Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kornela28

duphaston a test ciążowy

Polecane posty

Gość kornela28
dam znać na pewno ja to dziś w domu siedzę bo pracuje w ginie i mamy dziś wolne :) już porobiłam wszystko :)

Gość kornela28
gdyby nie te leki to ja bym mogła nadal się starć a jak bym zachodziła to i tak by sie ciąża nie utrzymywała przez ten niski progesteron a tak to biorę leki i szansa jest na ciąże większa :)

Gość goniaca kroliczka
dziewczyny z tym sztucznym progesteronem to widze ze lekarze daja Wam go ulatwionej wersji. tak naprawde, przy niskim progesteronie, ktory jest bardzo potrzebny do utrzymania ciazy i do tego by jajeczko sie zagniezdzilo, nie powinno sie w ogole progesteronu odstawiac odstawicie 25 dnia cyklu a test Wam wyjdzie 32 dnia cyklu i co? 6 dni bez wspomagania progesteronem? a co przy cyklach np 33 dniowych? przeciez to az 7 dni bez wpsomagania gdy ten progesteron na poczatku ciazy jest tak bardzo potrzebmy!!! przy stosowaniu Duphastony i Luteiny powinno sie rownoczesnie prowadzic obserwacje temperatury. ja rowniez mam problemy z progesteronem, udalo mi sie zjasc w ciaze bedac na Luteinie miedzy 16 dniem cyklu a 25.. ale co z tego jak 31 dnia cyklu wyszedl mi blady test pozytywny, ale dzien pozniej dostalam krwotoku i okazala sie ciaza biochemiczna? nie powinnam byla w ogole go odstawiac, bo wtedy poziom progesteronu spada wiec jak to robic by bylo dobrze? trzeba mierzyc temperature. i Luteine lub progesteron wziac dopiero 3 dnia skoku tempertaury i konstynuwoac przez 10 dni w ten sposob ma sie pewnosc ze progesteron wzielo sie po owulacji, podczas zagiezdzania sie jajeczka progesteron jest wspomagany i wysoki, aostatni progesteron wypada wtedy okolo 30dnia cyklu, kiedy test juz wychodzi pozytywny i nie ma duzej szansy na zrobienie przerwy w przyjmowaniu progesteronu... ja wiem, ze to skompliokowane, ale warto szkoda naprawde robic ta przerwe w braniu progesteronu od 25 dnia cyklu, kiedy wtedy progesteron jest najbardziej wymagany by jajeczko sie zagniezdzilo i ciaza utrzymala...

Gość goniaca kroliczka
dziewczyny, jesli np macie owulacjje 14 dnia cyklu, to jajeczko zagniezdza sie az do 7 dni po owulacji, moze to byc 3 a moze to byc i 7 dni! Jesli zagniezdzi sie szybciej, to szybciej testy pozytywne wychodza 14 dni +kila dni to daje prawie 20 dzien cyklu A 25 odstawiacie progesteron, kiedy on jest najbardziej potrzebny, zeby zagniezdzione jajeczko sie utrzymalo... A jesli owulacja jest 14 dnia cyklu Skok temperatury wystapi ok 15-16-17 dnia cyklu Plus 3 dni (skosk temperatury) pierwszy progesteron bedzie do wziecia dnia 18-19 cyklu Plus 10 dni, to daje Wam kilka ladnych dni wiecej na progesteronie, do ok 29 dnia cyklu zanim zorbicie test by zobaczyc czy kontynuwac branie czy nie Te kilka dni to naprawde dla takiego jajeczka duzo ;)

Gość kornela28
ja miałam owul 14 albo 15 dc :) ale nie wiem kiedy dokładnie miałam skok temp w tym cyklu bo przez dwa dni nie mierzyła 16 i 17 a 18 juz miałam 36.9 pamiętam :) nie wiem co mam robic brać dalej dupka czy poczekać do niedzieli i zrobic test teraz jestem w kropce :)

Gość goniaca kroliczka
temperatura przy braniu progesteronu bedzie wysoka, wiec dopoki bierzesz progesteron to tempka bedzie wysoka w tej sytuacji wg mnie nie powinnas juz brac duphastonu, no chyba ze test bedzie pozytywny to zacznij znowu przyjnowac ale wkurzaja mnie tacy lekarze co zalecaja ta metode 16-26 dzien, kiedy kobieta ma problemy z niskim progesteronem, bo mu sie nie chcee tlumaczyc zasad mierzenia tempki...

Gość goniaca kroliczka
albo smigaj do apteki i kup najbardziej czuly test jaki zjandziesz nie wiem cyz w polsce sa dostepne First Response? albo clearblue? i zrob test z jutra rana, jesli pojawi sie nawet cien cienia drugiej kreski to bierz dalej progesteron

Gość kornela28
ja już nie biorę duphastonu od 25 dc kupiłam już test jutro zrobię a taka temp mam przy nie braniu leku :)

Gość kornela28
kupiłam o czułości 25 :) wcześniej miałam 10 jak teraz się nie udało to zacznę brać dupka tak jak pisałaś :)

Gość też biorę duphaston
kornela28 zrobiłaś test?

Gość goniaca kroliczka
i jak test?

Gość kornela28
hej robiłam test była negatywny a @ brak nadal ja prze weekend nie wchodzę na neta :) dlatego nie pisałam :)

Gość kasia g
aha dodam ze mam brac od 10 dc przez 15 dni! 1 tabl na dzien

Gość bardzo dziwnie kazał
Ci brac ten duphaston- w 10 dc blokujesz sobie owulacje- ja biorę od 16 dc przez 10 dni po 2 tabletki dziennie- może lepiej porozmawiaj o tym z lekarzem, a jak sie bedzie upieral przy tym 10 dc, to lepiej go zmień, bo moim zdaniem to sie calkowicie mija z celem

Gość kornela28
zmień lekarza jakiś dziwny jest ten lekarz :) ja biorę teraz 3 dni po skoku temp :)

Gość gość
Hej! Od pół roku staramy się o dziecko i nic;( zgłosiłam się do lekarza i okazało się ze mam hipoprolaktynemie. Przypisał mi dostinex 1/4 tab raz w tyg, oaz d*phaston od 16dc przez 10 dni po 1 tabletce. Zazywam dopiero 1 miesiąc i mam 22dc i zrobiłam test,bo już nie mogłam wytrzymac.. Powiedzcie mi czy jest szansa jeszcze na upagnione dziecko??Pozdawiam