Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Juliettaa

Czy kaszel może wywołać poród??

Polecane posty

Gość Juliettaa

Czy uporczywy suchy kaszel może wywolać akcję porodową. Jestem na przełomie 37/38 tygodnia i od ok 10dni walczę z kaszlem. Cała klatka piersiowa mnie boli jutro postaram się dostać do lekarza chociaż nie liczę na dużą pomoc, tutaj (UK) leczą albo antybiotykiem albo paracetamolem. Dodam że od kilku dni bolą mnie pachwiny i biodra (szczególnie jak leżę) i plecy dolna ich część a i mała zrobiła się mniej ruchliwa.

Gość kartonkkkkkkkkkkkkkkk
tak moze ja urodzilam w 31 tyg

Gość zonaKraka
Czemu było zagrożenie? Kaszel sam w sobie- nie, np. taki alergiczny, w ciąży bez komplikacji,, ale jeśli to jakaś infekcja to może ona powodować osłabienie, skracanie szyjki macicy, a kaszel rzy którym napina się brzuch potęguje wtedy problem.

Gość Juliettaa
Nie znam powodu najprawdopodobniej za ciężko pracowałam. Nagle zaczęłam krwawić i miałam dziwne skrzepy. A kaszel mam suchy, duszący. Brzuch przy tym bardzo się napina. Poza tym nie mam żadnych innych objawów choroby. Tak myślę, zanim zaczełam kaszleć pobolewało mnie gardło, może to z tąd się wziął.

Gość zofia....
No pewnie, że nie...jeżeli chodzi o mnie to kaszlałam, miałam straszne przeziębienie i urodziłam dokładnie w terminie porodu :)

Gość mojej koleżance podczas
odeszły wody i kilka godzin później urodziła.

Gość Juliettaa
Mi na szczęście już nie grozi przedwczesny poród, ale i tak się martwię że mogę jakoś zaszkodzić dziecku.