Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość limonka321

na diecie... -dukan-

Polecane posty

Gość limonka321

dziś mija 3 dzień...to musi się udać...:) do zrzucenia sporo-jakieś 30kg. i teraz udowodnie wszystkim że potrafię. może ktoś się przyłączy?;) zawsze to jakieś wsparcie;)

Gość limonka321
ruch jest. z jedzeniem różnie bywa. czasem za dużo, czasem wogóle. przemiana materii coraz bardziej siada a tyłek rośnie... pani ginekolog miała kiedyś u mnie podejrzenie jakiejś tam choroby (keshingowatość czy coś takiego) że się tyje mimo zdrowego odżywiania itp. kazała iść do endokrynologa. ale jakoś tak się złożyło że trzeci rok mija a mnie tam nie było... nie wierze w te podejrzenia.

Gość O co lotto?
Podejrzewała u Ciebie zespół cushinga.Lepiej idź to sprawdzić,bo nawet na diecie nie schudniesz.Też miałam podejrzenie zespołu cushinga i niby jednak go nie mam.No i też miałam do zrzucenia 30kg,schudlam na Dukanię 30kg przez pół roku.Od września zeszłego roku już nie dukam i parę kg przybyło już.

Gość gruba łaapa
ile czasu trzeba poświęcić na diecie dukan, żeby zrzucić około 10kg?

Gość O co lotto?
No i 3mam kciuki za Twoja wytrwałość w diecie.Mi stosowanie się do zasad jakoś łatwo przyszło...:),ale każdy ma inny charakter

Gość O co lotto?
Zależy od organizmu i tego ile wody organizm zatrzymuje,ja w pierwszym miesiącu straciłam chyba 6kg.

Gość gruba łaapa
a na czym polega ta dieta? I czy ważne jest to aby posiłki spożywać bardzo często?

Gość O co lotto?
Jesz proteiny i warzywa w 1 i 2 fazie,w trzeciej fazie dochodzą określone warzywa.Poczytaj w necie o co w niej chodzi.Możesz wybrać np. Że 1 dnia jesz warzywa a drugiego proteiny a możesz np 5 dni jeść warzywa i 5 proteiny. no i trzeba pić bardzo dużo wody.

Gość gruba łaapa
dzięki za info. Jutro poczytam o tej diecie

Gość limonka321
sprawdzanie choroby odpada. nie do końca jestem przekonana do tego. wiem że dużo jest mojej winy w tym jak wyglądam teraz. i mi też ta dieta przypadła do gustu:) nie jest ciężko. wręcz przeciwnie. i oby coś poszło w dół. na razie jest 2kg mniej ale to pewnie tylko odwodnienie organizmu...

Gość O co lotto?
No jak tam uważasz.Twoje zdrowie.No wiadomo...najpierw woda schodzi,później tłuszczyk:)

Gość niveababyyy
ja zaczynam ale od piatku bo jutro mam trskawki chce zrzucic 20kg

Gość O co lotto?
No to super.Dieta niby zdrowa nie jest,ale która z takich radykalnych jest zdrowa?!żadna.Ja się zastanawiam czy nie wrócić też do dukania..bo parę kg się nazbieralo.

Ja od 3 tyg jestem na diecie i hc...to daje. Zaczelm wlasnie od DUKANA 1 fazy ale w Szwajcarii nie moglam znalezc odpowiednich produktow z az tak mala zawartoscia tluszczu. Zastanawiams sie czy nie zamienic 1 fazy(przynajmniej 3 dni) drinkami proteinowymi - moze to cos da...

Gość limonka321
każda dieta jest niezdrowa...:) dla mnie ma być skuteczna. już nic mi tak nie zaszkodzi jak nadwaga-kręgosłup boli, nogi puchną, ręce drętwieją. nie ma na co czekać. a dużo osób w moim otoczeniu stosowało ta dietę i widać efekty u wszystkich:) także warto spróbować:)

Gość limonka321
Biest myślę że jeśli te drinki są czysto proteinowe to chyba nic się nie stanie:) życzę wytrwałości dziewczyny!;) 4 dzień:-)

ogladalam kiedys w Dzien Dobry Tvn reportaz o tej diecie dukana. fakt szybko mozna schudnac ale podobno robi straszne spustoszenie w organizmie...najlepsza dieta to tak jak tutaj kolezanka powiedziala mniej jesc :) dodam ze czesciej ale mniej . i poprostu wiecej ruchu:) spacery, rower, basen jest tez bardzo dobry. przy plywaniu slyszalam ze sporo sie spala tych kalorii:)

Gość eeeee tam bzdura
Biest cosik bzdury gadasz w Szwajcarii nie ma ryb, mięsa drobiowego i jogurtu naturalnego z obniżoną zawartością tłuszczu? Coś mi się nie chce wierzyć. Przecież w 1 fazie ryby możesz jeść wszystkie nawet te tłuste ze względu na zawartość omega. Dziwne.

Gość limonka321
Ewcia dlatego wszystko trzeba robić z głową:) zalecane są też jakieś tam badania kontrolne podczas tej diety.

Gość wgjagtk
też kiedyś stosowałam tą dietę, ale pękłam:( mam słaby charakter:(

Gość limonka321
i piąty dzień zaczęty;) waga wskazuje 4kg mniej!!!:) Super;)

Gość limonka321
- 6 k g ! ! ! ; )

Gość rokiitka
Witaj limonka proszę napisz co jesz?? jestem po porodzie i nic na mnie nie działa, mam załamkę bo 10kg mi zostało:(:( ( plus 5 kg które doszły przed porodem)

Gość maciek gajwer
I to właśnie są kobiety: diety, diety, co jesz, czego nie jesz. A zero dyskusji o ruchu, ćwiczeniach, cardio, treningu siłowym itp. Cholerne lenie.

Gość rokiitka
jak byś miał cesarke 5 tygodni temu to też o ćwiczeniach bys nie myślał, najpierw zapytaj a potem wyzywaj - ech cholerni faceci-cholerne dupki:):)

Gość limonka321
co jem? mięso z kurczaka, indyka. bez skóry oczywiście, jaja, otręby owsiane ale tylko dwie łyżki stołowe dziennie, ryby, jogurty niskotłuszczowe i bez cukru, w sumie to wogóle nabiał.i duuzo wody niegazowanej. to pierwsza faza tej diety. wpisz w google dieta dukana i poczytaj dokładnie:) wicej produktów jest tam chyba dozwolone ale ja nie za wszystkimi przepadam:) a co do ruchu to w moim przypadku jest:) choć początek tej diety jest męczący i człowiek jest trochę osłabiony ale jeżdżę rowerem i ćwicze (aerobiczna 6 Weidera). choć tak naprawdę przy tej diecie wskazany jest jedynie spacer. a i jeśli karmi się piersią to ta dieta nie jest wskazana. dzieciątku można zaszkodzić bo przez ileś tam dni nie spożywa się nic bogatego w witaminy.

Gość limonka321
co jem? mięso z kurczaka, indyka. bez skóry oczywiście, jaja, otręby owsiane ale tylko dwie łyżki stołowe dziennie, ryby, jogurty niskotłuszczowe i bez cukru, w sumie to wogóle nabiał.i duuzo wody niegazowanej. to pierwsza faza tej diety. wpisz w google dieta dukana i poczytaj dokładnie:) wicej produktów jest tam chyba dozwolone ale ja nie za wszystkimi przepadam:) a co do ruchu to w moim przypadku jest:) choć początek tej diety jest męczący i człowiek jest trochę osłabiony ale jeżdżę rowerem i ćwicze (aerobiczna 6 Weidera). choć tak naprawdę przy tej diecie wskazany jest jedynie spacer. a i jeśli karmi się piersią to ta dieta nie jest wskazana. dzieciątku można zaszkodzić bo przez ileś tam dni nie spożywa się nic bogatego w witaminy.

Gość a bylo tak blisko((((
Ja schudlam na dukanie 47 kg, ale niestety przybralam spowrotem 25 ;( Staram sie wrocic na diete,ale jest ciezko. Nie mam motywacji,stracilam ja. No i niestety zajadam problemy. Jestem nieszczesliwa,jedzenie jest moja jedyna radoscia. Nie umiem sobie z tym poradzic. Tak bardzo potrzebuje wsparcia :(

Gość a bylo tak blisko((((
siedze zaplakana :( Nie chce mi sie zyc.