Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eleonore22

Wirus hiv, jakie są pierwsze objawy po zakażeniu ?

Polecane posty

Gość eleonore22

?

Gość trzeba bylo zyc jak
człowiek ,jest kara za łajdactwo,teraz będzie pokuta .

Gość oczywiście że hiv daje objawy
2x ban gówno sie znasz:O ok. 3-6 tygodni od momentu potencjalnego zakażenia występują objawy charakterystyczne dla przeziębienia- wysoka gorączka utrzymująca sie nawet tydzień, węzły chłonne powiększone w co najmniej 2 miejscach-generalnie człowiek jest mocno przeziębiony. wiele osób lekcaważy te objawy bo myślą ze to zwykłe przeziębienie. później objawy znikają i wirus może o sobie nie dawać znać nawet przez kilka lat.a adids to jeszcze inna historia. poczytaj na stronach medycznych i nie słuchaj ignorantów

Gość vbdfrbergvb
a kto powidzial ze z hivem nie pociupcia. Myslicie ze nie ma takich smieci ktorzy celowo nic nie mowia i zarazaja dalej??

Gość eleonore22
poznalam nowego faceta, kochalismy sie po 2 miesiacach od poznania. raz bylo w prezerwatywie, raz bez. na drugi dzien wystapil bol gardla, powiekszone wezly chlonne na szyi, mega bol w karku :-( trwa to juz prawie 2 tygodnie od naszego seksu. powiedzial mi, ze z jego strony mozliwosc zarazenia nie istnieje.. boje sie :-(

na drugi dzień nie mogłaś mieć żadnych objawów, bo jest okienko serologiczne.dopiero po ok. 3 tygodniach zaczynają się objawy grypopodobne

Gość a moze zarazilas sie juz
Wczesniej? A dopiero teraz pojawily sie objawy. Przebadaj sie jesli masz watpliwosci

Tym razem to znowu ja- zawsze występuje powiększenie węzłów chłonnych ( w przynajmniej 2 miejscach) bo hiv atakuje limfocyty!!!

Gość eleonore22
no niby tak, wszedzie pisza, ze dopiero objawy o.ch.r. moga wystapic po okolo 2-3 tygodniach od zakazenia, ale qrcze co mi jest ? :-( nie spotykam sie juz z nim, moze go ranie, ale jesli nie jest to wirus hiv, to mnie innymi wirusami zarazil. On ma krzywa przegrode nosowa i caigle musi uzywac chusteczki do nosa, moze tu musze poszukac przyczyny mojego zlego samopoczucia eh

Gość eleonore22
z moim bylym kochalam sie ostatnio w pazdzierniku 2011. qrcze, czy wezly chlonne to to samo co migdaly ?? wyczuwam pod palcami powiekszenie z przodu szyi, pod broda.

nie no, wyczuwasz węzły, ale czy miałaś oprócz tych na szyi powiększone pod pachami albo w pachwinach ?

Gość Petronela z pipidówy
trzech współpracowników idzie sie przebadać miesiąc po delegacji... pierwszy wychodzi z gabinetu - wyrok: hiv drugi - to samo trzeci wychodzi śmiejąc sie od ucha do ucha i krzyczać z radości: kiła, kiłunia, kiłeczka ;)

Gość eleonore22
nie mam nigdzie oprocz szyi.

wydaje mi się że nie masz hiv, ale jak się boisz to zrób badania, ale pamiętaj ze wynik jest wiarygodny dopiero po upływie 12 tygodni od potencjalnego zakażenia

Gość Mała mi jest wielka
eleonore - a tak poza tym to chyba żadna obraza powiedzieć prosto partnerowi w oczy - zróbmy sobie razem test na hiv...jeśli wiadomo że wcześniej miało się partnerów, i to chyba żadna obraza skoro kochacie się bez zabezpieczenia.

Gość eleonore22
w dniu naszego seksu bylismy na koncercie, calowalismy sie na dworze, pilismy zimne piwo. moze od tego boli gardlo, ale to juz trwa 1,5 tygodnia. dzien po seksie szlam wiaduktem, wial bardzo silny wiatr, godzine przed wyjsciem kapalam sie, mylam wlosy, moze od tego boli kark, ze mnie przewialo, ehh

Gość eleonore22
qrcze szok, juz z nikim nie pojde do lozka w zyciu. facet po studiach, super praca, wlasne mieszkanie, samochod, mega inteligentny, nie myslam o hiv, ale on zarzeka sie, ze nie ma szans na zakazenie mnie, bo nie mial przypadkowych, ryzykownych kontaktow.

Gość Mikaś
Ja pierdzielę, jak czytałam te wypociny na samym początku to się uśmiałam. Nic dziwnego, że chorzy ludzie są u nas tak postrzegani ;/ To, że jest się ZARAŻONYM wirusem HIV, wcale nie oznacza, że jest się od razu chorym na AIDS! Zresztą, dziecko zarazić się może nawet od chorej matki, jeśli jest w ciąży, chyba podczas porodu, jeśli dobrze pamiętam. Mówi Wam coś stwierdzenie "być nosicielem wirusa"? A Ty, autorko, jak się boisz, zrób badania. Dobrze Ci z tym radzą.

Gość vbdfrbergvb
ale takie hifiolce beda dalej zarazac jak zaraza

Gość tttomekkkkk
eleonore i co u Ciebie? napisz czy robiłaś test, piszę ponieważ mam podobne objawy do Twoich i też wystąpiły raptem 4 dni od ryzykownej sytuacji, niby wszędzie gadają że musi upłynąć 2,3 tygodnie i wtedy takie objawy muszą być niepokojącę , ale łątwo się pisze i gada jak nie jest się w takiej sytuacji

Pierwsze objawy to długotrwale powiększone węzły chłonne w pachwinach i poczucie mocnego osłabienia, nocne poty. Choroba AIDS rozwija się po kilku latach. Pojawiają się częste, nawracające infekcje układu oddechowe, prowadzące ostatecznie do śmierci w wyniku ostrego zapalenia oskrzeli lub płuc.

Gość z krainy deszczowcow
wirusem HIV wcale nie jest łatwo się zarazić a objawy które podają mogą być skutkiem i są zazwyczaj innych dolegliwości!! węzły podzuchowe to zazwyczaj od zęba itp Nie wkręcaj sobie filmów i najlepiej sobie zrobić badania