Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co to moze byc?

DZIWNA WYSYPKA U DWULATKA...co to moze byc?

Polecane posty

Gość co to moze byc?

Witajcie drogie mamy. Mam nadzieje,ze ktos z Was bedzie w stanie mi pomoc. Mojemu synkowi wyskoczyla jakas dziwna wysypka. Najpierw na brzegach uszu,wyglada to jak takie male pecherzyki. Szalal na dworzu i sadzilam,ze moze jak kulal sie po trawie,to dotknal jakos pokrzywy czy czegos,ale to nie schodzi juz 3 dzien. Dzis go kapalam w wannie i dopiero zobaczylam,ze ma tego wiecej-na raczkach i na nozkach..Widac to,bo jak posiedzial dluzej w cieplej wodzie,to to sie zrobilo czerwone. Dzwonilam juz umowic nas do dermatologa,ale wolny termin jest 20 czerwca (!).. Pojde moze do lekarza pierwszego kontaktu..Jak myslicie co to moze byc? Jakis pasozyt?

Gość asdfghkj
A może to jakaś choroba zakaźna wieku dziecięcego? Ospa wietrzna, różyczka? Nie swędzi go, nie ma podwyższonej temperatury, powiększonych węzłów chłonnych?

Gość co to moze byc?
No wlasnie nie.Szukam wlasnie w necie,porownuje zdjecia..Nie ma goraczki,nie zachowuje sie inaczej niz zwykle..

Gość co to moze byc?
to sa takie malenkie pecherzyki w kolorze skory,dopiero od wplywem cieplej wody zrobily sie czerwone

Gość do autorki pisze...
idz do pediatry i tyle, na co czekasz? uwazasz sie za eksperta w dziedzinie chorob zakaznych? wszystkich? ze taka pewna jestes, ze to nic z tego rodziaju chorób?

Gość co to moze byc?
no widzisz madralo tu nie ma pediatry..mieszkam w zafajdanej Irl..tu jest lekarz od wszystkiego czyli od niczego..do tego idzie weekend i i tak musze czekac..

Gość co to moze byc?
Poza tym moja odp "no wlasnie nie" dotyczyla drugiej czesci pytania,czyli o goraczke i powiekszone wezly chlonne..

Gość agula8
a alergia? może zjadł cos nowego? moja córka miała taką wysypkę-głównie zgięciach łokci i pod kolanami i na brzuszku po mandarynkach-dostała maść ze sterydem, wycofałam z diety wszystkie cytrusy i zaczęłam podawać probiotyk Latopic. Zeszło po 3 tygodniach. Tyle ze wcale nie czekałam do dermatologa-zwykły pediatra tez coś pomoże..