Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eleonore22

Wirus hiv, jakie są pierwsze objawy po zakażeniu ?

Polecane posty

Gość z krainy deszczowcow
HIV to teraz choroba przewlekła i żyjesz jak z cukrzycą... schiza jest ale sie nie umiera... smialo ciagniesz od zarazenia 25 lat a do tego momentu beda juz takie leki że dozyjesz setki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! grunt to nie panikować i sobie filmow nie wkrecac:)

stary ale ty bzdury piszesz, zazwyczaj 5-7 lat sam organizm radzi sobie z HIV a póżniej wchodzisz na leki i jedziesz dalej... czesto jest tak że nawet po braniu leków organizm dalej zaczyna sobie sam radzić i odstawiasz na jakiś czas!! nie strasz ludzi!!

sam znam ludzi którzy już zyją po 25lat od zarazenia

no chyba że faktycznie zbagatelizujesz sprawe i nie zaczniesz brac leków to cienko moze być

Gość Izaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
jesli wirus jest szybko wykryty i bierze sie leki to mozna dozyc do poznej starosci jak zdrowi ludzie, a wirus HIV nie daje żadnych objawów

IZA tylko watroba troche siada ale sa ponoc coraz lepsze leki które mniej obciazaja wątrobe... Kiedyś też miałem schize ze jestem nosicielem ale JESTEM CZYSTY NA SZCZESCIE:)

Eleonore-->przeziebiłaś się po prostu. HIV potrzebuje czasu, żeby się namnożyć, zazwyczaj kilka tygodni. Po tym czasie następuje silna reakcja organizmu na obecność wirusa-stąd gorączka, poty i inne objawy grypopodobne. Potem organizm się poddaje i wirus namnaża się bezobjawowo przez dłuższy czas. Jeżeli Twój partner mówi, że nie mogłaś się od niego zarazić-nie panikuj:) Jak już wydobrzejesz idź i zrób test dla świętego spokoju. Nie tak łatwo zarazić się HIV, naprawdę. Jakaś babeczka tutaj napisała mi kiedyś, że współżyła z mężem przez rok bez żadnych zabezpieczeń, on nie wiedział o tym, że jest nosicielem. Nie zaraziła się, mało tego-urodziła zdrową córeczkę. Ta gulka pod brodą to powiększony węzeł chłonny.

Gość bfdiebvbf
...a wszystko dlatego,ze lekarze nic na ten temat nie mowia.....gazety milcza, TV nie pokazuje.Tak ma byc-mamy wyzdychac!

Gość gość
Witam wszystkich, wlasnie ja teraz panikuje, wrocilam z wczasow w Hiszpani i mam shize, po powrocie zachorowalam na angine ropna bez goraczki bo odrazu wzielam antybiotyki, zawsze mam w domu zapasowe bo czesto na angine choruje oczewiscie mam powiekszone wezly chlone bola mnie wszystkie stawy, ale to jest skutek przejazdzki na szybkiej lodzi. Wszystko sobie wytlumaczylam a i tak sie boje zapisalam sie juz na badania ale to dopiero za 3 tygodnie :( pielegniarka mowi, ze po 4 dniach od zarazenia HIV nie ma sie objawow srednio dopiero po miesiacu,ale kit tam sprawdze sie i bede pewna chociaz ostatnio mailam kompleks badan 3 lata temu + Hiv bo bylam w ciazy. bylam czysta. Mysle ze najbardziej dziala nasza psychika + czytanie bzdur na necie, po przeczytaniu artykulow o Hiv ja mialam wszystkie dolegliwosci ;p nie czytam juz bo moj stan zacza sie poglebiac zaczelam brac abletki na uspokojeni bo nie moglam spac. GLOWA DO GORY najlepiej sie przebadac jesli mamy jakies watpliwosci. JA JESTEM DOBREJ MYSLI pozdrawiam

Gość gość
pamietacie niejakiego mjuyrzyna ktory pozarazal polki?? one od razu mialy ostre infekcje

Gość gość
najgorsze ejst to ze hifiarze nie poinformuja innych przed wspolzyciem i zarazaja innych, podobjiez np u dentysty blee starch isc bo teraz narod sie sypie jak domki w cosovie. chlopy rozsiewaja syfa bo sypiaja z byle czym i byle gdzie

Gość gość
czy mozliwe sa objawy dwa dni po zakarzeniu ??

Gość gość
Dwa dni po zakazeniu na pewno nie masz objawow HIV. Hiv wogolemoze nie dawac objawow a co do tych ostruych infekcji i powiększonych wezlow chłonnych po około 3 tygodniach to pewny nie jestem. Sam teraz stoje w obliczu zrobienia sobie testu na HIV na dniach bo już 3 miesiące minelo - to czekanie jest dobijające i trudno nie myslec o Hivie :-( No ale jak zawsze przed badaniem się bardzo boje a jak ide odebrać wyniki to mam największego stracha i zawsze się okazuje ze jest minus to licze ze i tym razem tak będzie. Robie badania na Hiv średnio raz na 3 do 4 miesięcy ale nie podejmuje jakiś ryzykownych kontaktow seksualnych - wszystkie sa bezpieczne ale jest ich dużo wiec dlatego robie testy.

Gość gość
w styczniu 2011r mialem kontakt seksualny 3krotny z osoba zakazona.dowiedzialem sie po czasie ze jest zakazona czy po po takim czasie moge byc sam zakazony wirusem

Gość Britos
Witam, ostatnio skorzystałem z męskiej toalety w szkole w sposób całkowicie tradycyjny czyli usiadłem na muszli klozetowej bez owijania jej papierem czy innymi środkami ochronnymi. Czy może mi grozić zarażenie wirusem HIV, lub innymi chorobami ? Nie chce wyjść na kretyna czy clowna, ale jest to dla mnie poważna sprawa bo męczy mnie to póki co psychicznie

Gość 327510
witam. ja jestem w podobnej sytuacji . pekła mi prezerwatywa . i odrazu przyszlo mi na mysl virus , juz po 3 dniach odczówałem gorączke i bole miesni dzis jest juz 12 dzien nadal boli mnie gardlo ból miesni praktycznie przechodzi goraczka też , ale od 2 dni zaczyna mnie swedziec skóra wczesniej tylko w nie wielu miejscach ale teraz praktycznie wszedzie , . wezly chlonne mialem powiekszone lecz wyczówałem tylko jeden w pachwinie . pobolewa mnie brzuch . testy juz zrobilem dzisiaj lecz powiedziano mi ze wszystkie te objawy które wyczytalem w necie i ktore mam nie musza byc tym co mysle . ide odebrac testy w piatek i wszysto sie okarze , jak u mnie juz na trzeci dzien odczówałem goraczkę . juz sam nie wiem moze ak sobie strasznie wkrecam ze sam se nawołuje objawy , strasznie sie denerwuje tego piatku , oczywiscie wytlumaczono mi ze badania tzrrba bedzie powturzyc za miesiac nawet jak bedzie minus

Gość gość1111111
Ja jestem tydzień po ryzykownym zachowaniu. Powıększone węzły chłonne na szyi i chuba drożdżyca jamy ustnej, do ftego ogólne rozbicie i osłabienie. Nie wiem czy sobie wkręcam coś czy nie ale nie mogę się skupić na niczym. Masakra.

Gość poleczka934
Zdecydowanie nie ma jako takich objawów na początku HiV ciężko rozpoznać po objawach poczytaj na tema HIV tutaj https://adamed.expert/jakie-sa-wczesne-objawy-hiv-i-aids/ kiedys moja koleżanka miała podejrzenie wlaśnie tej choroby i przypadkowo znalazłam ten portal także poczytaj może coś Ci pomoże

Gość gość
W lato poznałem narkomankę która ma HIV i powiedziała mi, że teraz sa takie leki, że można spokojnie do 70-tki dozyc, tak jej l;ekarz powiedział. To już nie jest to co kiedyś, że to był wyrok, są leki które hamują rozwój tej choroby, a za 20 lat beda jeszcze lepsze🖐️