam to kołatanie to też mi skakało..i puls bardzo wysoki miałam.Wyszło potem że to z nerwów...i że mam lekką niedomyklaność zastawki trójdzielnej i jak sie denerwuje to coś tam sie nie tak jak trzeba robi.

Gość dfefefg
ja mam tak z ejak sie denerwuje to cisnien ie rosnie no i mam skurcze dodatkowe