Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qawfrgsfgdfbg

Pogryzienie przez psa

Polecane posty

Gość qawfrgsfgdfbg

przed chwilą byłam ze swoim psem na dworzu, usiadłam na trawie, a on kopał dół, nagle z tyłu pies rzucił się na na mojego psa i ten obcy pies ugryzł mnie w ramię. szybko odciągnęłam swojego psa, a tamtego jakaś kobieta, która z nim była(dzisiaj jest festyn, więc ta kobieta mogła być trochę podpita, ale nie aż tak bardzo). zapytałam ją czy ten pies był szczepiony, ona powiedziala, ze tak(niby w maju), ale jakoś średnio jej wierzę, ona szybko się ulotniła a ja(byłam w lekkim szoku) wtedy zorientowałam się że mam przegryzioną kurtkę i 3 rany na ramieniu, nie są za duże, ale skóra jest przecięta i widać krew(mimo, że nie ma jej dużo). boję się, ze mogę dostać wścieklizny, co mam teraz zrobić? proszę pomóżcie

Jeśli skóra jest przegryziona, to weź szczepionkę, nie ma co ryzykować. Masz ok. 5 dni na podjęcie decyzji.

Gość annia.....................
Potwierdzam zaszczep się.

Gość kaśka01
mnie ugryzł obcy pies, bezdomny chyba ale nic z tym nie zrobiłam ... boję się szczepionki w brzuch. Ale na razie nic się nie dzieje, myślę że to nie było nic groźnego. A ja też byłam w szoku jak mnie ten pies ugryzł.

Gość kaśka01
to było parę tygodni temu, czy mogą jeszcze wystąpić jakieś objawy po pogryzieniu po takim czasie?

Gość GinaMorska
Pierwsza szczepionka na wscieklizne jest podawana w ramie, 5 zastrzyków! Co to znaczy boje sie! Chyna lepsze igła niz smierc w meczarniach! Ludzie co z wami! a ta kobiete zgłoś na policje, musi byc jakim monitiring w poblizu, niech kolegium za psa płaci! Pies cie pogryzł a ona uciekła? Powinna z toba isc do lekarza, albo dac ci zaswiadczenie o szczepieniu psa!

Gość GinaMorska
Po tygosniu jesli pies mial wscieklizne czlowiek zapada na wysoka goraczke i umiera bo caly organizm jest zatruty i nerki i watroba nie pracuja...

Gość qawfrgsfgdfbg
jutro rano pojdę do lekarza, ale co teraz? przemyłam ranę najpierw wodą z mydłem, potem wodą utlenioną. mam zrobić coś jeszcze?

Gość GinaMorska
Nie panikuj, kobieta by nie trzymała psa w domu ktory ma wscieklizne, ale dla pewnosci idz do lekarza i on wedlug swoich kompetencji powie ci co i jak, a ta kobiete znajdz jak najszybciej i zgłos pogryzienie na policje,