Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość inna mamuska

Niemowlę wstrzymuje oddech kiedy . . .

Polecane posty

Gość inna mamuska

Witajcie Moja 4,5 miesieczna córeczka podczas mycia twarzy albo ,wycierania wstrzymuje oddech. Robi to jak wycieram ją np. mokrą chusteczką albo po kąpieli tylko, że wtedy już bardzo się denerwuje i jest przestraszona bo potem "łapie" znowu oddech, no i zaczyna strasznie płakać. Zdarzyło się to Waszym niemowlakom ? Dodam jeszcze, że nie prostestuje jak jej sie oczyszcza nos. Nawet się cieszy. Dlatego

Gość To staraj się wycierać jej
twarz małym skrawkiem chusteczki albo myjki nie zakrywając nosa. Ja nigdy nie myłam dzieciom buzi w taki sposób żeby zakrywać całą twarz lub cały nos. Nie rozumiem dlaczego to robisz? Przecież można umyć dziecko małymi ruchami opijając nozdrza i nie zatykając ich.

Gość inna mamuska
Nie zakrywam jej twarzy ani nosa ! Wycieram ją skrawkiem, tak jak napisałaś albo rogiem ręcznika. Jak czyszczę jej nos osobno, nie podczas kąpieli, uzywam chusteczki, czy nosofridy to ona się cieszy a jak chce jej wytrzeć oczy, usta, czy policzki to się zaczynają problemy.

Gość inna mamuska
Chyba po prostu tego nie lubi i koniec. Wyczytalam na innych forach, niektore dzieci robia podobnie. Coś mamy na kafeterii ucichły :)

Gość Nsnbd
A moze spróbuj ręcznik zamoczyc w ciepłej wodzie i wtedy mój tez nie lubił gdy robiłam mu to zimna Husteczka bądź letnia woda ale jak zaczęłam robić ciepła jest luzik :-) nadal zabardzo tego nie lubi no ale cóż dzieci chyba tak maja