Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość badacz ludzkich umyslow

zauwazylam ze malo inteligentni ludzie nazywaja swoje dzieci, np Angelika,

Polecane posty

Nicola, Kewin zas ludzie inteligentni wybierają klasyczne imiona i dodam ze nie znam zadnego wyjatku od tej reguly piszcie o swoich spostrzezeniach Tylko niech nie wypowiadaja sie matki roznych Nikol, bo nie jestescie obiektywne w ocenie swojej inteligencji

Gość annia.....................
Moim zdaniem takie imiona występują u typowej patologii.

Gość tak było z 10 lat temu
teraz już ostatnia patologia wie, że te imiona są passe i nie dodają prestiżu, a wręcz przeciwnie, dlatego nadają imiona nie zwracające uwagi.

Gość bezdomnzzzzaiiiiibezrobotnaiii
Prawda, myślą, że to takie "światowe", a jest pretensjonalne. Vanessa, Sandra, Samantha...

Gość GinaMorska
Ludzie z nizin społecznych bez wykształcenia nazywaja dzieciaki BRAJAN Nikola, Dąb, itd itd, by poczuc się lepiej, podniesc swoj statys społeczny, powodow jest masa ale artykuł na ten temat czytałam jakies 5 lat temu, wiec po co ten temat na kafe?

Gość rolnik mlody
dokladnie patologia, plebs oraz ci co uwazaja sie za yntelygentnych i mondrych a sa glupsi od moich kur

Gość tttttttttttttttttt
hahah gina morska - po to,że inni może tego artykułu nie czytali ? ?D:D:D

ja tego artykulu nie czytalam wiec wypraszam sobie, po prostu bardzo draznia mnie te kretynskie imiona, przywiazuje do nich uwage no i dostrzeglam zaleznosc, ktora dodatkowo wszyscy tu potwierdzaja

Gość hrtuolk
Angelika to pikus, gorzej z Angela, nicola itp :( oskar, kacper, to tez tak an bakier, a juz brajan, itd to porazka :D

Gość GinaMorska
Moja kolezanka przedszkolanaka miala w jednej grupie 6 oliwii, musiały wymieszać dzieciaki w 3 grupach bo nie bedzie do dziecka po nazwisku wołac, jest BUM na jedno imie i wszyscy nazywaja swoje dzieciaki tak samo, niech zaczna je numerowac...:/

Gość Tygrysek xxxxxxx
co sądzicie o rodzicach którzy dają imiona swoim dziecią daleko staropolskie średniowieczno- starożytne np -Siemomysł -Rościsław -Ziemowit -Jarowit -Radowit -Mieszko -Kazimierz -Józef -Tadeusz -Kołodziej -Zygmunt -Bronisław -Bolesław Władysław

Gość Tygrysek xxxxxxx
uważam że imię Nikola jest ładne. Nie czuję antypatii do tego imienia

Gość Leal 90210
Franciszek i Maria :) to moje:)

Gość Tatianka?
Świetne spostrzeżenie!

Gość Leal 90210
Z mężem jesteśmy po budownictwie ja inżynier od dróg a mąż kierownik budowy :) spec. bud. ogólne

Gość Tygrysek xxxxxxx
Nel i Siemomysł to moje typy

Gość Błyskotka w żelu
Coś w tym jest. Nigdzie nie zauważyłam by dziecko lekarzy, inżynierów czy prawników nazywało sie Angela, Sandra, Roxana tylko tak sie nazywają córeczki kasierek w Tesco i fryzjerek :D

hehe spodziewalam sie, ze zaraz wszystkie mamusie Nikolek rzuca sie na mnie a tu cisza... :) dodam jeszcze ze ludzie inteligenti, bogaci, na stanowiskach wybieraja imiona np, po dziadku

Gość lkjkjkjnnk
ktory raz ten sam temat.... po cholere zakladac taki sam topik co tydzien..gdzie mamy Franciszkow, Pawelkow i Lukaszkow, beda pluly jadem na mamy dzieci o imieniu Nikola, Angelika itp..dowartosciowac sie chcecie czy jak??? nie, nie mam dzieci, i nikogo nie bronie..ale po co te plucie jadem i wywyzszanie sie..bo ja swojego synka nazwalam Maciej..a ta co ma meza alkocholika ma Alanka..

Gość Nikoletta ...
Mam na imię Nikoletta i nie uważam żeby moi rodzice byli jacyś zacofani patologii w domu nie mam nawet mogę powiedzieć, że dobrze się nam powodzi :) dodam , że mam 21 lat To co myślicie o ludziach którzy 20 lat temu dali tak na imię swojemu dziecku gdzie jeszcze w tych latach nie były takie imiona popularne ? W sumie o gustach się nie dyskutuje jednemu takie imię się podoba drugiemu nie , ale zdaje sobie sprawę , że teraz strasznie popularne jest to imię swego czasu to co druga dziewczynka tak się nazywała jak szłam ulicą to myślałam , że to mnie ktoś woła odwracałam się, a tam jakiś szkrab mały

Gość GHAH parowozik na drezynie 666
Imiona und nazwiska to jest głupota! I tak je zmienić można przecież! Za mało jest możliwości! Poyebane prawo jest na świecie przestarzałe! Każdy se przy wyrabianiu dowodu osobistego powinień wpisywać co tam sobie chce!

swieta racja niestety to co piszecie. Mam znajomych lekarzy polakow za granica i dzieci maja wlasnie na imie Maria, Piotr i maja jeszcze jedno ale nie pamietam :-D

do tego kogos wyzej nigdy nie zlalazlam podobnego tematu dlatego o tym napisalam i nie twierdze, ze ktores imiona sa ladniejsze czy brzydsze po prostu jest pewna zaleznosc- ludzie glupi daja w.w imiona oczywiscie zdarzaja sie jakies tam wyjatki od reguly

Gość gvdegdegrde
neidawno slyszalam imiona nikol miszel

Gość kasjerka z kauflandu
imie mojej córki to Kamila, coś ze mną nie tak?

Gość gerrtruda
A dlaczego nie pozwalasz się wypowiadać matkom które nazwały tak dzieci? Ja tak nazwałam a testy na inteligencje mam na poziomie przeciętnym. Nie jestem geniuszem,ale mieszcze się w przedziale do którego należy większość. Ale co do ludzi którzy nadają takie imiona to znam inteligentniejszych od siebie.

Gość gerrtruda
Ja natomiast myślę(a jestem od ciebie starsza i to dużo,nie sądzę żeby starsi odemnie tu przesiadywali;)że twoje rozterki są efektem kompleksów Są różne imiona a problem w tym że każde imie każedemu kojarzy się inaczej i tak ty się w to zaglębiasz,analizujesz to a ja prwaie w ogóle nie interesuję się tym tematem Poprostu imie to imie -każde może być piękne i brzydkie-kwestia gustu ale żeby obliczac na jego podstawie iloraz inteligencji rodziców albo tego dziecka to naprawde dalekie od geniuszu!

Gość mysiaaaa . ,
Znam jedną Angelikę i faktycznie pochodzi z patologicznej rodziny. Cos w tym jest. Mi osobiscie te swiatowe imiona się nie podobają tak samo jak te stare, nigdy bym nie nazwała dziecka Franek, Gienka czy Jozek.

Gość masz racje..
albo Donald :)

Gość Jurek 1975
To zależy. Bum na imiona dzieci pochodzące z seriali typu moda na sukces, czy telenoweli brazylijskich już jakiś czas temu przeszedł, teraz ludzie sugerują się Klanem, Na dobre i na złe, M jak miłość i inną tego typu produkcją. Zanim powstała telewizja i takie mass media jakie znamy, ludzie kierowali się tradycją - i na wsiach co drugi facet był Janem, albo Kazimierzem. Z inteligencją można to powiązać na tej zasadzie, że ludzie bardziej inteligentni mają więcej pomysłów i nadają bardziej sensowne imiona. Za to z drugiej strony, czasem też przeginają ulegając snobizmowi. Miałem (niegłupiego po rodzicach) kolegę Chwałosława w klasie... __ http://www.tanie-latanie.net/