Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gadfadf3434

Wegetarianizm to choroba psychiczna

Polecane posty

Gość gadfadf3434
"Jednak ta decyzja nie wzięła się znikąd. Przyczyną był niedawny incydent, który miał miejsce w mieście Malaga w Hiszpanii, gdzie z powodu wegetariańskiej diety w pewnej rodzinie dzieci wpadły w śpiączkę. Ich rodzice zabraniali im jeść mięso i produkty obrobione termicznie. Nie wiadomo, czy dzieci udałoby się uratować, gdyby nie sąsiedzi, którzy wezwali lekarzy i policję. Rodzice dzieci zostali skierowani na badania psychiatryczne informuje serwis newsland.ru."

Gość też tak uważam że to choroba
heh też tak uważam szczyt hipokryzji i fanatyzm dietetyczny:P zaden wege nie jest normalny

Gość widzicie teraz ludziska
takie pojeby tylko krzywdzą innych, chcesz być jarskim zjebem to się wysterylizuj czy jak tam wolisz wykastruj

Gość Tak bredzą bo tak jedzą...:)
Światowa Organizacja Zdrowia nie wydała żadnego oświadczenia, dokumentu, etc. sugerującego zależność między dietą wegetariańską lub restrykcyjną a chorobą psychiczną. Zarówno główna grupa diagnostyczna klasyfikacji ICD 10 (zaburzenia osobowościowe i zachowania osób dorosłych) F60-F69 ani kategoria F63.8 nie zawierają żadnych odniesień do jakichkolwiek preferencji żywieniowych. Ich treść nie wiąże się w żaden sposób z dietą wegetariańską lub surową. Co więcej, wspomniany fragment klasyfikacji ICD-10 odnosi się do znaczących klinicznie zaburzeń osobowości i zachowania. Nie jest właściwym rozpatrywanie sytuacji, w których osoba stosuje dietę wegetariańską w kategoriach zaburzeń zachowania. Omawiany fragment ICD-10 nie ulegał zmianom od 17 lat. Powyższe definicje można odnaleźć na stronie http://apps.who.int/classifications/icd10/browse/2010/en#/F63.8. http://zmianynaziemi.pl/wiadomosc/sprostowanie-who-dementuje-ze-wegetarianizm-choroba-psychiczna

Gość pozdrawiam hipokrytów
są hipokrytami i na dodatek skrajnymi fanatykami :P czyz to juz nie świadczy o chorobie psychicznej i zaburzeniach osobowościowych?

Gość zdementowało bo się środowiska
wege bardzo oburzyły :P dla mnie to banda pojebów i sekciarzy , niech robią co chcą tylko niech na siłę innych nie nawracają na swoją modłę te wegezjeby rastazjeby( to nie ma jak bycie zdrowym wegetarianinem i jarać trawkę , gandzie - ich niby święte zioło)nikomu nic do tego co ja mam na talerzu, sa nietolerancyjny agresywni i używają często takich wyzwisk ,że najbardziej nawalony żul by nie użył.Może nie wszyscy ale 99% to chore pojeby , niech pilnują własnego nosa nietolerancyjne oszołomy

Gość Na szczescie mam
Wszyscy jestesmy jednością i tak juz jest tak to jest

Gość dobra dieta jak mało która
to dieta dobrze zbilansowana, ja jem wszystko ale denerwuje mnie to ,że wegetarianie jak fanatycy próbuja wszystkich przekonac do swojego stylu zycia

Gość Będzie dobrze zobaczysz
Przecież ktoś powyciągał te wszytskie tematy, bo szuka idiotów z kótrymi chce się przerzucać błotem :-o

Gość no tak wrzesień będzie
wegetarianizm jest tylko trendy ;) zdrowy wcale nie jest

Gość Radosny zbyszek :)
wegetarianizm jest takim samaym syfem jak jedzenie mięsa, ale za to dieta wegańska to już coś innego, a witrainaska to już królowa diet :)

Gość ja też i lubię bardzo
jasneee i choroba psychiczną , koniec kropka amen