Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co to co to kto podpowie

dziwna wydzielina z pochwy po stosunku

Polecane posty

witajcie drogie Panie pisze w tym dziale bo sa tu obecne pewnie same kobiety i moze moglybyscie mi pomoc. Otoz moj problemjest dziwny poniewaz zawsze podczas stosunkow musialam z partnerem uzywaz specjalnych srodkow nawilzajacych bo towarzyszyla mi suchosc pochwy...od pewnego czasu gdy kocham sie z facetem mam az za mokro, oczywiscie odstawilam preparaty nawilzajace...i zauwazylam ze po kazdym stosunku mam biala wydzieline...nie mam pojecia co to moze byc, pierwszy raz spotkalam sie z takim zjawiskiem , dodam ze ostatnio mialam przeziebiony pecherz i bralam furagin czy to moze miec jakis zwiazek z tym jesli nie to co to mmoze byc???

Gość To grzybica poantybiotykowa.
Bierz probiotyki. Dużo probiotyków. Problem powinien za jakiś czas ustąpić.

Gość niusa
no właśnie też pomyślałam o infekcji? A ta wydzielina nie jest taka grudkowata albo serkowata? Jeśli tak to grzybica/

wlasnie nie ma zadnych grudek...moj facet to porownal ta wydzieline do spermy ale nie mozliwe zeby dostala sie do mojej pochwy po uzywalismy prezerwatywy i byla cala..zawsze sprawdzamy:) dodam ze jest jej sporo i tylko po stosunku na codzien jej nie ma

Wydzielina przy grzybicy nie musi mieć żadnej struktury ani gęstości. Może być nawet jak biała woda.

...lub przezroczysta lekko mętna.

Gość onaonaonaonaona
tylko jakby byla grzybica to chyba bylaby caly czas a nie tylko po stosunku, nie? moze to jakies zaburzenia hormonalne? wzrost progesteronu czy cos? ale lacibios mozesz zaczac lykac, jest duza szansa ze pomoze. ale grzybica poantybiotykowa to chyba nie bo furagin nie jest antybiotykiem. ale za to bakterie z cewki mogly sie przeniesc do pochwy i moze to byc tez infekcja na tym tle... dobrze byloby wymaz zrobic..

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
zdecydowanie grzybica. ja tez mialam na poczatku tylko po stosunku i wiec nie przejmowalam sie tym a potem...szkoda gadac, swedzenie, pieczenie, i to na codzien:(

Gość agula8
jeśli podejrzewasz grzybicę to clotrimazol powinien pomóc, a po stosunku stosuj sobie provag żel-tez antybakteryjny i antygrzybiczy..

Trudno stwierdzić, bo podczas podniecenia ilość wydzieliny się znacznie zwiększa. Nie występują dodatkowe objawy? W takim przypadku można zastosować preparat dopochwowy w formie żelu, który zmniejszy ilość wydzieliny i przywróci prawidłową florę bakteryjną (ochrona przed rozwinięciem infekcji). Wizyta u ginekologa powinna wyjaśnić czy jest konieczne leczenie.