Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załaman.a

Cellulit, wiotka skóra... Pomocy...

Polecane posty

Gość załaman.a
czy ktos mi moze podpowiedziec jak choc trochę zlikwidowac to cholerstwo? :( ktos walczyl z cellulitem i udalo mu się choc trochę to diabelstwo usunąc? nie chodzi mi o supergładkie nogi jak u modlelki... ale zeby je ujędrnic, zeby nie wyglądały jak sparciałe kartofle :O zaparzyłam fusy i dodałam cynamon - gdzies wyczytalam ze cynamon rozgrzewa... oliwke mam, zaraz pojde zrobic ten peeling... jak często powinnam go stosowac? nie zalezy mi na czesie zeby w 2 tygodnie go usunąc bo zdaje sobie sprawe ze to nie mozliwe... :(

Moja siostra ma cellulit ale w porównaniu do twojego jest lekki, robi przysiady normalne 50 rano 50 wieczorem i przysiady z rozstawionymi nogami i wyciągniętymi rękami w ilości jak wyżej

Gość załaman.a
przysiady, moze sprobuje, slyszalam ze "nożyce" tez są dobre?

Gość załaman.a
a jeszcze jedno pytanie: jaki prem na cellulit polecacie? jak bym np po tym peelingu sie smarowala i zawijala w folie? :D chodzi mi raczej o taki nie drogi krem.

Gość sa_vannah
kup sobie stepper, i ćwicz codziennie i pilling z kawy i oliwy rób co 5-7 dni i balsam ujędrniający wklepuj codziennie energicznie masując skórę i kończ prysznic polewając nogi zimna wodą przez kilka minut

Zacznij cwiczyc. Trening silowy, znajdziesz w internecie cwiczenia. Nastepnie aetoby co najmniej 45minut. Moze byc bieganie, plywanie, rower. zacznij stosowac prysznice naprzemienne - ciepla, zimna woda. mozesz kupic sobie gumowe banki chinskie w aptece jesli nie masz problemu z pekajacymi naczynkami i masowac sie co drugi dzien. i patrz co jesz. Pozegnaj sie ze slodyczami, gazowanymi napojami, ziemniakami, bialym chlebem. ale do tego wszystkiego potrzeba systematycznosci, a ty masz nawet problemy z peelingiem :o nie ma cudownego sposobu na cellulit. Musisz ruszyc dupsko i zdrowo jesc. i rzeczywiscie schudnij troche. 60kg przy 160cm to gorna granica. Z 5kg tluszczu zgubisz to od razu lepiej zaczna twoje uda wygladac. Po schudnieciu 7kg skora nie robi sie wiotka. Nie w tym wieku. 7kg to niewiele. Chyba, ze schudlas z miesni, a tluszcz zostal. Pewnie jestes taka ciepla klucha, ktora w zyciu sportu nie uprawiala (tak mi sie wydaje).

Nie kupuj zadnych balsamow ujedrniajacych. One NIE dzialaja.. Cos tam niby daja w czasie ich stosowania. Ale przeciez do konca zycia nie bedziesz takim goownem sie smarowac. :o Aha, i zadne 'diety cud' z gazety nie pomoga. Bo to wszystko jest glupota. Czas zaczac o siebie dbac i nie lamentowac.

Gość załaman.a
zdziwie cie... uprawialam sport. jak chodzilam do szkoly ćwiczylam w domu przez 6 dni w tygodnu po 45 min, bylam regularna! w liceum chodzilam przez rok na siłownie raz w tygodniu. tylko ze teraz brak mi motywacji do systematycznosci...

Gość załaman.a
niestety,,, taka prawda... :( od jakichs 6 lat nic nie robilam... :( od 2 tygodni cwiczę brzuszki, postanowilam wziąc się za siebie, ogolnie czuje sie dobrze w swoim ciele, ale przeszkadza mi torche brzuszek a najbardziej ten cellulit :O to i tak ze jestem na tyle zmotywowana zeby robic te brzuszki codziennie!!!!i bardzo się z tego ciesze, moze smiesznie to zabrzmi ale juz czuję jakiśtam minimalny efekt! minimalny ale zawsze. wierz mi ze to duzy postęp... mam nadzieje ze się nie poddam. no i chodzi mi najbardziej o ten cellulit :O jest dramatyczny i z roku na rok coraz gorszy :O

50 brzuszkow dziennie nic nie da. W ogole nic sie w twoim wygladzie nie zmieni. Moze wyrobisz sobie troche miesnie brzucha, ale beda one niewidoczne pod tluszczem. Sproboj tak jak napisalam wyzej a na pewno zobaczysz efekty. A ten cellulit to chyba juz cellulit 3 stopnia? Rzeczywiscie jak na 25 lat to robi wrazenie. Zamiast baniek do masowania sie mozesz kupic masazer i masowac uda co drugi dzien. A cwiczenia i dieta to najlepszy sposob.

rusz dooope, przestań żreć 20 minut rowerków w powietrzu, plus 20 minut innych ćwiczeń na nogi codziennie i problem z głowy plus masaże szorstką gąbką i dobre nawilżanie z diety wyeliminuj toksyny, wszystkie chipsy, ciastka itd a będzie git, wiem bo tak robię i mam doskonałe, zgrabne nogi

Gość załaman.a
nie 50 brzuszków tylko 3x40, na początek, potem zwiększę. rowerek, no to moze byc dobre. :)

Musisz schudnąć, to po pierwsze. Dietę bym Ci polecała białkowo-warzywną-wzmacnia skórę. Są specjalne tabletki na celkę, poszukaj w necie. Masaż bańką chińską, jeśli nie masz pajączków. No i musisz ćwiczyć:)

Gość laissdeleon
hej jestee z zawodu trenerka, jesli sytuacja jest powazna to ciezko bedzie Ci pomoc w warunkach domowych. Doradzam Ci pilates (jakis z you tube)wazne zebys przy tym tak naciagala miesnie az do łbluł. dobrze y byo gdybys przy ulubionej muzyce sie wyglupiala tzn. bardzo intensywwn tanczyla. Koniecznie przydaloby sie bieganie be niego ani rusz. Nie ma sensu klepac setek brzuszkow one nic nie daja na tluszcz. psuja kregoslup. Polecam na onecie cwiczenia z mel b sa idealni kompletne. dobrze gdybyy robila jewszystke. Pod wzgledem estetycznym to peelingi co trzeci dzien jakis balsam ujedrniajacy (najtanszy ziaja no)zawijamy sie folia oprocz okoloic serca (uda brzuch)i ubieramy cieplo.. efekt po 2 tyg juz zobaczysz. nie ma cudow tylko zaangazowanie i ciezka praca bez cwiczen nie da rady!

Gość laissdeleon
dieta:slatki z surowa oliwa z oliwek duzo warzy, cytrusow, duzo wody, zero biaej maki naprzemienne intensywne prysznice podszczypywanie ciala w celu poprawy ukrwienia

Gość załaman.a
no ja tez własnie jak chodzilam do szkoły to cwiczenia same jakies brzuszki, na nogi to bylo ok 15 min a reszta to byly wlasnie wyglupy przy glosnej muzyce! :D do biegania nie dam rady! pale paierosy - nie mowcie ze mam rzucic bo to nie mozliwe... nie namawiajcie bo i tak nie rzuce. yh, to trudno, postawie na cwiczenia w domu, na silownie mnie nie stac. roweu nie mam bo mi ukradli... postaram sie regluarnie cwiczyc i robic peelingi, i masowac smarowac. banka odpada bo niestey mam sklonnosc do pajączków...

Gość laissdeleon
zadnych diet. zmiana sposobu odzywiania na cale zycie zdrowo pozywnie mniej jogurkow lorowych

Gość dw3d3wd
ja takze mam celulit na udach, schuidlam i skora mi wisi, skora wisi mi tak samo na ramionach jak u starej baby i nie wiem co z tymz robic:(

Gość laissdeleon
nie polecam banki.Ogranicz odrobinke palenie zacznij byc sportsmeneka a palenie samo sie ograniczy. A wogole czemu palisz?jestes obrzydliwa! oj nieladnie nieladnie. Cwicz z melb kazdy filmik po kolei okolo1,20min trwa. to Ci pomoze podszczypuj sie tancz telep:)tylko sie nie polam!nie badz ciapa rozleniwiona lajza wez sie w garsc wygladaj jakkobieta zwlaszcza ze jestes mloda wstyd zebys choodzila taka po ulicy. Zycie jest jedno wylansuj sie!

Gość SFbcnxfbhmvnm
zmień dietę- więcej białka! Pij odtłuszczone kefiry, jedz jajka, więcej mięska- chudego, warzyw. No i schudnij trochę. Cellulit pojawia się wtedy-kiedy nasza waga optymalna dla nas est przekroczona- każdy ma indywidualną. Pij wodę, dużo wody z cytryną, herbaty ziołowe.. polecam ćwiczenia z youtube od użytkowanika "namaksie.pl" wpisz w wyszukiwarkę fitness na maksie- tamte zestawy są proste, skuteczne i naprawdę fajne! powodzenia!

Gość frttttttttttt
gowno prawda ja mam 156 i waze 47 kg i to ejst gorna granica mojej normy? to ejst dolna granica. na innych portalaCHmam neidowage. wiec nie piernicz ze celulit pojawia sie wtedy gdy waga jest w gornych granicach

Gość laissdeleon
dw3d daj skorze czas. biegaj pilatesuj peelinguj i zawijaj w folie wchlonie sie nadmiar spokojnie. naprawde pijcie wode

Gość laissdeleon
frttt po co ta agresja tobie celluit zaatakowal mozg karzelku

Gość SFbcnxfbhmvnm
nie znasz się to się nie wypowiadaj. BMI typowe nic nie daje, tu potrzebna jest analiza stosunku mięśni do tłuszczu w ciele. jak masz za dużo tłuszczu- to masz cellulit- proste. No chyba, ze masz wodny, to też inna bajka. a autorka waży za dużo. ty też mogłabyś zrzucić ze 3 kilo:) jak nie 4.... na 156 47 kilo to DUŻO....

Gość SFbcnxfbhmvnm
"dieta:slatki z surowa oliwa z oliwek duzo warzy, cytrusow, duzo wody, zero biaej maki naprzemienne intensywne prysznice podszczypywanie ciala w celu poprawy ukrwienia" o, i to jest super sprawa- bardzo pomocna rada!

Gość ryczącawkrótce
Ja parę lat temu też miałam podobny problem. Właśnie utrata jędrności skóry, cellulit to pikuś przy tym, chociaż też się pojawił. Wydaję się, że u mnie katalizatorem tych niepożadanych zmian były tabletki anty. Piling z kawy bardzo dobry, rób raz w tygodniu, a codziennie pod prysznicem masaż śmiesznie tanią gąbką antycellulitową z firmy syrena chyba. Nawilżanie, natłuszczania, co tam twoja skóra lubi. Najważniejsze są jednak ćwiczenia i dieta!. Trzeba po prostu dbać o siebie. Ja piję czerwoną herbatę, piję oleje lub łykam suplementy z omega i staram się nie jeść smieci. Jak najmniej przetworzonej żywnośći. Zyskasz na zdrowiu, wyglądzie i kieszeni. Gotuj zupy. Zupa to jest genialny posiłek. Mam 40 lat nie mam cellulitu i nie zamierzam mieć. Aha! Ćwiczenia na nogi uwielbiam, bo moża je robić na leżąco i siedąco, a ja leń jestem. Mięśniami wypełnisz nadmiar skóry, który wraz z odzyskaniem jędrności nie będzie taki duży.

Gość załaman.a
ryczącawkrótce a jakie ćwiczenia dla leniwych robisz?? :) aha i jak dlugo to trwalo ze osiagnelas zadowalajacy efekt? :) zmienilam nawyki juz dawno temu, chyba własnie w liceum, staram ie nie jesc smieci, jem warzywa owoce, raczej jem lekko i regulranie. wiec z tym raczej nie mam problemu.

Gość rozarozana
polecam bieganie, jazda na rowerze, rolki, robic nozyce, wykroki i dobrze sie odzywiac, nie pic alkoholu. jesli ciezko ci zaczac cwiczyc to zapisz sie na jakies zajecia fitness